Sópermet vizsgálat (korrózióvizsgálat) elérhető az ATESTOR-nál!

cc chamvber
cc chamvber

A sópermet kamrákban végzett korrózióvizsgálatok sokat változtak az elmúlt 15-20 évben, bonyolultabbak és összetettebbek lettek. Erre a változásra azonban szükség is volt, hiszen az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatokhoz képest a ciklikus, gyakran klimatikus elemmel társított tesztek sokkal jobban hasonlítanak a valóságban a terméket ért behatásokra, mint az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatok.

A legnagyobb fejlesztéseket kétségtelenül az autóipar követelte meg, megjelentek a márkaspecifikus szabványok (pl.: Renault, Volkswagen, Audi, Volvo, GMW), illetve nemzetközi szabványok, mint a DIN, ISO és IEC tesztek. Azonban sok esetben a tesztek leírásai azok értelmezéséhez már nem adnak egyértelmű utasításokat. Így fordulhat elő, hogy két külön helyszínen, eltérő kamratípusban más-más végeredmény alakul ki.

De vajon kinek van igaza?
 
Végső soron a vevőnek, aki, ha nem találkozik az általunk végzett teszttel, akkor az előre tervezett költségektől eltérően komoly extra kiadásokkal és energiaráfordítással számolhat.
 
Vegye igénybe TestOrg bérmérés szolgáltatásunkat, Mi segítünk értelmezni az egyes szabványokat és azok lebonyolításában is a rendelkezésére állunk, mindezt ténylegesen a tesztparamétereknek megfelelő készülékek használatával!

Miért fontos a megfelelő készülék?
 
A sópermet teszteknél a tesztparaméterek legkisebb eltérései is komoly eredményváltozást jelent, amely végső soron azt eredményezheti, hogy az Önök sópermet tesztjén megfelelt a minta, a vevő saját tesztjén viszont nem. Erről korábban már készült egy részletes leírás, amely ITT olvasható.
Jelenleg speciális autóipari szabványoknak megfelelő korrózióvizsgáló kamrák elvétve elérhetőek Európában. Azok számára pedig akik nem a megfelelő sópermet kamrával rendelkeznek, vagy épp egyáltalán nincs ilyen készülékük, nehéz dolguk van megfelelő labort és kamrát találni.

 
Ennek tükrében is örömmel jelenthetjük, hogy cégünk bővíti laborkapacitásait, így 2020. december közepétől két darab 1000 literes speciális autóipari szabványokat teljesítő sópermet kamrával szélesítjük portfóliónkat és állunk rendelkezésre ügyfeleink igényeinek kiszolgálására.
A teljesség igénye nélkül az alábbi szabványok szerinti sópermet kamrás vizsgálatokat tudunk végezni:

ISO 9227
ASTM B117
DIN 50 017 (KFW, KK, KTW)
DIN 50 021
DIN 50 014
ISO 6270-2 (AHT, AT, CH)
VDA 621-421
VDA 621-415
CCT-1
CCT-2
CCT-4
D17 2028
Renault ECC1
GMW 14872
IEC 60068-2-52
EN 60068-2-11
ISO 11997 (cycle A; cycle B; cycle D)
JASO M609
JASO M610
PVW 1210 (PV1210)
Toyota TSH1555G (Method C)

 
Nincs a felsorolásban az Ön által keresett szabvány? Írjon emailt az erdos.szilard@atestor.hu email címre, vagy hívjon minket a +36 1 319 1 319 telefonszámon.
 
További kérdés, kérés esetén kérem keressen bizalommal!

 Sinka Dániel


Sinka Dániel

Mérnök üzletkötő 
Telefon: +36 (1) 646 4539 
E-mail: sinka.daniel@atestor.hu

 
 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő XRF konfigurációt az elektronikai bevonatok méréséhez?

Az XRF-elemzők számos különböző konfigurációval kerülnek gyártásra, ezzel opciók szinte végtelen tárházát létrehozva a felhasználók számára: detektor típus, optika típusa, automatizálás, kézi és asztali készülékek stb. Jelen cikkben az elektronikai bevonatok által állított, XRF mérésekre vonatkozó kihívásokkal foglalkozunk, ezen belül pedig igyekszünk megtalálni az erre szolgáló legjobb konfigurációt, mellyel gyors és megbízható méréseket végezhetünk gyártási környezetben is.

bővebben

A fenntartható csomagolások lehetőségeinek felfedezése

Ha fogyasztói igényekről van szó, a lista tetején két dolog szerepel: ismert, tiszta hozzávalók és környezettudatos csomagolás. Az igény pedig mindkettőre növekszik. Akár a társadalmi trendek, a belső marketing kampányok vagy az ipar ösztönző ereje diktálja a környezettudatossá válást, a közvetlenül a fogyasztóknak szánt termékek gyártói új csomagolási megoldások keresésére kényszerülnek. Míg a fenntarthatóságra vonatkozó próbálkozások életünk közel minden területén kezdenek megjelenni, világos, hogy a cégeknek is szerepet kell vállalniuk egy zöldebb jövő kialakításában. Hogyan érhetik ezt el?

bővebben

Fémvizsgálat: a jövő trendjei

A gyártósori robotok megjelenésétől kezdve a nyersanyagok minőségének csökkenéséig iparunk soha nem volt még ilyen kihívásokkal teli hely. Ugyanakkor soha nem volt még ennyire érdekes és izgalmas sem. Íme öt olyan terület, mely a fémvizsgálati készülékeket gyártó Hitachi számára folyamatos témát szolgáltat. Magasságok és mélységek, melyek arra ösztönzik a gyártót, hogy tovább fejlesszék az alkalmazott technológiákat, ezáltal sikeres jövőt garantálva a fémipar résztvevői számára.

bővebben

Rétegvastagság-mérők az autóiparban és a prémium minőségű autóápolásban

Az autóápolás világában a ’detailing’ az autó külső, festett felületeinek szisztematikus tisztítását, fiatalítását és védelmét jelenti. Ennek elsődleges célja az új(abb) járművek megjelenésének megőrzésre vagy épp az idős(ebb), elhanyagolt autók kinézetének frissítése, felújítása.

bővebben

A gyártási alapanyagok elemzésének fontossága a COVID-19 alatt és után

A globálisan megjelenő COVID-19 járvány évtizedek óta nem látott mértékben befolyásolta mindennapi életünket. Az, hogy meg kellett változtatnunk megszokott életvitelünket annak érdekében, hogy próbáljuk enyhíteni és idővel megfékezni a vírust, elvett tőlünk sok olyan dolgot, melyet addig természetesnek vettünk. A családi és baráti látogatások, a munkába járás vagy épp a gazdaság folyamatossága mind-mind áldozatul estek a nehezebb időszakoknak.

bővebben

A korróziós vizsgálókamrák legújabb szériája - Ascott Atmosfär Premium

Az Atmosfär kamrák 2013-as bejelentése óta a legspeciálisabb autóipari igényeknek is megfelelő kamrák szinonimái lettek. A kamrák az elmúlt években a korróziós tesztszabványokkal együtt fejlődtek, hogy továbbra is megfeleljenek a legmagasabb igényeknek. Az Atmosfär széria kamrái pedig valóban a korróziós tesztekre használt készülékek élvonalába tartoznak világszerte.

bővebben