Az Év Pantone Színe 2023

A Pantone minden év decemberében meghatározza a következő évre jellemző divatszínt. 2023-ban ez a szín nem más, mint a PANTONE 18-1750 kódú 'Viva Magenta'. Üdv a Magentaverzumban!Az idei év színe, a Viva Magenta 18-1750 vibráló, lendületes és erős szín. A természetben gyökerező, vörös árnyalat az erő új útjait fejezi ki. Bátor, félelmet nem ismerő, lüktető szín, mely a túláradó örömöt és az optimista attitűtöd jelképezi, ezzel egy egészen új narratívát hozva létre.

Erőteljes és erőt adó szín. Egy új, animált vörös, mely valódi örömöt tükröz, kísérletezésre és önkifejezésre ösztönöz. Szikrázó és határtalan árnyalat, mely önmagában is egy külön állásfoglalásként ölt testet. A PANTONE 18-750 Viva Magenta mindent és mindenkit ugyanolyan életörömmel és lázadó szellemiséggel fogad, mint amilyen ő maga is. Egy merész, szellemes és mindenkit befogadó szín.

 

Ahogy Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute vezetője fogalmaz:
 
"A technológia korában a természetből és a valóságból merítünk ihletet. A PANTONE 18-1750 Viva Magenta a vörös színcsaládból származik, és a cochineal vöröséből inspirálódott, amely a természetes színezékek családjába tartozó egyik legértékesebb színezék, valamint a világ által ismert egyik legerősebb és legvilágosabb.

A PANTONE 18-1750 Viva Magenta az ősiben gyökerezik, és visszavezet minket az eredeti anyaghoz. A természet erőit megidézve a PANTONE 18-1750 Viva Magenta felpezsdíti szellemünket, segít belső erőnk kiépítésében."

 
 

Akasel – a legújabb gyártó az Atestor portfóliójában

Cégünk folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, melyek megragadásával még tovább fejleszthetők az általunk kínált megoldások, illetve szélesíthető a termékpaletta. Ezek a kedvező opciók pedig sokszor nem is konkrét készülékekben öltenek testet, hanem kisebb, de annál hasznosabb termékekben. Az Akasel érkezésével ezúttal kiváló ár/érték arányú metallográfiai fogyóanyagokkal bővült a kínálat.

bővebben

Az Év Pantone Színe 2023

A Pantone minden év decemberében meghatározza a következő évre jellemző divatszínt. 2023-ban ez a szín nem más, mint a PANTONE 18-1750 kódú 'Viva Magenta'. Üdv a Magentaverzumban!

bővebben

Új csomagolásvizsgáló berendezés az RDM-től

Cégünk kínálatában eddig is megtalálhatók voltak az RDM által gyártott különféle csomagolásvizsgáló és fóliahegesztő készülékek, ám a cél természetesen a folyamatos fejlődés és bővülés. Ennek szellemében a gyártó egy új készülékcsaládot dobott piacra, mely egy egyszerű módszert alkalmazva egy ehhez illeszkedő egyszerű készülékekkel segít elvégezni a csomagolásokra vonatkozó szivárgásvizsgálatokat.

bővebben

3AWater - Az XRF-elemzés új vizein

A Hitachi egyik legnépszerűbb mérőeszköz-szériája az X-MET 8000. Ezek a kézi XRF mérők számos iparágban nyújtanak mobilis és gyors megoldást, ha összetétel-elemzésről vagy épp a rétegvastagság méréséről van szó. Tekintve, hogy az anyagösszetétel vizsgálata a lehető legkülönbözőbb matériák esetén lehet szükséges, a gyártó is igyekszik folyamatosan fejleszteni a készülékei kapacitását. Ezúttal egy partneri együttműködésnek köszönhetően nyíltak új kapuk a méréstechnika területén. A 3AWater segítségével az X-MET 8000 meghódítja a vizeket is.

bővebben

Színérzékelés 4. rész - Az emberi tényező

A cikksorozat előző részeiben már számos olyan tényezőről esett szó, mely hatással van a színlátásunkra, illetve arról, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy pontos színeket lássunk. Fény, retinafáradás, illetve a színek háttere/környezete mind befolyásolhatják a befogadást. A sorozat záró részében az emberi szem és agy korlátait vesszük szemügyre és arról is szó lesz, hogy hogyan ismerhetjük fel ezeket a jellemzőket, különösen a színek értékeléséért felelős személyes esetében. SPOILER: a cikk végén egy teszt szerepel, mellyel kiderítheti, hogy mennyire pontos a színlátása.

bővebben

A CE-jelölés fontosságáról

A CE (korábban EC) jelölés az Európai Unióban értékesített bizonyos termékekre vonatkozó megfelelőségi jelölés, mely nélkül az adott áru hivatalosan nem hozható forgalomba. A jelölés megszerzése természetesen szigorú feltételekhez kötött gyártói és uniós szinten is. A visszaélések sajnos meglehetősen gyakoriak, így mindenképpen érdemes körültekintően eljárni a forgalmazók és a vásárlók részéről is.

bővebben