Akasel – a legújabb gyártó az Atestor portfóliójában

Cégünk folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, melyek megragadásával még tovább fejleszthetők az általunk kínált megoldások, illetve szélesíthető a termékpaletta. Ezek a kedvező opciók pedig sokszor nem is konkrét készülékekben öltenek testet, hanem kisebb, de annál hasznosabb termékekben. Az Akasel érkezésével ezúttal kiváló ár/érték arányú metallográfiai fogyóanyagokkal bővült a kínálat.


Az Akaselről röviden

Az Akasel egy dán vállalat, akik magas minőségű metallográfiai fogyóanyagok és a lehető legjobb mintaelőkészítési megoldások fejlesztésére, gyártására és forgalmazására specializálódtak. A cég a forgalmazói hálózatán keresztül jelenleg 30 országban van jelen. Az Akasel és a termékeket árusító cégek között kiépített erős partnerkapcsolat a vevők számára is kedvező, hiszen a fogyóanyagok mellé nyújtott támogatás és szolgáltatások csak így biztosíthatók.
 

Az Akasel folyamatosan a metallográfiai fogyóanyagok fejlesztésén dolgozik, tovább tágítva a lehetőségeket, javítva a mintaelőkészítési eredményeket és olyan megoldásokat létrehozva, melyek nagyban leegyszerűsítik a munkafolyamatokat. Teszik mindezt magas fokú szakértelemmel és a metallográfia területén szerzett sok éves tapasztalattal. A fókusz a mindenki számára jól működő metallográfiai mintaelőkészítési megoldások innovatív fejlesztésén van. A cél a munka megkönnyítése és hatékonyabbá tétele, miközben az eredmények is javulnak.

A kezdetek

Az Akaselt 2004-ben alapította Morten Damgaard, aki eleinte egyedül, a saját garázsában látott neki a metallográfiai fogyóanyagok fejlesztésének. Évek tapasztalatára alapozva a céggel kapcsolatos víziója az volt – és még mindig az – hogy a területen elért fejlesztések világszerte elterjedjenek. A metallográfia területén szerzett tudás, tapasztalat és az innovatív, fenntartható megoldásokra való törekvés kombinációja képezi az Akasel filozófiájának alapját.
 

A Morten garázsában csaknem 20 évvel ezelőtt elkezdődött munka mára az Akasel vállalatban ölt testet. A cég termékei pedig világszerte elérhetők, magas minőségű metallográfiai fogyóanyagokat biztosítva mindazoknak, akik napi szinten foglalkoznak mintaelőkészítéssel, vagy akár csak alkalomszerűen tesznek kirándulásokat a metallográfia világába. Ahogy az Akasel jelmondata is állítja „The Smarter Alternative” – a cég valóban egy fejlettebb, okosabb alternatívát kínál.

A metallográfiai megoldások specialistája

Az Akasel specialitása tehát nem más, mint a magas minőségű, metallográfiai vizsgálatokhoz és mintaelőkészítéshez szükséges fogyóanyagok és előkészítési eljárások fejlesztése, gyártása és terjesztése. A termékek és módszerek széles kínálatával az Akasel a legtöbb metallográfiai folyamatra képes megoldásokat kínálni. A cég fogyóanyagai és mintaelőkészítési módszerei a lehető legrövidebb idő alatt elérhető legjobb eredményekre optimalizáltak. Ezek pedig minden típusú anyaghoz és metallográfiai eljáráshoz elérhetők, beleértve a nagyobb kihívást jelentőket is.
 

A metallográfia területén szerzett szakértő tudást kamatoztatva az Akasel fáradhatatlanul dolgozik a mintaelőkészítési módszerek fejlesztésén, hogy olyan megoldásokat találjon, melyek jobbak, mint a ma ismertek. Ez egy jelenleg is zajló folyamat, a cél pedig nem más, mint a metallográfiai laborokban dolgozók munkájának egyszerűbbé tétele. Az Akasel és egyben az Atestor is magabiztos azzal kapcsolatban, hogy a kínált fogyóanyagok és eljárások a lehető legjobb eredményeket képesek garantálni, megfelelve a specifikus követelményeknek is. Az Akasel termékportfóliója pedig immár Magyarországon is elérhető, kizárólag az Atestor kínálatában.

