Új csomagolásvizsgáló berendezés az RDM-től

Cégünk kínálatában eddig is megtalálhatók voltak az RDM által gyártott különféle csomagolásvizsgáló és fóliahegesztő készülékek, ám a cél természetesen a folyamatos fejlődés és bővülés. Ennek szellemében a gyártó egy új készülékcsaládot dobott piacra, mely egy egyszerű módszert alkalmazva egy ehhez illeszkedő egyszerű készülékekkel segít elvégezni a csomagolásokra vonatkozó szivárgásvizsgálatokat.

A brit RDM Test Equipment a csomagolásvizsgálló készülékek területén immár több, mint 30 év tapasztalattal rendelkezik. Vizsgálóberendezéseik mindegyike magán hordozza az elmúlt évtizedek összes tapasztalatát, illetve a gyártó szenvedélyét a különféle kihívások leküzdésére. Az RDM és az Atestor együttműködése nem számít újdonságnak, ám természetesen mindig igyekszünk lekövetni a termékpaletta aktuális változásait, hiszen mindig van tér a fejlődésre. A gyártó legújabb szériája a BLT, vagyi Bubble Leak Tester nevet viseli, mely szabad fordításban buborékos szivárgásvizsgálóként említhető.


A gyártó célja ez esetben az egyszerűség volt. A készülékek lényegében hálózati áram nélkül működnek, így mindössze sűrített levegőellátásra (és természetesen némi vízre) van szükségük a vizsgálatok elvégzéséhez. A felépítés is a letisztultságot követi: víztartály, asztali állvány, venturi vákuumgenerátor, precíziós nyomásszabályzó, nyomásmérő, izolációs szelep és vízleeresztő/feltöltő csatlakozó - mindössze ennyi is elegendő a pontos mérésekhez. A készülékek 100 - 850 mbar között képesek vizsgálatokat végezni, melyekhez jellemzően 6-8 bar sűrített levegő nyomásra van szükségük. Egyes készülékek képesek teljesíteni az ASTM F2096 szabvány követelményeit is, melyhez egy extra alkatrész, egy tű szükséges. Ezek a berendezések igény esetén akár digitális nyomásszabályozóval is rendelhetők, mely által még precízebb méréseket végezhetünk.


A csomagolások integritása és a hegesztések, lezárások tartóssága létfontosságú lehet, akár szállítási, akár eltarthatósági szempontból vizsgáljuk azokat. A BLT széria segítségével a már említett szivárgásvizsgálatokon kívül szakadási vizsgálatokat is végezhetünk, mely során a nyomás fokozatos növelésével figyelhetjük meg, hogy a csomag lezárása mikor szakad fel. Így tehát meglehetősen átfogó képet kaphatunk a különböző csomagolások paramétereivel kapcsolatban.

Az alábbi videó egyszerűen és érthetően mutatja be a készülék működésének lényegét:
 
 


Az RDM BLT széria készülékei természetesen az Atestor kínálatában is megtalálhatók, így igény/kérdés esetén keressenek minket bizalommal!

 
 

Akasel – a legújabb gyártó az Atestor portfóliójában

Cégünk folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, melyek megragadásával még tovább fejleszthetők az általunk kínált megoldások, illetve szélesíthető a termékpaletta. Ezek a kedvező opciók pedig sokszor nem is konkrét készülékekben öltenek testet, hanem kisebb, de annál hasznosabb termékekben. Az Akasel érkezésével ezúttal kiváló ár/érték arányú metallográfiai fogyóanyagokkal bővült a kínálat.

bővebben

Az Év Pantone Színe 2023

A Pantone minden év decemberében meghatározza a következő évre jellemző divatszínt. 2023-ban ez a szín nem más, mint a PANTONE 18-1750 kódú 'Viva Magenta'. Üdv a Magentaverzumban!

bővebben

Új csomagolásvizsgáló berendezés az RDM-től

Cégünk kínálatában eddig is megtalálhatók voltak az RDM által gyártott különféle csomagolásvizsgáló és fóliahegesztő készülékek, ám a cél természetesen a folyamatos fejlődés és bővülés. Ennek szellemében a gyártó egy új készülékcsaládot dobott piacra, mely egy egyszerű módszert alkalmazva egy ehhez illeszkedő egyszerű készülékekkel segít elvégezni a csomagolásokra vonatkozó szivárgásvizsgálatokat.

bővebben

3AWater - Az XRF-elemzés új vizein

A Hitachi egyik legnépszerűbb mérőeszköz-szériája az X-MET 8000. Ezek a kézi XRF mérők számos iparágban nyújtanak mobilis és gyors megoldást, ha összetétel-elemzésről vagy épp a rétegvastagság méréséről van szó. Tekintve, hogy az anyagösszetétel vizsgálata a lehető legkülönbözőbb matériák esetén lehet szükséges, a gyártó is igyekszik folyamatosan fejleszteni a készülékei kapacitását. Ezúttal egy partneri együttműködésnek köszönhetően nyíltak új kapuk a méréstechnika területén. A 3AWater segítségével az X-MET 8000 meghódítja a vizeket is.

bővebben

Színérzékelés 4. rész - Az emberi tényező

A cikksorozat előző részeiben már számos olyan tényezőről esett szó, mely hatással van a színlátásunkra, illetve arról, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy pontos színeket lássunk. Fény, retinafáradás, illetve a színek háttere/környezete mind befolyásolhatják a befogadást. A sorozat záró részében az emberi szem és agy korlátait vesszük szemügyre és arról is szó lesz, hogy hogyan ismerhetjük fel ezeket a jellemzőket, különösen a színek értékeléséért felelős személyes esetében. SPOILER: a cikk végén egy teszt szerepel, mellyel kiderítheti, hogy mennyire pontos a színlátása.

bővebben

A CE-jelölés fontosságáról

A CE (korábban EC) jelölés az Európai Unióban értékesített bizonyos termékekre vonatkozó megfelelőségi jelölés, mely nélkül az adott áru hivatalosan nem hozható forgalomba. A jelölés megszerzése természetesen szigorú feltételekhez kötött gyártói és uniós szinten is. A visszaélések sajnos meglehetősen gyakoriak, így mindenképpen érdemes körültekintően eljárni a forgalmazók és a vásárlók részéről is.

bővebben