Sópermet vizsgálat (korrózióvizsgálat) elérhető az ATESTOR-nál!

cc chamvber
cc chamvber

A sópermet kamrákban végzett korrózióvizsgálatok sokat változtak az elmúlt 15-20 évben, bonyolultabbak és összetettebbek lettek. Erre a változásra azonban szükség is volt, hiszen az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatokhoz képest a ciklikus, gyakran klimatikus elemmel társított tesztek sokkal jobban hasonlítanak a valóságban a terméket ért behatásokra, mint az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatok.

A legnagyobb fejlesztéseket kétségtelenül az autóipar követelte meg, megjelentek a márkaspecifikus szabványok (pl.: Renault, Volkswagen, Audi, Volvo, GMW), illetve nemzetközi szabványok, mint a DIN, ISO és IEC tesztek. Azonban sok esetben a tesztek leírásai azok értelmezéséhez már nem adnak egyértelmű utasításokat. Így fordulhat elő, hogy két külön helyszínen, eltérő kamratípusban más-más végeredmény alakul ki.

De vajon kinek van igaza?
 
Végső soron a vevőnek, aki, ha nem találkozik az általunk végzett teszttel, akkor az előre tervezett költségektől eltérően komoly extra kiadásokkal és energiaráfordítással számolhat.
 
Vegye igénybe TestOrg bérmérés szolgáltatásunkat, Mi segítünk értelmezni az egyes szabványokat és azok lebonyolításában is a rendelkezésére állunk, mindezt ténylegesen a tesztparamétereknek megfelelő készülékek használatával!

Miért fontos a megfelelő készülék?
 
A sópermet teszteknél a tesztparaméterek legkisebb eltérései is komoly eredményváltozást jelent, amely végső soron azt eredményezheti, hogy az Önök sópermet tesztjén megfelelt a minta, a vevő saját tesztjén viszont nem. Erről korábban már készült egy részletes leírás, amely ITT olvasható.
Jelenleg speciális autóipari szabványoknak megfelelő korrózióvizsgáló kamrák elvétve elérhetőek Európában. Azok számára pedig akik nem a megfelelő sópermet kamrával rendelkeznek, vagy épp egyáltalán nincs ilyen készülékük, nehéz dolguk van megfelelő labort és kamrát találni.

 
Ennek tükrében is örömmel jelenthetjük, hogy cégünk bővíti laborkapacitásait, így 2020. december közepétől két darab 1000 literes speciális autóipari szabványokat teljesítő sópermet kamrával szélesítjük portfóliónkat és állunk rendelkezésre ügyfeleink igényeinek kiszolgálására.
A teljesség igénye nélkül az alábbi szabványok szerinti sópermet kamrás vizsgálatokat tudunk végezni:

ISO 9227
ASTM B117
DIN 50 017 (KFW, KK, KTW)
DIN 50 021
DIN 50 014
ISO 6270-2 (AHT, AT, CH)
VDA 621-421
VDA 621-415
CCT-1
CCT-2
CCT-4
D17 2028
Renault ECC1
GMW 14872
IEC 60068-2-52
EN 60068-2-11
ISO 11997 (cycle A; cycle B; cycle D)
JASO M609
JASO M610
PVW 1210 (PV1210)
Toyota TSH1555G (Method C)
 
Nincs a felsorolásban az Ön által keresett szabvány? Írjon emailt az erdos.szilard@atestor.hu email címre, vagy hívjon minket a +36 1 319 1 319 telefonszámon.
 
További kérdés, kérés esetén kérem keressen bizalommal!
 Sinka Dániel


Sinka Dániel

Mérnök üzletkötő 
Telefon: +36 (1) 646 4539 
E-mail: sinka.daniel@atestor.hu

 
 

Sópermet vizsgálat (korrózióvizsgálat) elérhető az ATESTOR-nál!

A sópermet kamrákban végzett korrózióvizsgálatok sokat változtak az elmúlt 15-20 évben, bonyolultabbak és összetettebbek lettek. Erre a változásra azonban szükség is volt, hiszen az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatokhoz képest a ciklikus, gyakran klimatikus elemmel társított tesztek sokkal jobban hasonlítanak a valóságban a terméket ért behatásokra, mint az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatok.

bővebben

Degradációs UVC teszt az Atlastól

A textileket, műanyagokat, festékeket és más termékeket is egyaránt károsítja a bakteriális fertőtlenítésre használt UV-C sugárzás, mely egyre népszerűbb megoldás a koronavírus-veszély elleni küzdelemben.

bővebben

Óriási űrszimulációs kamra került telepítésre Oxfordshire-ben

Az Egyesült Királyság eddigi és Európa egyik legnagyobb méretű űrszimulációs tesztkamrája került telepítésre az Oxfordshire-ben található National Satellite Test Facility (NSTF) területén. Az Angelantoni Test Technologies (ACS) által a Rutherford Appleton Laboratory (RAL) számára gyártott berendezés beüzemelésének első fázisa ezzel lezártnak tekinthető.

bővebben

Ascott - Mindig válasszuk az eredetit!

A kétes eredetű, hamisított termékek a kereskedelmi piac egészét behálózzák. A kisebb használati tárgyaktól, ruhaneműktől kezdve, a komolyabb értéket képviselő műszaki cikkekig - kis keresgélés után - gyakorlatilag mindennek megtaláljuk a töredék áron elérhető, ám silányabb minőségű mását. A kép azonban sokszor megtévesztő lehet, hiszen sok esetben a hamis termék a megszólalásig hasonlít eredeti társára, a "rafináltabbak" pedig akár a gyári logóval is ellátják az adott cikket, tovább nehezítve a laikus vásárlók dolgát. Azt gondolhatnánk, hogy ez a tendencia az olyan magas árkategóriát és műszaki összetettséget képviselő termékeknél, mint pl. egy klíma- vagy sópermet kamra, nem érvényes. Az Ascott figyelmeztetése azonban egyértelmű: a kamrák piacán is óvakodnunk kell a másolatoktól.

bővebben

Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülékek

Sokoldalú, költséghatékony Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülék

bővebben

Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartama hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelniük, nem beszélve a felhasználói elvárásokról. Mindezekre nyújtanak kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

bővebben