Akasel – a legújabb gyártó az Atestor portfóliójában

Cégünk folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, melyek megragadásával még tovább fejleszthetők az általunk kínált megoldások, illetve szélesíthető a termékpaletta. Ezek a kedvező opciók pedig sokszor nem is konkrét készülékekben öltenek testet, hanem kisebb, de annál hasznosabb termékekben. Az Akasel érkezésével ezúttal kiváló ár/érték arányú metallográfiai fogyóanyagokkal bővült a kínálat.


Az Akaselről röviden

Az Akasel egy dán vállalat, akik magas minőségű metallográfiai fogyóanyagok és a lehető legjobb mintaelőkészítési megoldások fejlesztésére, gyártására és forgalmazására specializálódtak. A cég a forgalmazói hálózatán keresztül jelenleg 30 országban van jelen. Az Akasel és a termékeket árusító cégek között kiépített erős partnerkapcsolat a vevők számára is kedvező, hiszen a fogyóanyagok mellé nyújtott támogatás és szolgáltatások csak így biztosíthatók.
 

Az Akasel folyamatosan a metallográfiai fogyóanyagok fejlesztésén dolgozik, tovább tágítva a lehetőségeket, javítva a mintaelőkészítési eredményeket és olyan megoldásokat létrehozva, melyek nagyban leegyszerűsítik a munkafolyamatokat. Teszik mindezt magas fokú szakértelemmel és a metallográfia területén szerzett sok éves tapasztalattal. A fókusz a mindenki számára jól működő metallográfiai mintaelőkészítési megoldások innovatív fejlesztésén van. A cél a munka megkönnyítése és hatékonyabbá tétele, miközben az eredmények is javulnak.

A kezdetek

Az Akaselt 2004-ben alapította Morten Damgaard, aki eleinte egyedül, a saját garázsában látott neki a metallográfiai fogyóanyagok fejlesztésének. Évek tapasztalatára alapozva a céggel kapcsolatos víziója az volt – és még mindig az – hogy a területen elért fejlesztések világszerte elterjedjenek. A metallográfia területén szerzett tudás, tapasztalat és az innovatív, fenntartható megoldásokra való törekvés kombinációja képezi az Akasel filozófiájának alapját.
 

A Morten garázsában csaknem 20 évvel ezelőtt elkezdődött munka mára az Akasel vállalatban ölt testet. A cég termékei pedig világszerte elérhetők, magas minőségű metallográfiai fogyóanyagokat biztosítva mindazoknak, akik napi szinten foglalkoznak mintaelőkészítéssel, vagy akár csak alkalomszerűen tesznek kirándulásokat a metallográfia világába. Ahogy az Akasel jelmondata is állítja „The Smarter Alternative” – a cég valóban egy fejlettebb, okosabb alternatívát kínál.

A metallográfiai megoldások specialistája

Az Akasel specialitása tehát nem más, mint a magas minőségű, metallográfiai vizsgálatokhoz és mintaelőkészítéshez szükséges fogyóanyagok és előkészítési eljárások fejlesztése, gyártása és terjesztése. A termékek és módszerek széles kínálatával az Akasel a legtöbb metallográfiai folyamatra képes megoldásokat kínálni. A cég fogyóanyagai és mintaelőkészítési módszerei a lehető legrövidebb idő alatt elérhető legjobb eredményekre optimalizáltak. Ezek pedig minden típusú anyaghoz és metallográfiai eljáráshoz elérhetők, beleértve a nagyobb kihívást jelentőket is.
 

A metallográfia területén szerzett szakértő tudást kamatoztatva az Akasel fáradhatatlanul dolgozik a mintaelőkészítési módszerek fejlesztésén, hogy olyan megoldásokat találjon, melyek jobbak, mint a ma ismertek. Ez egy jelenleg is zajló folyamat, a cél pedig nem más, mint a metallográfiai laborokban dolgozók munkájának egyszerűbbé tétele. Az Akasel és egyben az Atestor is magabiztos azzal kapcsolatban, hogy a kínált fogyóanyagok és eljárások a lehető legjobb eredményeket képesek garantálni, megfelelve a specifikus követelményeknek is. Az Akasel termékportfóliója pedig immár Magyarországon is elérhető, kizárólag az Atestor kínálatában.

A termékkínálatról

Az Akasel termékek innovatív megoldásokkal látják el a laboratóriumokat, ezzel költség- és általános hatékonyságot, illetve kompromisszummentes mintaelőkészítést és metallográfiai elemzést garantálva.  Mivel a metallográfia, a fémvizsgálat egy folyamatos fejlődésben lévő terület, a gyártók is kénytelenek lépést tartani ezzel, mindig az aktuálisan legjobb megoldást kutatva és felkínálva.
 

