Atmosfär ciklikus sópermet kamra

Ascott Atmosfar Ascott Atmosfar Ascott Atmosfar Külső klímaegység Ascott Atmosfar Ascott Atmosfar Venturi fúvóka
Ascott Atmosfar Ascott Atmosfar Ascott Atmosfar Külső klímaegység Ascott Atmosfar Ascott Atmosfar Venturi fúvóka

Az Ascott CCT kamrákra alapozva, az Atmosfär típusú kamrát további kiegészítőkkel szereltük fel, abból a célból, hogy megfeleljen a Ford és a Volvo speciális autóipari igényeinek. A legjelentősebb kiegészítés a kamrában, a mérőtér felső részében elhelyezett oszcilláló (billegő), permetező rúdból adagolt sóoldat, valamint a nagysebességű függőleges irányú szárító légáram és a hűtött páramentesítés.

Speciális ciklusok
Az Atmosfär speciális kamrákat olyan, teljesen automatikus tesztre terveztük, amely megfelel a magas műszaki igényű járműipari gyorsított korróziós tesztek igényeinek is. Az utóbbi időben egyre elterjedtebbek ezek a speciális vizsgálatok az autóipar egyes ágaiban. Ezek a ciklikus tesztek változó hőmérsékleti és páratartalom feltételek mellett aktív hűtési, páramentesítési, illetve speciális sópermetezési eljárásokat követelnek meg. Pl: függőleges légáram, oszcilláló (periódikusan mozgó) sópermetezés stb. 
Oszcilláló sópermet ciklus
A kamra felső részébe beépített permetező fúvókákat tartalmazó permetezőcső a tengelye körül oda-vissza elfordul (oszcillál), ezzel létrehozza a légáramlás által alakított sópermet felhőt, ami kihullik a mintákra, beterítve azokat sóoldattal.
Hagyományos ciklusok
Az Atmosfär kamrákkal elvégezhetőek a hagyományos ciklikus tesztek is, csak ki kell emelni a levegőrendszer gyűjtőcsövét, az oszcilláló mozgást végző permetezőcsövet, és a kamra már készen is áll hagyományos ciklikus tesztek elvégzésére.
Érintőképernyős vezérlés
Érintőképernyős ellenőrző- és programozópanellel szereltek a könnyű kezelhetőségért, amelyen magyar nyelv is beállítható. A programozást nagyméretű, intuitív ikonok teszik a végletekig egyszerűvé. Az éppen folyamatban lévő vizsgálatról képes idő-hőmérséklet és idő-páratartalom függvényeket rajzolni, hogy a kezelő személyzet folyamatosan ellenőrizhesse a vizsgálat alakulását.
Távoli elérés
PJ45 kommunikációs porton a helyi LAN hálózathoz lehet kapcsolni a készüléket. A készüléket külön programmal számítógépről távolról is el lehet érni, és nyomonkövethető az aktuálisan futó vizsgálat, vagy programozni lehet.
Színek
Minden Ascott kamrához a kamrafedelet többletköltség nélkül, széles színválasztékkal kínáljuk. Kilenc féle standard szín (kék, szürke, világoszöld, mályva, narancs, piros, vörösibolya, türkiz, sárga) létezik, de egyedi igényeknek is meg tudunk felelni. 
Dizájn
A hagyományos hűtőláda kinézettől eltérően az Ascott kamrák ergonomikus kialakításúak, ennek köszönhetően a vizsgálati tér alacsony, hogy a nehezebb mintákat is könnyen ki/be- lehessen helyezni, de ez a kialakítás a tesztek utáni takarítást is lényegesen megkönnyíti. A fedél magasra nyílik, egészen függőlegesig is, ha szükséges. Így a magasabb kezelőszemélyek sem verik be a fejüket, és a nehéz minták emelőszerkezettel is könnyedén beemelhetők.
 
Külső klímaegység
A készülékhez egy külső levegőkondicionáló egység tartozik. A kombinált hűtő- és páramentesítő egységgel a hőmérséklet és a párakontroll, modelltől függően -20°C vagy -40°C-ig kiterjeszthető.

Az Atmosfar kamrával elvégezhető speciális tesztek előírásai között szerepel a nagysebességű légáram, ami alakítja a sóköd kiterülését a készülékben. Ennek létrehozása a külső légkondicionáló egység használatával történik. A levegő alulról felfelé, függőleges irányban áthalad a minták közt, a kontrollált klíma tesztfázisban.
Kamraajtó
A döntött pneumatikus működtetésű kamraajtó csökkenti a baleset lehetőségét, megkönnyíti a kamra nyitását és zárását, a betekintőablaknak köszönhetően a minták elváltozásai folyamatosan nyomon követhetőek. Egyúttal a mintatérbe zárja az erősen korrozív közeget (sóköd) illetve egyes tesztek sajátosságai miatt fellépő baktériumokat (pl.: legionella). Ascott sópermet kamrát használóknak nem kell aggódniuk az előbbiekben felsorolt korrozív közeg vagy baktériumoktól, mivel a készüléket kinyitni sópermet tesztet követő 450 másodpercig nem lehetséges, ez alatt az idő alatt a kamrában folyamatos légöblítés történik.
Szigetelés
A kamraajtó szigetelése úgynevezett száraz szigetelés, ami meggátolja a sós pára kijutását a kamrából teszt során, ellentétben a hagyományos vízzáras megoldáshoz képest itt ténylegesen nincs szivárgás.
Sóoldat tartály
Nagyméretű sóoldat tartály csatlakozik kívülről a kamrához, amely átlátszó fallal rendelkezik, így vizsgálat közben folyamatosan tudjuk ellenőrizni a sóoldat szintjét. Kerekeken gurul, a teszt megszakítása nélkül lehet rákötni egy másik tartályra, ha az első éppen kiürülne, és tisztítása is egyszerű.
Mintatartók
A mintatartók magassága és dőlészöge állítható. Ezzel minimalizálható a mintákon felhalmozódó nedvesség mennyisége. 
Fogyóanyagok, tartozékok
Több mint negyven kiegészítőt lehet hozzá rendelni, így minden cég kialakíthatja az igényeinek megfelelő összeállítást, és a kamrát alkalmassá teheti például kéndioxid befúvásos vizsgálat elvégzésére, vagy alacsony hőmérsékleten történő tesztelésre.

