Megjelent az új martindale koptató

Új martindale koptató Régi martindale koptató
Új martindale koptató Régi martindale koptató

 A textilvizsgáló eszközöket gyakran éri az a vád, hogy nem igazán illeszkednek a modern kor elvárásaihoz. Nincs is mit tagadni, mind formatervezésükkel, mind tudásukkal általábancsak a kötelező minimumra törekszenek. Ezzel az irányvonallal kíván szakítani a megújult martindale koptatógép.


A készülék teljesen új dizájnt kapott. Az eddigi szögletes kialakítás helyett ívelt formák és sok-sok polírozott fém jellemzi. Bár, nem ez a legfontosabb, de mégis talán ez a legszemetgyönyörködtetőbb változás a koptatógépen. Ez pedig egy olyan iparágban, ahol a dizájn és a divat mindent meghatároz, talán nem is utolsó szempont.

Az új kialakítás mellett érdemes megemlékeznünk arról, ami a gép belsejében történt. 

Helyet kapott a készülék elején egy vészleállító. A hagyományos LCD kijelzőt felváltotta egy 7"-os érintőkijelző, amelyen az egyedi számlálóval ellátott koptatófejek aktuális cikluszámát is nyomon lehet követni. A koptató fejek sebessége változtatható, így a korábbi készüléknél jóval több szabványnak felel meg. Jelenleg 47 különböző szabványos tesztet tud teljesíteni. 

A készüléknek több verziója is készült, attól függően, hogy hány koptatófejet helyeztek el rajta. 4 fejes koptatógép azoknak, akik csak kevés féle mintát, vagy csak ritkán koptatnak. 9 fejes a nagyoknak, akik gyakran és sok különböző anyagot vizsgálnak. (Elérhető még 6 és 8 fejes verzió is.)

A fogyóanyagkínálat változatlan. Továbbra is elérhető a korábbiakban megszokott széles választéka a koptató vásznaknak, szivacsoknak.

Felkeltettük érdeklődését? Kérjen ajánlatot Sinka Dániel kollégánktól!

 
 

Akciós ajánlat univerzális keménységmérőre

Az INNOVATEST gyártó akciót hirdet! A Nemesis 9000-es család egyik tagja, a Nemesis 9001 készülék, mely 1-250 kg terheléstartománnyal rendelkezik, Vickers, Brinell, Rockwell keménységmérésre alkalmas, univerzális keménységmérő a készlet erejéig kedvezményes áron érhető el.  

bővebben

Fenix 200 analóg telepített Rockwell keménységmérő

Itt az új FENIX 200-as család!   A FENIX 200-as család manuális és félautomata Rockwell/Brinell keménységmérőket tartalmaz. Egyszerű kezelés, kedvező ár/érték arány jellemzi. Tekintse meg keménységmérőinket!  

bővebben

Klímakamrák múltja és jövője

Egy érdekes újságcikkre bukkantunk egy archívumban. Az alábbi képen szereplő eredeti hirdetés Olaszországban került feladásra még 1954-ben internet és a modern technika hiányában egy újságban jelent meg.  

bővebben

PV1210 sópermet szabvány

PV1210 sópermet szabvány, avagy amiről érdemes tudni Magyarországon igen népszerű szabványnak számít a PV1210 (VW/Audi)) amely egy kvázi klimatikus elemet tartalmazó sópermet tesztet ír elő. Maga a szabvány nagyon hasonló a VDA 621-415 és az ISO11997 szabványokhoz (az áthivatkozások miatt a DIN 50 017 szabvány is ide sorolható). Miről is szól a PV1210?

bővebben

Új Defelsko mikroszonda!

Az  EXTRA hosszú F90ES rétegvastagságmérő szonda a Positector 6000-es készülékekhez csatlakoztatható.

bővebben

Magas kopásállóságú mérőszonda erős igénybevételre!

Az új, kopásálló FXS típusjelű mérőszonda Defelsko Positector 6000 rétegvastagság mérő készülékhez ajánlott, elsősorban érdes felületeken történt rétegvastagság mérési feladatokra kínál megfelelő megoldást.

bővebben