Fémvizsgálat: a jövő trendjei

A gyártósori robotok megjelenésétől kezdve a nyersanyagok minőségének csökkenéséig iparunk soha nem volt még ilyen kihívásokkal teli hely. Ugyanakkor soha nem volt még ennyire érdekes és izgalmas sem. Íme öt olyan terület, mely a fémvizsgálati készülékeket gyártó Hitachi számára folyamatos témát szolgáltat. Magasságok és mélységek, melyek arra ösztönzik a gyártót, hogy tovább fejlesszék az alkalmazott technológiákat, ezáltal sikeres jövőt garantálva a fémipar résztvevői számára.


 

1. 3D nyomtatás fémekből

A 3D nyomtatás itt van és itt is marad, a fémek "nyomtatásának" képessége pedig már messze túlmutat a prototípusnak szánt alkatrészeken. Mára olyan kész fém alkatrészek felé mozdul el, amelyek potenciálisan meghibásodhatnak. A 3D nyomtatást a legújabb gyártási technológiaként üdvözölhetjük, amely izgalmas módon változtatja meg a hagyományos módszereket.

A jövőben a késztermékek vizsgálata várhatóan még egyszerűbb lesz. Épp ezért inkább a nyersanyagok vizsgálatának képessége teheti mérőberendezésünket igazán értékessé. A nyersanyagok közés sorolható pl. az: alumínium, kobalt, króm, réz, rozsdamentes acél, titánium és volfrám. Ahhoz azonban, hogy ezek bármelyikét felhasználhassuk, előbb tiszta elemként vagy ötvözött por formájában kell létezniük. Ezt a ”port” aztán XRF (röntgenfluoreszcens) elemzők segítségével vizsgálhatjuk. Ezzel biztosíthatjuk, hogy az alapanyag megfelelő minőséggel rendelkezik, mielőtt aztán létfontosságú alkatrészeket gyártunk belőle.
 
2. Fémvizsgálat és ’big data’

Leegyszerűsítve, a big data, mint fogalom a nagy mennyiségű, nagy sebességgel változó és nagyon változatos adatok feldolgozásáról szól. Az elmúlt évtizedben az adatok a vállalkozások kulcsfontosságú erőforrásává váltak, és ez a fémiparban sincs másképp. Miközben a folyamatszabályozásba és -optimalizálásba is több pénzt fektettek, az iparág hosszú évekkel lemaradt az új digitális technológiák bevezetésében az olyan ágazatokhoz képest, mint a bankszektor és a média.

A tempó azonban egyre gyorsul, mivel a vizsgálatok, a mobil megoldások és az automatizálás terén bevezetett innovációk jelentős előnyökkel járnak. A gyártók számára fémvizsgálók gyorsasága, egyszerűsége és kényelme (amely lehetővé teszi, hogy egy munkatárs egy munkanap alatt több ezer mérést végezzen) jelzi azt, hogy alkalmazkodniuk kell, lépést kell tartaniuk a fejlődéssel. Az adatok és információk mára a teljes fémvizsgálati ’eszköztár’ alapvető részei, legyenek akár a felhőhöz csatlakoztatott eszközön, akár az IoT-n vagy akár magán a műszeren belül telepítve
 
3. Miért fontos a pontosság?

Ahogy a globális verseny fokozódik, vagy ahogyan jelenleg is, anyaghiány van, nem kétséges, hogy az egyes területekről származó anyagok minősége csökkenni fog. Egyes országokban hatalmas adókedvezményeket kínálnak a gyártók számára, ha bizonyos anyagokat olcsóbb elemekkel ötvöznek, mint pl. bórt az acéllal. A világ egyik legnagyobb acélötvözet exportőrének kormánya az ilyen eljárásokat 3-9% közötti adócsökkentéssel díjazza.

Tehát míg mások adókedvezményeket kaphatnak, a gyártóknak biztosra kell menniük és a beérkező alapanyagok vizsgálatával garantálni azt, hogy az adott nyersanyag használata nem jár majd ráfizetéssel. Ilyen célokra megfelelhet akár egy kézi XRF-elemző is, mint pl. az X-MET8000, vagy lézerrel működő társa, a Vulcan.
 
4. A robotok térhódítása

A robotika és a mesterséges intelligencia (AI) a gyártás új korszakának szíve, a digitalizálódó ipar motorja. Számos iparágban a robotok és a mesterséges intelligencia már most is döntő és uralkodó szerepet töltenek be - javítják a pontosságot és az egyenletességet, csökkentik az átfutási időt és javítják a termékminőséget. A robotok felemelkedése, a 24/7-ben működő üzemcsarnok és laboratórium, valamint a felhőalapú robotika mind olyan trendek, amelyeket a fémgyártásban látunk, és amelyek a bekövetkező változásokat jelzik.

A termelés optimalizálása érdekében a Hitachi még kiemeltebb figyelmet fordított csatlakoztathatóság és az automatizálás kutatására is, ezzel is segítve a gyártókat. Bár a járkáló és beszélő vizsgálóberendezések még messze vannak, sok eszköz már most is integrálható a gyártási folyamatokba.

