Régen a szakítógép "csak" elszakítani tudta az anyagot. Napjaink korszerű technológiája már messze túlmutat ezen. Különböző kiegészítő eszközökkel nemcsak a szakítások minden típusára, hanem törésre, hajlításra is alkalmassá tehető egy ilyen készülék. Ezért most már egyre elterjedtebb az univerzális anyagvizsgálógép megnevezés.

A legkisebb Quasar készülék alkalmas textilek, fonalak, cérnák, vezetékek, műanyagok, nemfémes anyagok, fémek, fák szakítóvizsgálatára. A legszéleskörűbben felhasználható szakítógépek közé tartozik.

Az elektromechanikus rendszer méri a terhelés, löket és deformációs értékeket.

A nyúlásmérők, erőmérő cellák, perifériák Plug&Play elven szerelhetőek fel, azaz a készülék automatikusan felismeri őket.

Kompakt méretének köszönhetően kis helyen is elfér, és a legkisebb laborokban is könnyedén elhelyezhető.

A készüléket speciális FEM technológiával kialakított, merev vezetőoszlopos terhelőkerettel szerelték. A terhelés hatására bekövetkező keret-deformációval kalkulál, mellyel szükség szerint automatikusan korrigálja a mérési eredményt.

A készülékhez mintabefogók készel választéka áll rendelkezésre, így lehetőség van rá, hogy mindig az Ön mintájának legmegfelelőbbet válasszuk. Az sem jelent akadályt, ha egyedi tervezésre van szükség, mert a standard kínálatban nem találunk megfelelőt az Ön mintájához.

A készülék vezérlése a magyarnyelvű GraphWork6 szoftverrel történik, amely több mint 300 előre megírt szabványos vizsgálatot tartalmaz.

A szoftver a vizsgálat során valós idejű diagrammot jelenít meg. Automatikus skálázási, nagyítási és kicsinyítési funkcióval rendelkezik. A szakító diagrammokon megjeleníthetőek a jellegzetes mérési értékek, jellemzők.

A szoftver tartalmazza a húzó-, nyomó- valamint a hajlító vizsgálatokhoz szükséges egyéb szoftvereket is. Ezen tesztek elvégzéséhez megfelelő befogóra van szükség, amely akár később is beszerezhető a készülékhez. Csatlakoztatás után a szakítógép automatikusan felismeri, hogy milyen befogót csatlakoztattunk, és annak megfelelő üzemmódban indul.

A szoftver lehetőséget nyújt jegyzőkönyv készítésére is, amely a szakítódiagram mellett a minta adatait, a vizsgálat pontos leírását, a mérési eredményeket és a statisztikai adatokat tartalmazza.
Terhelés (kN): 5 - 10 - 25 - 50 - 100
Minimális sebesség (mm/perc): 0,0005
Maximális sebesség (mm/perc): 500 (100kN-os gépnél 400)
Pozícionálás pontossága (?m): 1
Terhelőkeret magassága (mm): 5kN, 10kN, 25kN: 1542 50kN: 1635 100kN: 1680
Alapterület (WxD) (mm): 5kN, 10kN, 25kN: 730x700 50kN: 790x780 100kN: 820x785
Áramellátás: 220 V, 1 fázis, 50Hz
Áramfelvétel (W): 5kN, 10kN, 25kN: 450 50kN: 650 100kN: 1000
Műszaki textilek szakító vizsgálata
Fémek szakítóvizsgálata
Műanyag alkatrészek szakítóvizsgálata
Gumik szakítóvizsgálata
Fa elemek szakítóvizsgálata
Kompozitok szakítóvizsgálata
Magas hőfokú szakítóteszt
Autóipari alkatrészek szakítóvizsgálata
Repülőgép ipari alkatrészek szakítóvizsgálata
Bőrök szakítóvizsgálata
Nyúlásmérő

Befogópofák

Mintára helyezhető hőkamra

Nagy teherbírású asztal

Nyomó- és hajlító feltétek

USB csatlakoztatású webkamera

Színes nyomtató

Érintőkijelzős vezérlőszámítógép

Analóg input csatorna

Lábvezérlésű pneumatikus rendszer

Robotizált vizsgálórendszer

Galdabini Quasar 50kNGaldabini Quasar 100kNCsavar tesztRézfólia szakítás QuasarralGaldabini gyárvideó