17. Nemzetközi Mocon Konferencia

Idén immár 17. alkalommal kerül megrendezésre a csomagolásvizsgálat témakörével foglalkozó Nemzetközi Mocon Konferencia, ezúttal a németországi Höhr-Grenzhausenben.
Csatlakozzon hozzánk az idei 17. nemzetközi konferencián! Ez a szeminárium azoknak szól, akik csomagolóanyagok kiválasztásával, csomagolások vizsgálatával, K+F és minőségbiztosítási alkalmazásokkal foglalkoznak.

A rendezvény során olyan témákban tartott üléseken vehet részt, mint:

  • Az áteresztőképesség alapjai, a legfrissebb információk a csomagolóanyagok mérési technológiáival kapcsolatban.
  • Fejlesztési hírek a csomagolóanyagok és az eltarthatóság viszonylatában.
  • Az áteresztőképesség vizsgálatok és mérési eljárások legújabb megoldásait bemutató kiállítás.
  • A fő előadásokat olyan tudományos és ipari vezetők tartják, mint pl. Fraunhofer IVV/Németország, Hasselt/Belgium!

Idén a konferenciának a németországi Höhr-Grenzhausen közelében, vidéki környezetben található Hotel Zugbrücke ad otthont. A helyszín egy resort stílusú hotel, melynek középpontjában a természet és a wellness szolgáltatások állnak. Örömmel látjuk vendégül Önt is egy informatív és pihentető látogatásra! A konferencia regisztrációs linkje hamarosan elérhetővé válik!


 
Érdemes időben lefoglalni a szálláshelyet, hiszen a férőhelyek limitáltak. A foglalást a hotel saját felületén intézhetik, ahol az "Ametek" kuponkóddal kedvezményes, 114 EUR / éjszaka áron foglalhatnak szobát.

Információk a konferenciáról:

Konferencia dátuma: 2024. szeptember 4.
Látogatói díj: 500 EUR / fő + 19% ÁFA, melybe beletartozik a részvétel, az ebéd és az üdítők

Információk a szállásról:

Helyszín: Hotel Zugbrücke Grenzau GmbH, Brexstrasse 11-17., 56203 Höhr-Grenzhausen, Németország
Szállás ára (kedvezménnyel): 114 EUR / éjszaka (reggelivel)

 
 

Felkészülés a zöld változásra

Az Angelantoni Test Technologies (ACS) régóta élen jár a zöld átállásban, melynek részükről az egyik legfontosabb eleme a hagyományos fluorozott hűtőgázokról a CO2-ra (R744) való váltás, amelynek GWP-je (globális felmelegedési potenciálja) 1.

bővebben

Lökéshullám spektrális elemzése

A „Shock Response Spectra” fogalmat Dr. Maurice Biot alkalmazta először 1932-ben a földrengések jellemzésére, de széleskörű elterjedésére a hidegháború és a nukleáris fegyverek hatásainak kutatására kezdték alkalmazni elsősorban az amerikai haditengerészetnél az 1960-as években. A szimuláció során mind az ágyú lövések, mind a találatok, illetve a víz alatt robbanó töltetek által okozott mechanikai lökések súlyosságának mutatójaként használták. 

bővebben

17. Nemzetközi Mocon Konferencia

Idén immár 17. alkalommal kerül megrendezésre a csomagolásvizsgálat témakörével foglalkozó Nemzetközi Mocon Konferencia, ezúttal a németországi Höhr-Grenzhausenben.

bővebben

Kérdezz-felelek Matt Kreiner termékmenedzserrel a Hitachi új, FT230 XRF készülékéről

Matt Kreiner a Hitachi bevonatelemző készülékeinek gyártásáért felelős termékmenedzser. Munkája során A Hitachi világszerte jelenlévő, különböző iparágakban tevékenykedő, bevonatokkal dolgozó felhasználói hálózatára fókuszál és igyekszik új megoldásokat találni azokra a kihívásokra, melyekkel a partnerek a napi munka során szembesülnek. A cégnél töltött 19 éve során jelentős tapasztalatot szerzett az XRF technológiával kapcsolatban és számos különböző szerepben próbálhatta ki magát.

bővebben

Új keménységmérővel bővült cégünk tesztkapacitása

Cégünk egyik fontos projektje a testORG, melynek keretében nem csupán a hazai laboratóriumok tesztkapacitását igyekszünk összefogni és egyszerűen elérhetővé tenni partnereink számára, de egyben saját laboratóriumunk eszközparkját és mérőkapacitását is folyamatosan növeljük. A már meglévő eszközök mellé nemrég sikerült beszereznünk egy új Innovatest Falcon 600 keménységmérőt, mely várhatóan fontos részét képezi majd a repertoárunknak. Az alábbiakban a készülékről találhatnak néhány alapvető információt.

bővebben

A tisztaságvizsgálat főbb típusai

A felület tisztasága szinten minden felületkezelő gyártási eljárás, bevonatfelvitel előtt kritikusan fontos. A szennyeződések forrása szerteágazó. Olajmaradék egy gyártó gépből, lerakódások, salakok a gyártási eljárásból, hűtő- és korróziógátló folyadékok, korróziós lerakódások, vagy akár emberi érintésből származó szennyeződés olyan sokszor láthatatlan problémát okoz, ami nehezíti a felületkezelők munkáját. Az ilyen szennyezők ronthatják a bevonat tapadását, a felület egyenletességét, némely esetben korrózióhoz, vagy mechanikai meghibásodásokhoz vezethetnek. Az alapanyagtól, a termék méretétől, az alkalmazás típusától függően számost tisztítási eljárást találunk, de hogy történik ezeknek a minőség ellenőrzése?

bővebben