5. Anyagok és a környezetre gyakorolt hatásuk

 
Az olyan fogalmak, mint a ’zöld’ vagy ’környezetbarát’ mára túl általánossá váltak, az ipar pedig talán még sosem figyelt ennyire ezekre a kérdésekre. Bár a fémhulladék újrahasznosítása környezetbarátabb gyakorlat, mint a nyersanyagok kitermelése, feldolgozása és finomítása, mégsem mentes a hátrányoktól. Már a legkisebb mennyiségű adalékanyagok is olyan súlyos károkat okozhatnak, melyek csak hosszútávon mutatkoznak meg, de drámaian befolyásolhatják a fémek minőségét és használhatóságát. Ahhoz, hogy magas minőségű késztermékeket kapjunk, melyekben az anyagok megfelelnek az elvásároknak, elengedhetetlen a nyersanyagok összetételének elemzése. A nem odaillő anyagok kiszűrése sok munkát és költséget spórolhat meg a gyártók számára.


További kérdés vagy kérés esetén kérem, keressen bizalommal!


Csomós Zilia

Projekt és MIR-vezető 
Telefon: +36 (1) 646 4538 
E-mail: csomos@atestor.hu

 
 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő XRF konfigurációt az elektronikai bevonatok méréséhez?

Az XRF-elemzők számos különböző konfigurációval kerülnek gyártásra, ezzel opciók szinte végtelen tárházát létrehozva a felhasználók számára: detektor típus, optika típusa, automatizálás, kézi és asztali készülékek stb. Jelen cikkben az elektronikai bevonatok által állított, XRF mérésekre vonatkozó kihívásokkal foglalkozunk, ezen belül pedig igyekszünk megtalálni az erre szolgáló legjobb konfigurációt, mellyel gyors és megbízható méréseket végezhetünk gyártási környezetben is.

bővebben

A fenntartható csomagolások lehetőségeinek felfedezése

Ha fogyasztói igényekről van szó, a lista tetején két dolog szerepel: ismert, tiszta hozzávalók és környezettudatos csomagolás. Az igény pedig mindkettőre növekszik. Akár a társadalmi trendek, a belső marketing kampányok vagy az ipar ösztönző ereje diktálja a környezettudatossá válást, a közvetlenül a fogyasztóknak szánt termékek gyártói új csomagolási megoldások keresésére kényszerülnek. Míg a fenntarthatóságra vonatkozó próbálkozások életünk közel minden területén kezdenek megjelenni, világos, hogy a cégeknek is szerepet kell vállalniuk egy zöldebb jövő kialakításában. Hogyan érhetik ezt el?

bővebben

Fémvizsgálat: a jövő trendjei

A gyártósori robotok megjelenésétől kezdve a nyersanyagok minőségének csökkenéséig iparunk soha nem volt még ilyen kihívásokkal teli hely. Ugyanakkor soha nem volt még ennyire érdekes és izgalmas sem. Íme öt olyan terület, mely a fémvizsgálati készülékeket gyártó Hitachi számára folyamatos témát szolgáltat. Magasságok és mélységek, melyek arra ösztönzik a gyártót, hogy tovább fejlesszék az alkalmazott technológiákat, ezáltal sikeres jövőt garantálva a fémipar résztvevői számára.

bővebben

Rétegvastagság-mérők az autóiparban és a prémium minőségű autóápolásban

Az autóápolás világában a ’detailing’ az autó külső, festett felületeinek szisztematikus tisztítását, fiatalítását és védelmét jelenti. Ennek elsődleges célja az új(abb) járművek megjelenésének megőrzésre vagy épp az idős(ebb), elhanyagolt autók kinézetének frissítése, felújítása.

bővebben

A gyártási alapanyagok elemzésének fontossága a COVID-19 alatt és után

A globálisan megjelenő COVID-19 járvány évtizedek óta nem látott mértékben befolyásolta mindennapi életünket. Az, hogy meg kellett változtatnunk megszokott életvitelünket annak érdekében, hogy próbáljuk enyhíteni és idővel megfékezni a vírust, elvett tőlünk sok olyan dolgot, melyet addig természetesnek vettünk. A családi és baráti látogatások, a munkába járás vagy épp a gazdaság folyamatossága mind-mind áldozatul estek a nehezebb időszakoknak.

bővebben

A korróziós vizsgálókamrák legújabb szériája - Ascott Atmosfär Premium

Az Atmosfär kamrák 2013-as bejelentése óta a legspeciálisabb autóipari igényeknek is megfelelő kamrák szinonimái lettek. A kamrák az elmúlt években a korróziós tesztszabványokkal együtt fejlődtek, hogy továbbra is megfeleljenek a legmagasabb igényeknek. Az Atmosfär széria kamrái pedig valóban a korróziós tesztekre használt készülékek élvonalába tartoznak világszerte.

bővebben