Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartalma hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelni ezen eszközöknek, nem beszélve felhasználói elvárásokat. Mindezekre nyújt kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

Nagyértékű tesztberendezések beszerzése sosem könnyű feladat, hiszen szinte látatlanul kell olyan terméket választani, amit közel 20-30 éven keresztül használni fogunk (vagy akár tovább). Éppen ezért is fontos mérlegelni beszerzés előtt, hogy a termék mennyire modern, mennyire felel meg a kor követelményeinek, illetve 5-10-20 év múlva mennyire fogja tudni teljesíteni az elvárásokat, legyen szó teljesítményről vagy akár vezérlésről. Két fontos szempont, amelyről nehéz dönteni, megmondani, hogy a jövőben milyen elvárások szerint kell tesztelni szinte lehetetlen, bár a piaci „trend” mutat némi tendenciát 5 évnél hosszabb időre előre nehezen lehet tervezni. A megfelelő vezérlés kiválasztása egy lényegesen egyszerűbb folyamat, hiszen általánosságban megjegyezhető, hogy a korszerűtlen vezérlés (pl.: Windows XP alaprendszert használó készülékek) használata a jövőben még nehezebb, még körülményesebb lesz, ráadásul korszerűtlen rendszerek integrálása a helyi hálózaton már manapság is szinte lehetetlen feladat elé állítja az informatikai rendszereket.

Az előzőekben említettek miatt alakította stratégiáját úgy az Angelantoni, hogy klímakamrái, hőkamrái, rázókamrái illetve hősokk és bejárható klímakamrái egy olyan egyedi, új vezérlőfelülettel látnak el, amely a piacon egyedülálló intuitív és felhasználóbarát kialakítású. A rendszer alapja a mobilitás, vagyis egy programmal (MyKratos) lehet a készüléket vezérleni/programozni, amely felület minden platformon megegyezik, legyen szó okostelefonról, táblagépről, számítógépről, vagy akár a készülékbe épített 10,1”-os színes, érintőkijelzőről. Nincs szükség több platform kezelésének elsajátítására, amely kevesebb hibalehetőséget biztosít. A rendszer díjmentes már 2015 óta elérhető az Angelantoni kínálatában, viszont a kezdetekben a készülékbe épített kijelzővel csak alap funkciók voltak elérhetőek, a vezérléshez vagy az alaptartozék Apple iPad táblagépre, vagy okostelefonra/számítógépre volt szükséges. Az idei évtől a felhasználó visszajelzések alapján ezen változtatott a gyártó, így a kiforrott MyKratos vezérlőprogram elérése már a készülékbe épített 10,1”-os kijelzőn is elérhető, vagyis a felhasználó dönthet, hogy éppen miről szeretné vezérelni a készüléket.

A hagyományos Ethernet (LAN) kábeles csatlakozási mód sok esetben körülményes kiépíteni, amellyel direktbe vezérelhető a készülék, viszont számtalanszor a direkt kapcsolat a helyi informatikai előírások miatt nem lehetséges, mint ahogyan a készülék hálózatba csatlakoztatása sem, éppen ezért az Angelatoni MyKratos vezérlővel rendelkező készülékei rendelkeznek egy beépített WiFi modemmel is, így vezeték nélkül bármely platformról elérhető és vezérelhető a készülék. Minden készülék rendelkezik továbbá egy RS232-es porttal is, amely bár régen nagy népszerűségnek örvendett, manapság ezt az elavult típusú kapcsolatot már elég ritkán használják vezérléshez.

Végezetül maga a vezérlést biztosító PLC rendszerről is érdemes pár szót ejteni, mivel ezen technológia lényegesen gyorsabb vezérlést tesz lehetővé nem beszélve arról, hogy a PLC a hagyományos Windows operációs rendszert futtató készülékekkel szemben nem érzékeny a különböző vírusokra, nincs szükség időszakos nagyobb összegű frissítés beszerzésére, és mivel a MyKratos vezérlőprogram platformfüggetlen, ezáltal nem számít, hogy XP, Vista, WIN7 vagy WIN10 rendszert futtat a felhasználó, csak megfelelő böngésző futtatása szükséges a MyKratos vezérlőprogram eléréséhez (Chrome, Firefox böngészőből vagy okostelefon és táblagép esetében Google Play, Apple Store MyKratos 2.0 applikáció letöltésével).Az Angelantoni készülékei olyan megoldást nyújtanak, amellyel hosszútávú tesztelési megoldást biztosítható, a megbízható működéshez hozzájárul a régóta üzemeltetett MyAngel24 távfelügyeleti szolgáltatás is, amely természetesen továbbra is minden készüléknél elérhető.

Kelt: Budapest, 2019.08.05.
 
Sinka Dániel


Sinka Dániel

Mérnök üzletkötő 
Telefon: +36 (1) 646 4539 
E-mail: sinka.daniel@atestor.hu

 
 

Speciális kedvezmény Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülékekre

Sokoldalú, költséghatékony Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülék beszerzése esetén korlátozott ideig speciális kedvezményt biztosítunk!

bővebben

Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartalma hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelni ezen eszközöknek, nem beszélve felhasználói elvárásokat. Mindezekre nyújt kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

bővebben

Akciós ajánlat univerzális keménységmérőre

Az INNOVATEST gyártó akciót hirdet! A Nemesis 9000-es család egyik tagja, a Nemesis 9001 készülék, mely 1-250 kg terheléstartománnyal rendelkezik, Vickers, Brinell, Rockwell keménységmérésre alkalmas, univerzális keménységmérő a készlet erejéig kedvezményes áron érhető el.  

bővebben

Fenix 200 analóg telepített Rockwell keménységmérő

Itt az új FENIX 200-as család!   A FENIX 200-as család manuális és félautomata Rockwell/Brinell keménységmérőket tartalmaz. Egyszerű kezelés, kedvező ár/érték arány jellemzi. Tekintse meg keménységmérőinket!  

bővebben

Klímakamrák múltja és jövője

Egy érdekes újságcikkre bukkantunk egy archívumban. Az alábbi képen szereplő eredeti hirdetés Olaszországban került feladásra még 1954-ben internet és a modern technika hiányában egy újságban jelent meg.  

bővebben

PV1210 sópermet szabvány

PV1210 sópermet szabvány, avagy amiről érdemes tudni Magyarországon igen népszerű szabványnak számít a PV1210 (VW/Audi)) amely egy kvázi klimatikus elemet tartalmazó sópermet tesztet ír elő. Maga a szabvány nagyon hasonló a VDA 621-415 és az ISO11997 szabványokhoz (az áthivatkozások miatt a DIN 50 017 szabvány is ide sorolható). Miről is szól a PV1210?

bővebben