Megjelent az új martindale koptató

Új martindale koptató Régi martindale koptató
Új martindale koptató Régi martindale koptató

 A textilvizsgáló eszközöket gyakran éri az a vád, hogy nem igazán illeszkednek a modern kor elvárásaihoz. Nincs is mit tagadni, mind formatervezésükkel, mind tudásukkal általábancsak a kötelező minimumra törekszenek. Ezzel az irányvonallal kíván szakítani a megújult martindale koptatógép.


A készülék teljesen új dizájnt kapott. Az eddigi szögletes kialakítás helyett ívelt formák és sok-sok polírozott fém jellemzi. Bár, nem ez a legfontosabb, de mégis talán ez a legszemetgyönyörködtetőbb változás a koptatógépen. Ez pedig egy olyan iparágban, ahol a dizájn és a divat mindent meghatároz, talán nem is utolsó szempont.

Az új kialakítás mellett érdemes megemlékeznünk arról, ami a gép belsejében történt. 

Helyet kapott a készülék elején egy vészleállító. A hagyományos LCD kijelzőt felváltotta egy 7"-os érintőkijelző, amelyen az egyedi számlálóval ellátott koptatófejek aktuális cikluszámát is nyomon lehet követni. A koptató fejek sebessége változtatható, így a korábbi készüléknél jóval több szabványnak felel meg. Jelenleg 47 különböző szabványos tesztet tud teljesíteni. 

A készüléknek több verziója is készült, attól függően, hogy hány koptatófejet helyeztek el rajta. 4 fejes koptatógép azoknak, akik csak kevés féle mintát, vagy csak ritkán koptatnak. 9 fejes a nagyoknak, akik gyakran és sok különböző anyagot vizsgálnak. (Elérhető még 6 és 8 fejes verzió is.)

A fogyóanyagkínálat változatlan. Továbbra is elérhető a korábbiakban megszokott széles választéka a koptató vásznaknak, szivacsoknak.

Felkeltettük érdeklődését? Kérjen ajánlatot Sinka Dániel kollégánktól!