Sópermet vizsgálat (korrózióvizsgálat) elérhető az ATESTOR-nál!

cc chamvber
cc chamvber

A sópermet kamrákban végzett korrózióvizsgálatok sokat változtak az elmúlt 15-20 évben, bonyolultabbak és összetettebbek lettek. Erre a változásra azonban szükség is volt, hiszen az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatokhoz képest a ciklikus, gyakran klimatikus elemmel társított tesztek sokkal jobban hasonlítanak a valóságban a terméket ért behatásokra, mint az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatok.

A legnagyobb fejlesztéseket kétségtelenül az autóipar követelte meg, megjelentek a márkaspecifikus szabványok (pl.: Renault, Volkswagen, Audi, Volvo, GMW), illetve nemzetközi szabványok, mint a DIN, ISO és IEC tesztek. Azonban sok esetben a tesztek leírásai azok értelmezéséhez már nem adnak egyértelmű utasításokat. Így fordulhat elő, hogy két külön helyszínen, eltérő kamratípusban más-más végeredmény alakul ki.

De vajon kinek van igaza?
 
Végső soron a vevőnek, aki, ha nem találkozik az általunk végzett teszttel, akkor az előre tervezett költségektől eltérően komoly extra kiadásokkal és energiaráfordítással számolhat.
 
Vegye igénybe TestOrg bérmérés szolgáltatásunkat, Mi segítünk értelmezni az egyes szabványokat és azok lebonyolításában is a rendelkezésére állunk, mindezt ténylegesen a tesztparamétereknek megfelelő készülékek használatával!

Miért fontos a megfelelő készülék?
 
A sópermet teszteknél a tesztparaméterek legkisebb eltérései is komoly eredményváltozást jelent, amely végső soron azt eredményezheti, hogy az Önök sópermet tesztjén megfelelt a minta, a vevő saját tesztjén viszont nem. Erről korábban már készült egy részletes leírás, amely ITT olvasható.
Jelenleg speciális autóipari szabványoknak megfelelő korrózióvizsgáló kamrák elvétve elérhetőek Európában. Azok számára pedig akik nem a megfelelő sópermet kamrával rendelkeznek, vagy épp egyáltalán nincs ilyen készülékük, nehéz dolguk van megfelelő labort és kamrát találni.

 
Ennek tükrében is örömmel jelenthetjük, hogy cégünk bővíti laborkapacitásait, így 2020. december közepétől két darab 1000 literes speciális autóipari szabványokat teljesítő sópermet kamrával szélesítjük portfóliónkat és állunk rendelkezésre ügyfeleink igényeinek kiszolgálására.
A teljesség igénye nélkül az alábbi szabványok szerinti sópermet kamrás vizsgálatokat tudunk végezni:

ISO 9227
ASTM B117
DIN 50 017 (KFW, KK, KTW)
DIN 50 021
DIN 50 014
ISO 6270-2 (AHT, AT, CH)
VDA 621-421
VDA 621-415
CCT-1
CCT-2
CCT-4
D17 2028
Renault ECC1
GMW 14872
IEC 60068-2-52
EN 60068-2-11
ISO 11997 (cycle A; cycle B; cycle D)
JASO M609
JASO M610
PVW 1210 (PV1210)
Toyota TSH1555G (Method C)

 
Nincs a felsorolásban az Ön által keresett szabvány? Írjon emailt az erdos.szilard@atestor.hu email címre, vagy hívjon minket a +36 1 319 1 319 telefonszámon.
 
További kérdés, kérés esetén kérem keressen bizalommal!

 Sinka Dániel


Sinka Dániel

Mérnök üzletkötő 
Telefon: +36 (1) 646 4539 
E-mail: sinka.daniel@atestor.hu

 
 

20% kedvezmény az összes DeFelsko készülékre!

Az amerikai székhelyű DeFelsko a rétegvastagságmérők vezető gyártója, akik már 1965 óta látják el a piacot egyszerű, strapabíró és pontos mérőeszközeikkel. Az évek során a gyártó számos technológiai újítást vezetett be a bevonatok vizsgálatának területén, mára pedig sok egyéb felhasználási területre is kínálnak készülékeket. Ezek a készülékek pedig most rendkívüli, 20%-os kedvezménnyel beszerezhetők az Atestor Kft.-től.

bővebben

A korróziós vizsgálókamrák legújabb szériája - Ascott Atmosfär Premium

Az Atmosfär kamrák 2013-as bejelentése óta a legspeciálisabb autóipari igényeknek is megfelelő kamrák szinonimái lettek. A kamrák az elmúlt években a korróziós tesztszabványokkal együtt fejlődtek, hogy továbbra is megfeleljenek a legmagasabb igényeknek. Az Atmosfär széria kamrái pedig valóban a korróziós tesztekre használt készülékek élvonalába tartoznak világszerte.

bővebben

Megújult a DeFelsko PosiTector készülékcsaládja

A DeFelsko egy jelentős újítással zárta az előző, illetve kezdte meg az idei évet. A mérőszondáihoz tartozó univerzális készülék teljes újragondolásával egy jóval modernebb, a kor követelményeinek sokkal inkább megfelelő eszközt hoztak létre.

bővebben

Sópermet vizsgálat (korrózióvizsgálat) elérhető az ATESTOR-nál!

A sópermet kamrákban végzett korrózióvizsgálatok sokat változtak az elmúlt 15-20 évben, bonyolultabbak és összetettebbek lettek. Erre a változásra azonban szükség is volt, hiszen az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatokhoz képest a ciklikus, gyakran klimatikus elemmel társított tesztek sokkal jobban hasonlítanak a valóságban a terméket ért behatásokra, mint az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatok.

bővebben

Degradációs UVC teszt az Atlastól

A textileket, műanyagokat, festékeket és más termékeket is egyaránt károsítja a bakteriális fertőtlenítésre használt UV-C sugárzás, mely egyre népszerűbb megoldás a koronavírus-veszély elleni küzdelemben.

bővebben

Óriási űrszimulációs kamra került telepítésre Oxfordshire-ben

Az Egyesült Királyság eddigi és Európa egyik legnagyobb méretű űrszimulációs tesztkamrája került telepítésre az Oxfordshire-ben található National Satellite Test Facility (NSTF) területén. Az Angelantoni Test Technologies (ACS) által a Rutherford Appleton Laboratory (RAL) számára gyártott berendezés beüzemelésének első fázisa ezzel lezártnak tekinthető.

bővebben