ATESTOR Vizsgálat - Méréstechnika Kft.

Mottónk: "Jót s jól, ebben áll a nagy titok." (Kazinczy)
 

Az ATESTOR KFt. magyar tulajdonú cég, mely anyagvizsgálattal és méréstechnikával foglalkozik. Értékesítési, szerviz és vizsgálati szolgáltatást nyújtunk meglévő és új ügyfeleink számára.
 

Múlt, jelen, jövő
1989.12.12-én a magánvállalkozások elindulásának kezdeti időszakában, egy gyártással foglalkozó Gmk és egy telefonokkal kereskedő Kft vezetési tapasztalataival gazdagodva jegyezte be a céget Testor Kft néven Szappanos Gabriella és Szappanos György műszerkereskedelemi tevékenységre, mely lényegében a korábbi „állami vállalatnál” eltöltött külkereskedői profil magánosítása volt.
 
Habár az ATESTOR tevékenysége első napjától műszerkereskedelmi profillal rendelkezik, a több mint negyedszázad alatt változott, alakult a termékkínálatunk a mérés-vizsgálat témakörén belül, főként, hogy a kilencvenes évek legelején bizony mással volt elfoglalva a magyar ipar, mint mérőműszer vásárlással. Mára elsősorban autóipari szolgáltatóként azonosítjuk magunkat, termékeink összetétele, szaktudásunk is leginkább e terület igényeit figyelembevéve igazodik.  Az iparon túl, számos műszaki közép és felsőfokú oktatási, képzési hely beszállítói vagyunk, részt veszünk a gyakorlati képzésben, tartottunk több száz előadást, szakmai képzést, rendszeres támogatói vagyunk a szakmai konferenciáknak.
 
Hiszünk abban, hogy a járműipar növekedésével további lehetőségek nyílnak az iparágunk előtt, ezáltal a vállalat előtt is. Szeretnénk folytatni azt a munkát, amit elkezdtünk, még több tudással gyarapodni, még több tapasztalatot szerezni és támogatni azokat a gyártó cégeket, amelyek a mi megoldásaink segítségével tudnak megfelelni az egyre erősödő nemzetközi elvárásoknak. További célunk, hogy létrehozzunk egy hatékony vizsgálati centrumot, amellyel azoknak a kis- és közepes vállalkozásoknak is teljes körű méréstechnikai szolgáltatásokat és szakmai támogatást tudunk nyújtani, akik nem rendelkeznek megfelelő lehetőségekkel saját vizsgálati kapacitás kiépítésére.

2006-ban nevet változtattunk, mert az Európai Unióba történt belépésünk hatására a nevünk nem tért el legalább két karakterrel a kézi mérőeszközöket gyártó és forgalmazó Testo GmbH-tól. Ekkor vettük fel az ATESTOR nevet. 

2017-ben elköltöztünk Budapest I. kerületéből a XIII. kerületbe, elsősorban a szervízműhelyünk és a labor kapacitásbővítési igényei miatt. 
 
Értékeink
Tapasztalat. Ügyfél- és felhasználó-központúság. Rugalmasság.
Az általunk képviselt terület rendkívül komplex, és akár egy kamionnyi áru vagy éppen munkahelyek biztonsága múlhat tevékenységünkön. Mivel egyre több elem jelenik meg a minőségvizsgálatok terén, a cégeknek nincs már elegendő idejük, sem lehetőségük megfejteni a mérések mikéntjét, éppen ezért magas fokú szakismeretet igényelnek egy eszköz megvásárlása során. Az utóbbi években csökkentettük portfóliónkat, hogy kevesebb területtel, de jóval intenzívebben és alaposabban tudjunk foglalkozni, így ma az ATESTOR nemcsak egy eszköz értékesítője, hanem a mérés megtervezésében is közreműködő partnercég.
 
Miért szeretjük a munkánkat?
Nagyon izgalmas és jó érzés azt látni, ahogy egy probléma megoldódik, és az általunk szállított megoldással igazolhatóak a minőségi paraméterek, vagy ezek segítségével új termékek kerülnek piacra. Ma különösen a járműiparban vagyunk aktívak, és itt lehet leginkább nap mint nap találkozni az általunk képviselt értékekkel. Más érzés úgy egy autóba ülni, egy kulcsot a zárba dugni, egy porszívót, egy kéziszerszámot kézben tartani, hogy tudjuk, a mi készülékeinken vizsgálták, így a piacra kerülésük tulajdonképpen rajtunk is múlt.
 
Amire büszkék vagyunk:
- a ’90-es évek elején túléltük a gazdasági tulajdonviszonyok konszolidációját és megkapaszkodtunk, mint PHARE beszállító
- a 2000-es évek elején szinte nem volt olyan műszaki oktatási intézmény, ahová ne szállítottunk volna, és nagyon jó kapcsolatot ápolva azóta is vevői kapcsolatban állunk velük
- fiatal szakemberek kinevelése és az alkalmazkodási képesség az utóbbi években húzó ágazattá váló autóipar elvárásaihoz igazodva
- rugalmasság, folyamatos termékpaletta szélesítés, vevői igényeknek való megfelelés és megoldáskeresés a jelentkező problémákra
- az ATESTOR Kft. NATO beszállító
 
Budapest, 2017. november 09.
Szappanos György

Elérhetőség

1131 Budapest, Reitter Ferenc utca 132/C 204

Tel: (+36 1) 319 1 319
Fax: (+36 1) 319 2 284
Email: info@atestor.hu