Sópermet szeminárium igényfelmérés

A korábbi években cégünk rendszeresen szervezett különböző elméleti és gyakorlati szemináriumokat különböző méréstechnikai területekkel, vizsgálati kihívásokkal kapcsolatban, a fókusz pedig több alkalommal is a sópermet teszteken és a korrózióvizsgálaton volt. A tendenciát elsősorban a COVID-járvány okozta korlátozások és biztonsági intézkedések szakították meg, de szándékaink szerint ismét a személyes találkozás és a csoportos szemináriumok terepére lépnénk.

Mivel egyre több érdeklődést kapunk azzal kapcsolatban, hogy mikor szervezünk újra 'sópermetes' szemináriumot, ennek apropóján szeretnénk felmérni kik vennének részt az eseményen, milyen témakörök lennének érdekesek. Így első ízben meglévő és akár potenciális ügyfeleinket kérdeznénk arról, pontosan milyen kérdéskörök, vizsgálati kihívások vagy elérhető módszerek érdekelnék őket egy ilyen előadáson.

Ez egyrész azért fontos számunkra, mert így biztosan olyan tematikájú rendezvényt hozhatnánk létre, mely a többség számára érdemi információkkal szolgál, másrészt pedig nekünk is segíthet felépíteni egy akár hosszabb távú tervet a jövőbeli alkalmak fókuszpontjait illetően. Egy-egy eseményen számos részterületről eshet szó, ám természetesen van amelyik kérdést egy komplett alkalom keretein belül érdemes körbejárni, míg más esetekben egy szeminárium akár több kisebb témakört is felölelhet. Részünkről már el is kezdődött a tervezés, de ehhez mindenképpen szerettük volna megkérdezni a célközönséget is, hiszen végső soron nekik szervezzük ezeket az alkalmakat, így a legfontosabb az ő elégedettségük.


Első körben tehát némiképp kötetlen módon várjuk a megkereséseket a sópermet tesztek, korrózióvizsgálatok területével kapcsolatos kérdésekkel, igényekkel, problémásabb témákkal kapcsolatban. Emellett persze ha más mérési terület, készülékkel kapcsolatos információ, demo vagy egyéb kérdéskör foglalkoztatja Önöket, természetesen azokkal kapcsolatban is várjuk a tippeket, ötleteket, hogy a szemináriumok hosszabb távú tematikája is tudatosan felépíthető lehessen.

Az igényeket és kérdéseket a sinka.daniel@atestor.hu vagy az info@atestor.hu címre várjuk!

 

Egyéb kérdések/kérések esetén keressenek minket bizalommal!

 

Sinka Dániel

Sinka Dániel
Érétkesítési vezető
Telefon: +36 (1) 646 4539 
E-mail: sinka.daniel@atestor.hu

 
 

Felkészülés a zöld változásra

Az Angelantoni Test Technologies (ACS) régóta élen jár a zöld átállásban, melynek részükről az egyik legfontosabb eleme a hagyományos fluorozott hűtőgázokról a CO2-ra (R744) való váltás, amelynek GWP-je (globális felmelegedési potenciálja) 1.

bővebben

Lökéshullám spektrális elemzése

A „Shock Response Spectra” fogalmat Dr. Maurice Biot alkalmazta először 1932-ben a földrengések jellemzésére, de széleskörű elterjedésére a hidegháború és a nukleáris fegyverek hatásainak kutatására kezdték alkalmazni elsősorban az amerikai haditengerészetnél az 1960-as években. A szimuláció során mind az ágyú lövések, mind a találatok, illetve a víz alatt robbanó töltetek által okozott mechanikai lökések súlyosságának mutatójaként használták. 

bővebben

17. Nemzetközi Mocon Konferencia

Idén immár 17. alkalommal kerül megrendezésre a csomagolásvizsgálat témakörével foglalkozó Nemzetközi Mocon Konferencia, ezúttal a németországi Höhr-Grenzhausenben.

bővebben

Kérdezz-felelek Matt Kreiner termékmenedzserrel a Hitachi új, FT230 XRF készülékéről

Matt Kreiner a Hitachi bevonatelemző készülékeinek gyártásáért felelős termékmenedzser. Munkája során A Hitachi világszerte jelenlévő, különböző iparágakban tevékenykedő, bevonatokkal dolgozó felhasználói hálózatára fókuszál és igyekszik új megoldásokat találni azokra a kihívásokra, melyekkel a partnerek a napi munka során szembesülnek. A cégnél töltött 19 éve során jelentős tapasztalatot szerzett az XRF technológiával kapcsolatban és számos különböző szerepben próbálhatta ki magát.

bővebben

Új keménységmérővel bővült cégünk tesztkapacitása

Cégünk egyik fontos projektje a testORG, melynek keretében nem csupán a hazai laboratóriumok tesztkapacitását igyekszünk összefogni és egyszerűen elérhetővé tenni partnereink számára, de egyben saját laboratóriumunk eszközparkját és mérőkapacitását is folyamatosan növeljük. A már meglévő eszközök mellé nemrég sikerült beszereznünk egy új Innovatest Falcon 600 keménységmérőt, mely várhatóan fontos részét képezi majd a repertoárunknak. Az alábbiakban a készülékről találhatnak néhány alapvető információt.

bővebben

A tisztaságvizsgálat főbb típusai

A felület tisztasága szinten minden felületkezelő gyártási eljárás, bevonatfelvitel előtt kritikusan fontos. A szennyeződések forrása szerteágazó. Olajmaradék egy gyártó gépből, lerakódások, salakok a gyártási eljárásból, hűtő- és korróziógátló folyadékok, korróziós lerakódások, vagy akár emberi érintésből származó szennyeződés olyan sokszor láthatatlan problémát okoz, ami nehezíti a felületkezelők munkáját. Az ilyen szennyezők ronthatják a bevonat tapadását, a felület egyenletességét, némely esetben korrózióhoz, vagy mechanikai meghibásodásokhoz vezethetnek. Az alapanyagtól, a termék méretétől, az alkalmazás típusától függően számost tisztítási eljárást találunk, de hogy történik ezeknek a minőség ellenőrzése?

bővebben