Az év Pantone színe 2024

A Pantone minden év decemberében meghatározza a következő évre jellemző divatszínt. Úgy tűnik 2024 a "barack éve" lesz, hiszen idén a 13-1023 Peach Fuzz árnyalatra esett a cég választása, mely önmagunk és mások fejlesztésének és gondozásának vágyát hivatott megragadni.



"Olyan árnyalatot kerestünk, amely a közelség és a kapcsolat iránti veleszületett vágyunkat tükrözi, ezért egy melegségtől és modern eleganciától sugárzó színt választottunk. Egy olyan árnyalatot, amely együttérzést sugároz, tapintható ölelést kínál, és könnyedén hidat képez a fiatalos és az időtlen között." - mondja Leatrice Eiseman a Pantone Color Institute vezetője.
 

 

 
Az életünk számos területén tapasztalható zűrzavar idején egyre nagyobb szükségünk van a gondoskodásra, az empátiára és az együttérzésre, ahogyan a békésebb jövőről alkotott elképzeléseink is egyre erősebbek. Emlékeztetnek bennünket arra, hogy a teljes élet megélésének elengedhetetlen része, hogy jó egészséggel, kitartással és erővel rendelkezzünk ahhoz, hogy élvezhessük azt. Hogy egy olyan világban, amely gyakran a termelékenységet és a külső teljesítményeket hangsúlyozza, létfontosságú, hogy felismerjük belső énünk ápolásának fontosságát, és hogy a modern élet nyüzsgése közepette megtaláljuk a pihenés, a kreativitás és az emberi kapcsolatok pillanatait.

Miközben a jelenben navigálunk és egy új világ felé építkezünk, újraértékeljük, hogy mi a fontos. Újrafogalmazzuk, hogyan akarunk élni, nagyobb szándékossággal és megfontoltsággal fejezzük ki magunkat. Újra kalibráljuk prioritásainkat, hogy azok összhangban legyenek belső értékeinkkel, az egészségre és a jólétre összpontosítunk, mind mentálisan, mind fizikailag, és megbecsüljük azt, ami különleges - a barátainkkal és a családdal töltött idő melegét és kényelmét, vagy egyszerűen csak egy pillanatra időt szánunk magunkra.   Ezt szem előtt tartva olyan színhez akartunk fordulni, amely a közösség és a másokkal való összefogás fontosságára összpontosíthat.

A színnek, amelyet a 2024-es év Pantone színének választottunk, ki kellett fejeznie azt a vágyunkat, hogy közel akarunk lenni azokhoz, akiket szeretünk, és azt az örömöt, amit akkor érzünk, amikor megengedjük magunknak, hogy ráhangolódjunk arra, akik vagyunk, és csak egy pillanatra élvezzük a csendes, magányos időt.  Olyan színnek kellett lennie, amelynek meleg és barátságos ölelése az együttérzés és az empátia üzenetét közvetíti. Egy olyan szín, amely gondoskodó, és amelynek meghitt érzékenysége összehozza az embereket, és a tapintás érzését kelti. Olyan, amely tükrözte az egyszerűbbnek tűnő napok iránti érzésünket, ugyanakkor átfogalmazódott, hogy egy korszerűbb hangulatot jelenítsen meg. Olyat, amelynek szelíd könnyedsége és légies jelenléte a jövőbe emel minket.

 

 
 

17. Nemzetközi Mocon Konferencia

Idén immár 17. alkalommal kerül megrendezésre a csomagolásvizsgálat témakörével foglalkozó Nemzetközi Mocon Konferencia, ezúttal a németországi Höhr-Grenzhausenben.

bővebben

Kérdezz-felelek Matt Kreiner termékmenedzserrel a Hitachi új, FT230 XRF készülékéről

Matt Kreiner a Hitachi bevonatelemző készülékeinek gyártásáért felelős termékmenedzser. Munkája során A Hitachi világszerte jelenlévő, különböző iparágakban tevékenykedő, bevonatokkal dolgozó felhasználói hálózatára fókuszál és igyekszik új megoldásokat találni azokra a kihívásokra, melyekkel a partnerek a napi munka során szembesülnek. A cégnél töltött 19 éve során jelentős tapasztalatot szerzett az XRF technológiával kapcsolatban és számos különböző szerepben próbálhatta ki magát.

bővebben

Új keménységmérővel bővült cégünk tesztkapacitása

Cégünk egyik fontos projektje a testORG, melynek keretében nem csupán a hazai laboratóriumok tesztkapacitását igyekszünk összefogni és egyszerűen elérhetővé tenni partnereink számára, de egyben saját laboratóriumunk eszközparkját és mérőkapacitását is folyamatosan növeljük. A már meglévő eszközök mellé nemrég sikerült beszereznünk egy új Innovatest Falcon 600 keménységmérőt, mely várhatóan fontos részét képezi majd a repertoárunknak. Az alábbiakban a készülékről találhatnak néhány alapvető információt.

bővebben

A tisztaságvizsgálat főbb típusai

A felület tisztasága szinten minden felületkezelő gyártási eljárás, bevonatfelvitel előtt kritikusan fontos. A szennyeződések forrása szerteágazó. Olajmaradék egy gyártó gépből, lerakódások, salakok a gyártási eljárásból, hűtő- és korróziógátló folyadékok, korróziós lerakódások, vagy akár emberi érintésből származó szennyeződés olyan sokszor láthatatlan problémát okoz, ami nehezíti a felületkezelők munkáját. Az ilyen szennyezők ronthatják a bevonat tapadását, a felület egyenletességét, némely esetben korrózióhoz, vagy mechanikai meghibásodásokhoz vezethetnek. Az alapanyagtól, a termék méretétől, az alkalmazás típusától függően számost tisztítási eljárást találunk, de hogy történik ezeknek a minőség ellenőrzése?

bővebben

Sópermet szeminárium igényfelmérés

A korábbi években cégünk rendszeresen szervezett különböző elméleti és gyakorlati szemináriumokat különböző méréstechnikai területekkel, vizsgálati kihívásokkal kapcsolatban, a fókusz pedig több alkalommal is a sópermet teszteken és a korrózióvizsgálaton volt. A tendenciát elsősorban a COVID-járvány okozta korlátozások és biztonsági intézkedések szakították meg, de szándékaink szerint ismét a személyes találkozás és a csoportos szemináriumok terepére lépnénk.

bővebben

Metallográfiai csomagok mintaelőkészítéshez

Cégünk gyakran találkozik olyan megkeresésekkel, melyek a metallográfiai mintaelőkészítési megoldásokra vonatkoznak. Mivel kínálatunkban készülékek és fogyóanyagok egyaránt megtalálhatók, mindig örömmel segítünk partnereinknek. Ez sokszor trükkös feladat, hiszen ahány anyagtípus, annyiféle ideális mintaelőkészítési megoldás, mi pedig mindig igyekszünk a leginkább személyre szabott, a végletekig optimalizált megoldást kínálni. Ennek szellemében állítottuk össze legújabb csomagajánlatainkat, melyekben metallográfiai készülékeket és teljes metallográfiai sorokat kínálunk kedvező áron! A készülékek természetesen csak a folyamat egyik részét képezik, anyag- és mintatípustól függően különböző fogyóanyagokra is szükség lehet, melyet egyedi ajánlat alapján szintén biztosítani tudunk. Ha felkeltettük érdeklődését, keressenek minket megadott elérhetőségeink valamelyikén és találjuk meg együtt a legideálisabb mintaelőkészítési megoldást!  

bővebben