Sík mintatartó
Az Atlas SunTest XLS+ egy síkmintatartós készülék, így a minták alakja nem szab határt a tesztelésnek. Elsősorban gyógyszerek fotostabilitás vizsgálataihoz fejlesztették ki, de bármilyen laborban megállja a helyét, ahol apró mintákat kell tesztelni.
Elhelyezés
Asztali telepítésű készülék. Könnyű súlyának, és egyszerű telepítésének köszönhetően szinte bárhova elhelyezhető, csak a megfelelő teremszellőzésről kell gondoskodni.
Léghűtéses
A SunTest XLS+ készülék xenon lámpája léghűtésesek, ezért nincs szükség hűtővíz ellátásra. Amennyiben a labor hőmérséklete mégis túl magas lenne, akkor a készülék hőbiztosítéka kiold, és leállítja a futó tesztet. Ezzel megóvva a mintáit és a készüléket is a károsodástól.
Kijelző
A vezérlés és a programozás 5.7"-os, színes, érintő kijelzővel rendelkező XenoTouch vezérléssel történik. 
XenoTouch
A képernyőn nem csak a tesztek programozását és a készülék beállítását végezhetjük el, hanem teszt közben grafikonon figyelhetjük meg a beállított és mért paraméterek alakulását.
Az előre beállított toleranciáknak köszönhetően a készülék leállítja a működését, ha valamilyen okból nem tudja fél órán keresztül a programozott értékeket tartani.
A szoftverben lehetőség van több szintű fiókok létrehozására, így Ön eldöntheti, hogy ki jogosult tesztet indítani és ki új programokat írni, vagy a meglévőket módosítani.
Add-on szoftverek
Az Add-on szoftverek használatával lehetővé válik a távoli elérés, távoli monitorozás és a készülékek képesek e-mailt küldeni a beállított e-mail címekre, ha egy teszt lefutott, megállt, vagy valamilyen egyéb műszaki probléma lépett fel.
 
Fekete minta hőmérséklet
A BST hőmérő az úgynevezett fekete standard hőmérő, amely egy hőszigetelt, feketére festett lap. A BST hőmérő a szigetelés miatt 5-10C-kal magasabb hőmérséklet elérésére képes azonos tesztparaméterekkel, mint a BPT, amely méretében megegyezik a BST-vel, de nem látták el szigeteléssel. A készülék felszerelhető BST/BPT dual hőmérővel, így minden tesztelőírásnak meg tud felelni a készülék. (A szériatartozék a BST hőmérő.)
Non-ageing szűrők
Non-ageing szűrőinek köszönhetően elég csak 25000 üzemóra után szűrőt cserélnie, mellyel töredékére csökkenthető a készülék fenntartási költsége. Ugyanakkor elérhetőek a hagyományos, 4000 óra élettartamú fényszűrők is.
A praktikusa kazettás kialakításnak köszönhetően a lámpa és a szűrő cseréje pillanatok alatt elvégezhető. Csak húzza ki a kazettát, tekerje el a nagy fekete csavarokat oldalt, és már hozzá is fér a szűrőhöz és a lámpához.
SunCool
Különböző kiegészítőkkel változatos feladatokra is alkalmassá tehető. A SunCool klímaegység a hőérzékeny minták tesztelésénél nyújt megbízható védelmet a minták számára, mert a vizsgálótér hőmérsékletét optimálisan alacsony szinten tartja.
SunFlood
A SunFlood elárasztó rendszerrel a xenon lámpás vizsgálatokkal kombinált vízbemerítéses vizsgálatok elvégzésére is képes. Ezzel a kiegészítővel a készülék megfelel a PV1323-as szabvány előírásainak.
Páraszenzor
Opcionálisan megvásárolható tartozék a páramérő szenzor. Ezzel teszt közben állandó információt kaphatunk a mintatér páratartalmáról.
Kalibráció
Évente csak egy kalibráció szükséges, amelyet szakszervizünk végez el. Amennyiben szeretné, saját kalibráló szenzor beszerzésére is van lehetőség.

Xenon lámpa
Teljesítmény: 1700W
Léghűtéses
1db
Vezérlés
340 nm kültéri szürő: 0.34-0.62 W/m^2
340 nm beltéri szűrő: 0.26-0.56 W/m^2
300-400 nm kültéri szűrő: 40-65 W/m^2
300-400 nm beltéri szűrő: 30-60 W/m^2
LUX: 45-130 klx
Tesztidő mérése
Besugárzás vagy beállított idő alapján
Fekete panel hőmérséklet
BST 45-100°C
Elhelyezés
Klimatizált teremben
Hűtőlevegő min. 500m^3/h
 
Mintatartó
Sík
1100cm^2
Kamra
Anyaga: 316-os rozsdamentes acél
Tömege: 90kg
Alapterület: 900x540, asztalon álló
Kijelző, szoftver
5.7" színes TFT
Diagnosztikai üzenetek megjelenítése
10 db előre programozott teszt, 10 db üres programhely
Nyelv: Angol, német, olasz, francia, spanyol, lengyel, orosz, kínai, cseh, magyar
Számítógépes kapcsolat: Ethernet, XenoTouch Add-On (opcionális), memóriakártya, USB
Esőztető rendszer
Opcionális tartozék
Víztisztaság: 1 ppm oldott anyag, 0.1 ppm szilikát

Gyógyszerek ICH Guideline szerinti fotostabilitás tesztje
Festékek, műanyagok elárasztásos fényállóság vizsgálata
Agrofóliák elárasztásos és elárasztás nélküli fényállóság tesztje
Poralapú szinezőanyagok vizsgálata
Fogászati protézisek fényállóságának vizsgálata
Nyomatok, plakátok fényállóságáak vizsgálata
Szemészeti implantátumok tesztje
Papírok fényállóság tesztje
Sminkek fényállóság tesztje
1700W-os xenon lámpa

Fényszűrő ICH Guideline szerinti tesztekhez

Fényszűrő kültéri tesztekhez

Fényszűrő beltéri tesztekhez

ICH csomag ICH Guideline szerinti tesztekhez

Mintatartó pormintákhoz

SunSpray esőztetőrendszer

SunFlood elárasztórendszer

SunCool klímaegység

Vízhűtéses mintatartó

BST/BPT dual hőmérő

Rozsdamentes mintatrögzítő rudak

SunCal kalibrálószenzor

Add-on szoftverek

Atlas Suntest termékcsaládMiért alapvető fontosságú a műanyagok tesztelése?Tartósság és megbízhatóság, Allen Zielnik előadásaGyógyszerek fotostabilitásaKorreláció a gyorsított és a természetes időjárásállóság vizsgálatok között