A termékkínálatról

Az Akasel termékek innovatív megoldásokkal látják el a laboratóriumokat, ezzel költség- és általános hatékonyságot, illetve kompromisszummentes mintaelőkészítést és metallográfiai elemzést garantálva.  Mivel a metallográfia, a fémvizsgálat egy folyamatos fejlődésben lévő terület, a gyártók is kénytelenek lépést tartani ezzel, mindig az aktuálisan legjobb megoldást kutatva és felkínálva.
 

Az Akasel fogyóanyagai minden mintaelőkészítési lépést lefednek: vágás, beágyazás, csiszolás és polírozás. Így tehát ha vágótárcsára, beágyazó gyantára, csiszolókorongra, polírkendőre, gyémántszuszpenzióra vagy más metallográfiai fogyóanyagra van szükség, az Akasel termékei teljeskörű megoldást kínálnak. A fogyóanyagok termékskálája képes megfelelni a legkomolyabb minőségi követelményeknek, ezzel együtt pedig gazdaságos opciót kínálni a metallográfiai vizsgálatok területén. A cég termékei már az Atestor kínálatában is elérhetők, részletekért kattintson az alábbi linkre.
 

 

 
 

Felkészülés a zöld változásra

Az Angelantoni Test Technologies (ACS) régóta élen jár a zöld átállásban, melynek részükről az egyik legfontosabb eleme a hagyományos fluorozott hűtőgázokról a CO2-ra (R744) való váltás, amelynek GWP-je (globális felmelegedési potenciálja) 1.

bővebben

Lökéshullám spektrális elemzése

A „Shock Response Spectra” fogalmat Dr. Maurice Biot alkalmazta először 1932-ben a földrengések jellemzésére, de széleskörű elterjedésére a hidegháború és a nukleáris fegyverek hatásainak kutatására kezdték alkalmazni elsősorban az amerikai haditengerészetnél az 1960-as években. A szimuláció során mind az ágyú lövések, mind a találatok, illetve a víz alatt robbanó töltetek által okozott mechanikai lökések súlyosságának mutatójaként használták. 

bővebben

17. Nemzetközi Mocon Konferencia

Idén immár 17. alkalommal kerül megrendezésre a csomagolásvizsgálat témakörével foglalkozó Nemzetközi Mocon Konferencia, ezúttal a németországi Höhr-Grenzhausenben.

bővebben

Kérdezz-felelek Matt Kreiner termékmenedzserrel a Hitachi új, FT230 XRF készülékéről

Matt Kreiner a Hitachi bevonatelemző készülékeinek gyártásáért felelős termékmenedzser. Munkája során A Hitachi világszerte jelenlévő, különböző iparágakban tevékenykedő, bevonatokkal dolgozó felhasználói hálózatára fókuszál és igyekszik új megoldásokat találni azokra a kihívásokra, melyekkel a partnerek a napi munka során szembesülnek. A cégnél töltött 19 éve során jelentős tapasztalatot szerzett az XRF technológiával kapcsolatban és számos különböző szerepben próbálhatta ki magát.

bővebben

Új keménységmérővel bővült cégünk tesztkapacitása

Cégünk egyik fontos projektje a testORG, melynek keretében nem csupán a hazai laboratóriumok tesztkapacitását igyekszünk összefogni és egyszerűen elérhetővé tenni partnereink számára, de egyben saját laboratóriumunk eszközparkját és mérőkapacitását is folyamatosan növeljük. A már meglévő eszközök mellé nemrég sikerült beszereznünk egy új Innovatest Falcon 600 keménységmérőt, mely várhatóan fontos részét képezi majd a repertoárunknak. Az alábbiakban a készülékről találhatnak néhány alapvető információt.

bővebben

A tisztaságvizsgálat főbb típusai

A felület tisztasága szinten minden felületkezelő gyártási eljárás, bevonatfelvitel előtt kritikusan fontos. A szennyeződések forrása szerteágazó. Olajmaradék egy gyártó gépből, lerakódások, salakok a gyártási eljárásból, hűtő- és korróziógátló folyadékok, korróziós lerakódások, vagy akár emberi érintésből származó szennyeződés olyan sokszor láthatatlan problémát okoz, ami nehezíti a felületkezelők munkáját. Az ilyen szennyezők ronthatják a bevonat tapadását, a felület egyenletességét, némely esetben korrózióhoz, vagy mechanikai meghibásodásokhoz vezethetnek. Az alapanyagtól, a termék méretétől, az alkalmazás típusától függően számost tisztítási eljárást találunk, de hogy történik ezeknek a minőség ellenőrzése?

bővebben