2015 színe a Marsala

marsala
marsala

A Pantone minden év decemberében meghatározza a következő év divatszíneit. Nem volt ez másként 2014 decemberében sem. Ezúttal egy rendkívül elegáns, nevében és színében is egy testes szíciliai bort idéző bordó árnyalatra esett a választás. 2015-ben a Marsala határozza meg a trendeket.

Csakúgy, mint az erősített/dúsított bor, mely a Marsala nevét kölcsönzi, ez az ízekben gazdag színárnyalat egy kiváló étel kielégítő gazdagságát testesíti meg, míg vörösesbarna gyökerei egy szofisztikált, természetes földességet árasztanak. Ez a tápláló, mégis stílusos árnyalat univerzálisan vonzó és könnyedén illeszkedik a divat, a szépségipar, az ipari tervezés, a bútorok és szobabelsők világához.

 A Marsala sokoldalúsága

  • Férfiak és nők számára egyaránt vonzó. A Marsala a ruhák és kiegészítők pezsgő és ízekkel teli árnyalata, mely a színekkel való kísérletezésre és kreativitásra bátorít.
  • Számos bőrtónus számára megfelelő és kifinomult, így a Marsala egy kiváló szépségipari árnyalat, mely akár körömlakkok, rúzsok, vagy pirosítók, sőt, hajfestékek esetén is jól működik.
  • Drámai, mégis "földhözragadt". A Marsala meleg színeket hoz a lakásbelsőkbe is.
  • Egy enyhén szofisztikált földes árnyalat, melynek textúrája a kulcs a nyomda és csomagolóiparban. A szín matt verziója a Marsala organikus természetét emeli ki, míg a fényes verzió egy teljesen más, a luxus és jólét üzenetét hordozza
Ahogy Leatrice Eiseman, a Pantone ügyvezetője fogalmaz:
A Marsala gazdagítja az elménket, testünket és lelkünket, magabiztosságot és stabilitást sugározva. A Marsala egy kifinomultan csábító árnyalat, mely meleg ölelése felé vonz minket.

 

 
 

Óriási űrszimulációs kamra került telepítésre Oxfordshire-ben

Az Egyesült Királyság eddigi és Európa egyik legnagyobb méretű űrszimulációs tesztkamrája került telepítésre az Oxfordshire-ben található National Satellite Test Facility (NSTF) területén. Az Angelantoni Test Technologies (ACS) által a Rutherford Appleton Laboratory (RAL) számára gyártott berendezés beüzemelésének első fázisa ezzel lezártnak tekinthető.

bővebben

Ascott - Mindig válasszuk az eredetit!

A kétes eredetű, hamisított termékek a kereskedelmi piac egészét behálózzák. A kisebb használati tárgyaktól, ruhaneműktől kezdve, a komolyabb értéket képviselő műszaki cikkekig - kis keresgélés után - gyakorlatilag mindennek megtaláljuk a töredék áron elérhető, ám silányabb minőségű mását. A kép azonban sokszor megtévesztő lehet, hiszen sok esetben a hamis termék a megszólalásig hasonlít eredeti társára, a "rafináltabbak" pedig akár a gyári logóval is ellátják az adott cikket, tovább nehezítve a laikus vásárlók dolgát. Azt gondolhatnánk, hogy ez a tendencia az olyan magas árkategóriát és műszaki összetettséget képviselő termékeknél, mint pl. egy klíma- vagy sópermet kamra, nem érvényes. Az Ascott figyelmeztetése azonban egyértelmű: a kamrák piacán is óvakodnunk kell a másolatoktól.

bővebben

Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülékek

Sokoldalú, költséghatékony Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülék

bővebben

Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartama hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelniük, nem beszélve a felhasználói elvárásokról. Mindezekre nyújtanak kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

bővebben

Fenix 200 analóg telepített Rockwell keménységmérő

Itt az új FENIX 200-as család!   A FENIX 200-as család manuális és félautomata Rockwell/Brinell keménységmérőket tartalmaz. Egyszerű kezelés, kedvező ár/érték arány jellemzi. Tekintse meg keménységmérőinket!  

bővebben

PV1210 sópermet szabvány

PV1210 sópermet szabvány, avagy amiről érdemes tudni Magyarországon igen népszerű szabványnak számít a PV1210 (VW/Audi)) amely egy kvázi klimatikus elemet tartalmazó sópermet tesztet ír elő. Maga a szabvány nagyon hasonló a VDA 621-415 és az ISO11997 szabványokhoz (az áthivatkozások miatt a DIN 50 017 szabvány is ide sorolható). Miről is szól a PV1210?

bővebben