Atmosfär  tesztkamrák AT1300iP/1 AT1300iP/2 AT2600iP/1 AT2600iP/2
Minimális ellenőrzött hőmérséklet -20°C -40°C -20°C -40°C
Mérőtér térfogata 1300 liter 1300 liter 2600 liter 2600 liter

Üres tömeg
(választható kiegészítők nélkül)
                                               
340 kg 340 kg 440 kg 440 kg
Kialakítás Padlón álló Padlón álló Padlón álló Padlón álló
Bepakolási magasság 800mm 800mm 800mm 800mm
Külső méretek                     Szé

Ma
2025mm              1316mm   
1965mm
2025mm              1316mm   
1965mm
2885mm                  1316mm   
1965mm
2885mm                  1316mm   
1965mm
Mérőtér méretek Szé

Ma
1300mm               980mm   
1500mm
1300mm               980mm   
1500mm
2160mm                  980mm   
1500mm
2160mm                  980mm   
1500mm
Hűtőegység Szé

Ma
1510mm              1550mm   
1055mm
1510mm              1550mm   
1055mm
1510mm              1550mm   
1055mm
1510mm              1550mm   
1055mm
Kamra kialakítás Üvegszálas műanyag, polipropilén és PVC részekkel
Színválaszték 9-féle standard színből

Elektromos tápfeszültség
 
2 db 3-fázisú ellátás szükséges (1 db a kamra részére és külön 1 db a léghűtő részére). Feszültség (VAC) és váltóáram frekvencia (Hz) az ország specifikációinak megfelelően (megrendeléskor kell megadni).
Vízellátás A légnedvesítőnek, a párásító egységnek és a sóoldat tartálynak külön-külön bekötést kell kiépíteni, egy folyamatos, 0,5-5,0 bar (7,3-73 psi) nyomású, ioncserélt/desztillált vízhálózatról
Levegőellátás Tiszta, száraz és olajmentes, 4,0 … 6,0 bar (58-87 psi) nyomású hálózat, legalább 240 liter/perc hozammal. 2 db ellátás kiépítése szükséges (külön kamra és külön sóoldattartály)
Kilevegőzőcső 3m hosszú kilevegőzőcsövet tartalmaz, melyet ki kell vezetni az épületből
Lefolyó 3m hosszú lefolyócsövet tartalmaz, melyet padlólefolyóba kell bekötni
Környezeti működési feltételek Beltéri készülék, hőmérséklet +18°C … +23°C között, páratartalom max. 85% RH (nem kondenzáló)
Volvo szabványok szerinti sópermet tesztek
Ford szabványok szerinti sópermet tesztek
Autóipari ciklikus sópermet tesztek
KTL festett termékek korrózióállósága
Porfestett termékek korrózióállósága
Galvanizált termékek korrózióállósága
Saválló és rozsdamentes termékek korrózióállósága
Aluminium alkatrészek korrózióállósága
Lakkozott felületek korrózióállósága
Szoftver távoli eléréshez

Plusz sóoldat tartály

Különböző klimatikus egységek alacsony hőmérsékletű vagy fagyasztásos tesztekhez

Levegőkompresszor a folyamatos, olajmentes sűrített levegő előállításához.

Víztisztító berendezés

Átemelőszívattyús lefolyótartály, ha nem lehet padlószintre lefolyót helyezni.

Sóköd semlegesítő egység, amely a kiszellőzött sós párát semlegesíti és teljes mennyiségében a szennyvíz rendszerbe vezeti.

Sóköd semlegesítő egység, amely a kiszellőzött sós párát semlegesíti és a tisztított víz egy részét felhasználja a készülék további működéséhez, a maradékot a szennyvízlefolyóba engedi.

Korróziós só

Sűrített levegős sóoldat keverő

Extra pára- és hőmérséklet szondák

Elektromos és analóg kihullásmérők

Hordozható refraktométer az oldat sótartalom meghatározásához.

SIM-kártya csatlakozás

Egyedi mintatartók

Függőleges nyílású fedél

Falmosó szett

Többféle sóoldat kezelésére alkalmas kiegészítő, amikor egy teszt során váltogatni kell a sóoldat fajtákat.

Ascott Atmosfar bemutatóHMI kijelzőÉrintőkijelzőAscott ACC16/6Tüskés mintatartóMegerősített kamrafenék