Az Akasel fogyóanyagai minden mintaelőkészítési lépést lefednek: vágás, beágyazás, csiszolás és polírozás. Így tehát ha vágótárcsára, beágyazó gyantára, csiszolókorongra, polírkendőre, gyémántszuszpenzióra vagy más metallográfiai fogyóanyagra van szükség, az Akasel termékei teljeskörű megoldást kínálnak. A fogyóanyagok termékskálája képes megfelelni a legkomolyabb minőségi követelményeknek, ezzel együtt pedig gazdaságos opciót kínálni a metallográfiai vizsgálatok területén. A cég termékei már az Atestor kínálatában is elérhetők, részletekért kattintson az alábbi linkre.
 

 

 
 

Sópermet szeminárium igényfelmérés

A korábbi években cégünk rendszeresen szervezett különböző elméleti és gyakorlati szemináriumokat különböző méréstechnikai területekkel, vizsgálati kihívásokkal kapcsolatban, a fókusz pedig több alkalommal is a sópermet teszteken és a korrózióvizsgálaton volt. A tendenciát elsősorban a COVID-járvány okozta korlátozások és biztonsági intézkedések szakították meg, de szándékaink szerint ismét a személyes találkozás és a csoportos szemináriumok terepére lépnénk.

bővebben

Metallográfiai csomagok mintaelőkészítéshez

Cégünk gyakran találkozik olyan megkeresésekkel, melyek a metallográfiai mintaelőkészítési megoldásokra vonatkoznak. Mivel kínálatunkban készülékek és fogyóanyagok egyaránt megtalálhatók, mindig örömmel segítünk partnereinknek. Ez sokszor trükkös feladat, hiszen ahány anyagtípus, annyiféle ideális mintaelőkészítési megoldás, mi pedig mindig igyekszünk a leginkább személyre szabott, a végletekig optimalizált megoldást kínálni. Ennek szellemében állítottuk össze legújabb csomagajánlatainkat, melyekben metallográfiai készülékeket és teljes metallográfiai sorokat kínálunk kedvező áron! A készülékek természetesen csak a folyamat egyik részét képezik, anyag- és mintatípustól függően különböző fogyóanyagokra is szükség lehet, melyet egyedi ajánlat alapján szintén biztosítani tudunk. Ha felkeltettük érdeklődését, keressenek minket megadott elérhetőségeink valamelyikén és találjuk meg együtt a legideálisabb mintaelőkészítési megoldást!  

bővebben

Proceq termékek az Atestor kínálatában!

Cégünk kínálatában korábban már elérhetők voltak a Proceq / Screening Eagle termékei, a vásárlói tapasztalatok pedig azt mutatták, hogy valóban érdemes foglalkozni a gyártó készülékeivel. Korszerű, minőségi és kompakt megoldások több mérési feladatra, melyek sok esetben terepen is megállják a helyüket.

bővebben

Elindult az atestore.hu webáruház!

Régóta készültünk rá, sok munkát és finomhangolást igényelt, de végre örömmel számolhatunk be róla, hogy elindult az atestore.hu, cégünk méréstechnikai műszer és fogyóanyag webáruháza.

bővebben

Kérdezz-felelek Matt Kreiner termékmenedzserrel a Hitachi új, FT230 XRF készülékéről

Matt Kreiner a Hitachi bevonatelemző készülékeinek gyártásáért felelős termékmenedzser. Munkája során A Hitachi világszerte jelenlévő, különböző iparágakban tevékenykedő, bevonatokkal dolgozó felhasználói hálózatára fókuszál és igyekszik új megoldásokat találni azokra a kihívásokra, melyekkel a partnerek a napi munka során szembesülnek. A cégnél töltött 19 éve során jelentős tapasztalatot szerzett az XRF technológiával kapcsolatban és számos különböző szerepben próbálhatta ki magát.

bővebben

Akasel – a legújabb gyártó az Atestor portfóliójában

Cégünk folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, melyek megragadásával még tovább fejleszthetők az általunk kínált megoldások, illetve szélesíthető a termékpaletta. Ezek a kedvező opciók pedig sokszor nem is konkrét készülékekben öltenek testet, hanem kisebb, de annál hasznosabb termékekben. Az Akasel érkezésével ezúttal kiváló ár/érték arányú metallográfiai fogyóanyagokkal bővült a kínálat.

bővebben