Megjelent az új martindale koptató

Új martindale koptató Régi martindale koptató
Új martindale koptató Régi martindale koptató

 A textilvizsgáló eszközöket gyakran éri az a vád, hogy nem igazán illeszkednek a modern kor elvárásaihoz. Nincs is mit tagadni, mind formatervezésükkel, mind tudásukkal általábancsak a kötelező minimumra törekszenek. Ezzel az irányvonallal kíván szakítani a megújult martindale koptatógép.


A készülék teljesen új dizájnt kapott. Az eddigi szögletes kialakítás helyett ívelt formák és sok-sok polírozott fém jellemzi. Bár, nem ez a legfontosabb, de mégis talán ez a legszemetgyönyörködtetőbb változás a koptatógépen. Ez pedig egy olyan iparágban, ahol a dizájn és a divat mindent meghatároz, talán nem is utolsó szempont.

Az új kialakítás mellett érdemes megemlékeznünk arról, ami a gép belsejében történt. 

Helyet kapott a készülék elején egy vészleállító. A hagyományos LCD kijelzőt felváltotta egy 7"-os érintőkijelző, amelyen az egyedi számlálóval ellátott koptatófejek aktuális cikluszámát is nyomon lehet követni. A koptató fejek sebessége változtatható, így a korábbi készüléknél jóval több szabványnak felel meg. Jelenleg 47 különböző szabványos tesztet tud teljesíteni. 

A készüléknek több verziója is készült, attól függően, hogy hány koptatófejet helyeztek el rajta. 4 fejes koptatógép azoknak, akik csak kevés féle mintát, vagy csak ritkán koptatnak. 9 fejes a nagyoknak, akik gyakran és sok különböző anyagot vizsgálnak. (Elérhető még 6 és 8 fejes verzió is.)

A fogyóanyagkínálat változatlan. Továbbra is elérhető a korábbiakban megszokott széles választéka a koptató vásznaknak, szivacsoknak.

Felkeltettük érdeklődését? Kérjen ajánlatot Sinka Dániel kollégánktól!

 
 

Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartalma hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelni ezen eszközöknek, nem beszélve felhasználói elvárásokat. Mindezekre nyújt kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

bővebben

Akciós ajánlat univerzális keménységmérőre

Az INNOVATEST gyártó akciót hirdet! A Nemesis 9000-es család egyik tagja, a Nemesis 9001 készülék, mely 1-250 kg terheléstartománnyal rendelkezik, Vickers, Brinell, Rockwell keménységmérésre alkalmas, univerzális keménységmérő a készlet erejéig kedvezményes áron érhető el.  

bővebben

Fenix 200 analóg telepített Rockwell keménységmérő

Itt az új FENIX 200-as család!   A FENIX 200-as család manuális és félautomata Rockwell/Brinell keménységmérőket tartalmaz. Egyszerű kezelés, kedvező ár/érték arány jellemzi. Tekintse meg keménységmérőinket!  

bővebben

Klímakamrák múltja és jövője

Egy érdekes újságcikkre bukkantunk egy archívumban. Az alábbi képen szereplő eredeti hirdetés Olaszországban került feladásra még 1954-ben internet és a modern technika hiányában egy újságban jelent meg.  

bővebben

PV1210 sópermet szabvány

PV1210 sópermet szabvány, avagy amiről érdemes tudni Magyarországon igen népszerű szabványnak számít a PV1210 (VW/Audi)) amely egy kvázi klimatikus elemet tartalmazó sópermet tesztet ír elő. Maga a szabvány nagyon hasonló a VDA 621-415 és az ISO11997 szabványokhoz (az áthivatkozások miatt a DIN 50 017 szabvány is ide sorolható). Miről is szól a PV1210?

bővebben

Új Defelsko mikroszonda!

Az  EXTRA hosszú F90ES rétegvastagságmérő szonda a Positector 6000-es készülékekhez csatlakoztatható.

bővebben