Megújult a DeFelsko PosiTector készülékcsaládja

A DeFelsko egy jelentős újítással zárta az előző, illetve kezdte meg az idei évet. A mérőszondáihoz tartozó univerzális készülék teljes újragondolásával egy jóval modernebb, a kor követelményeinek sokkal inkább megfelelő eszközt hoztak létre.

A DeFelsko hordozható mérőeszközei eddig is jól ismertek voltak kompakt kialakításukról és egyszerű használatukról. Az amerikai gyártó mégis úgy érezte, elérkezett az idő egy nagyobb mértékű fejlesztésre és frissítésre, mindezt úgy, hogy az alapvető karakterisztika legfeljebb minimálisan változik.

Az egyik legfontosabb újdonság a készülék kijelzőjében keresendő. Annak átmérője pontosan 1 centivel nőtt meg az előző modellhez képest. Emellett immár érintéssel is vezérelhetjük a készüléket, ezzel megkönnyítve a mérési sorozatok átnevezését, megjegyzések rögzítését és a menüben való navigációt. Ennek megfelelően a menü is ráncfelvarráson esett át. Strukturálisan maradtak a jól bevált formánál, ugyanakkor egy frissített, stilizált felhasználó felület létrehozásával akár az egykezes navigáció sem okoz innentől gondot.

 

A DeFelsko termékeire eddig is jellemző strapabírást és tartósságot is tovább növelték. A készülék kialakítása jóval áramvonalasabb, ergonomikusabb lett. A test külseje gumiburkolatot kapott, mely által még biztonságosabban dolgozhatunk vele, és jól bírja akár az egész napos folyamatos használatot is. Ezt segíti még a megnövelt akkumulátor kapacitás is, mely 30%-kal hosszabb üzemidőt garantál. A biztonság további növelése érdekében a készülék tartozéka egy IP65 besorolású, víz-, por- és ütésálló gumitok, mely a zordabb időjárási körülmények közötti használat során válhat hasznunkra. 


 

 


Jó hír továbbá, hogy habár a készüléktest átalakuláson esett át, a szondákkal való kompatibilitás nem csorbult. Az új PosiTector a régebbi szondákkal is ugyanúgy kompatibilis, így a mérésekhez azokkal is probléma nélkül használható.

A készülékekkel kapcsolatban és bármilyen egyedi kérdés vagy kérés esetén keressenek minket bizalommal!

Pál Veronika

Pál Veronika
Mérnök-üzletkötő
Telefon: +36 (1) 646 4535
E-mail: pal.veronika@atestor.hu

 
 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő XRF konfigurációt az elektronikai bevonatok méréséhez?

Az XRF-elemzők számos különböző konfigurációval kerülnek gyártásra, ezzel opciók szinte végtelen tárházát létrehozva a felhasználók számára: detektor típus, optika típusa, automatizálás, kézi és asztali készülékek stb. Jelen cikkben az elektronikai bevonatok által állított, XRF mérésekre vonatkozó kihívásokkal foglalkozunk, ezen belül pedig igyekszünk megtalálni az erre szolgáló legjobb konfigurációt, mellyel gyors és megbízható méréseket végezhetünk gyártási környezetben is.

bővebben

A fenntartható csomagolások lehetőségeinek felfedezése

Ha fogyasztói igényekről van szó, a lista tetején két dolog szerepel: ismert, tiszta hozzávalók és környezettudatos csomagolás. Az igény pedig mindkettőre növekszik. Akár a társadalmi trendek, a belső marketing kampányok vagy az ipar ösztönző ereje diktálja a környezettudatossá válást, a közvetlenül a fogyasztóknak szánt termékek gyártói új csomagolási megoldások keresésére kényszerülnek. Míg a fenntarthatóságra vonatkozó próbálkozások életünk közel minden területén kezdenek megjelenni, világos, hogy a cégeknek is szerepet kell vállalniuk egy zöldebb jövő kialakításában. Hogyan érhetik ezt el?

bővebben

Fémvizsgálat: a jövő trendjei

A gyártósori robotok megjelenésétől kezdve a nyersanyagok minőségének csökkenéséig iparunk soha nem volt még ilyen kihívásokkal teli hely. Ugyanakkor soha nem volt még ennyire érdekes és izgalmas sem. Íme öt olyan terület, mely a fémvizsgálati készülékeket gyártó Hitachi számára folyamatos témát szolgáltat. Magasságok és mélységek, melyek arra ösztönzik a gyártót, hogy tovább fejlesszék az alkalmazott technológiákat, ezáltal sikeres jövőt garantálva a fémipar résztvevői számára.

bővebben

Rétegvastagság-mérők az autóiparban és a prémium minőségű autóápolásban

Az autóápolás világában a ’detailing’ az autó külső, festett felületeinek szisztematikus tisztítását, fiatalítását és védelmét jelenti. Ennek elsődleges célja az új(abb) járművek megjelenésének megőrzésre vagy épp az idős(ebb), elhanyagolt autók kinézetének frissítése, felújítása.

bővebben

A gyártási alapanyagok elemzésének fontossága a COVID-19 alatt és után

A globálisan megjelenő COVID-19 járvány évtizedek óta nem látott mértékben befolyásolta mindennapi életünket. Az, hogy meg kellett változtatnunk megszokott életvitelünket annak érdekében, hogy próbáljuk enyhíteni és idővel megfékezni a vírust, elvett tőlünk sok olyan dolgot, melyet addig természetesnek vettünk. A családi és baráti látogatások, a munkába járás vagy épp a gazdaság folyamatossága mind-mind áldozatul estek a nehezebb időszakoknak.

bővebben

A korróziós vizsgálókamrák legújabb szériája - Ascott Atmosfär Premium

Az Atmosfär kamrák 2013-as bejelentése óta a legspeciálisabb autóipari igényeknek is megfelelő kamrák szinonimái lettek. A kamrák az elmúlt években a korróziós tesztszabványokkal együtt fejlődtek, hogy továbbra is megfeleljenek a legmagasabb igényeknek. Az Atmosfär széria kamrái pedig valóban a korróziós tesztekre használt készülékek élvonalába tartoznak világszerte.

bővebben