Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartama hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelniük, nem beszélve a felhasználói elvárásokról. Mindezekre nyújtanak kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

A nagyértékű tesztberendezések beszerzése sosem könnyű feladat, hiszen szinte látatlanul kell olyan terméket választani, amit közel 20-30 éven keresztül használni fogunk (vagy akár tovább). Éppen ezért is fontos mérlegelni beszerzés előtt, hogy a termék mennyire modern, mennyire felel meg a kor követelményeinek, illetve 5-10-20 év múlva mennyire fogja tudni teljesíteni az elvárásokat, legyen szó teljesítményről vagy akár vezérlésről. Két fontos szempont, melyekről nehéz dönteni, megmondani, hogy a jövőben milyen elvárások szerint kell tesztelni szinte lehetetlen, bár a piaci „trend” mutat némi tendenciát, 5 évnél hosszabb időre előre nehezen lehet tervezni. A megfelelő vezérlés kiválasztása egy lényegesen egyszerűbb folyamat, hiszen általánosságban megjegyezhető, hogy a korszerűtlen vezérlés (pl.: Windows XP alaprendszert használó készülékek) használata a jövőben még nehezebb, még körülményesebb lesz, ráadásul korszerűtlen rendszerek integrálása a helyi hálózaton már manapság is szinte lehetetlen feladat elé állítja az informatikai rendszereket.

Az előzőekben említettek miatt alakította stratégiáját úgy az Angelantoni, hogy klímakamrái, hőkamrái, rázókamrái illetve hősokk és bejárható klímakamrái egy olyan egyedi, új vezérlőfelületet kapnak, amely a piacon egyedülálló intuitív és felhasználóbarát kialakítású. A rendszer alapja a mobilitás, vagyis egy programmal (MyKratos) lehet a készüléket vezérelni/programozni, amely felület minden platformon megegyezik, legyen szó okostelefonról, táblagépről, számítógépről, vagy akár a készülékbe épített 10,1”-os színes, érintőkijelzőről. Nincs szükség több platform kezelésének elsajátítására, amely kevesebb hibalehetőséget biztosít. A rendszer díjmentes, már 2015 óta elérhető az Angelantoni kínálatában, viszont kezdetben a készülékbe épített kijelzővel csak alap funkciók voltak elérhetőek, a vezérléshez vagy az alaptartozék Apple iPad táblagépre, vagy okostelefonra/számítógépre volt szükség. Az idei évtől a felhasználói visszajelzések alapján ezen változtatott a gyártó, így a kiforrott MyKratos vezérlőprogram már a készülékbe épített 10,1”-os kijelzőn is elérhető, vagyis a felhasználó dönthet, hogy éppen miről szeretné vezérelni a készüléket.

A hagyományos Ethernet (LAN) kábeles csatlakozási módot sok esetben körülményes kiépíteni. Ezzel ugyan direktbe vezérelhető a készülék, viszont számtalanszor a direkt kapcsolat a helyi informatikai előírások miatt nem lehetséges, mint ahogyan a készülék hálózatba csatlakoztatása sem. Éppen ezért, az Angelatoni MyKratos vezérlővel rendelkező készülékei rendelkeznek egy beépített WiFi modemmel is, így bármely platformról vezeték nélkül is elérhető és vezérelhető a készülék. Minden készülék rendelkezik továbbá egy RS232-es porttal is, amely bár régen nagy népszerűségnek örvendett, manapság ezt az elavult típusú kapcsolatot már elég ritkán használják vezérléshez.

Végezetül maga a vezérlést biztosító PLC rendszerről is érdemes pár szót ejteni, mivel ezen technológia lényegesen gyorsabb vezérlést tesz lehetővé, nem beszélve arról, hogy a PLC a hagyományos, Windows operációs rendszert futtató készülékekkel szemben nem érzékeny a különböző vírusokra, nincs szükség időszakos nagyobb összegű frissítés beszerzésére, és mivel a MyKratos vezérlőprogram platformfüggetlen, ezáltal nem számít, hogy XP, Vista, WIN7 vagy WIN10 rendszert futtat a felhasználó, csak megfelelő böngésző futtatása szükséges a MyKratos vezérlőprogram eléréséhez (Chrome, Firefox böngészőből vagy okostelefon és táblagép esetében Google Play, Apple Store MyKratos 2.0 applikáció letöltésével).Az Angelantoni készülékei olyan megoldást nyújtanak, amellyel hosszútávú tesztelési megoldás biztosítható. A megbízható működéshez hozzájárul a régóta üzemeltetett MyAngel24 távfelügyeleti szolgáltatás is, amely természetesen továbbra is minden készüléknél elérhető.

Kelt: Budapest, 2019.08.05.

 
Sinka Dániel


Sinka Dániel

Mérnök üzletkötő 
Telefon: +36 (1) 646 4539 
E-mail: sinka.daniel@atestor.hu

 
 

Sópermet vizsgálat (korrózióvizsgálat) elérhető az ATESTOR-nál!

A sópermet kamrákban végzett korrózióvizsgálatok sokat változtak az elmúlt 15-20 évben, bonyolultabbak és összetettebbek lettek. Erre a változásra azonban szükség is volt, hiszen az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatokhoz képest a ciklikus, gyakran klimatikus elemmel társított tesztek sokkal jobban hasonlítanak a valóságban a terméket ért behatásokra, mint az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatok.

bővebben

Degradációs UVC teszt az Atlastól

A textileket, műanyagokat, festékeket és más termékeket is egyaránt károsítja a bakteriális fertőtlenítésre használt UV-C sugárzás, mely egyre népszerűbb megoldás a koronavírus-veszély elleni küzdelemben.

bővebben

Óriási űrszimulációs kamra került telepítésre Oxfordshire-ben

Az Egyesült Királyság eddigi és Európa egyik legnagyobb méretű űrszimulációs tesztkamrája került telepítésre az Oxfordshire-ben található National Satellite Test Facility (NSTF) területén. Az Angelantoni Test Technologies (ACS) által a Rutherford Appleton Laboratory (RAL) számára gyártott berendezés beüzemelésének első fázisa ezzel lezártnak tekinthető.

bővebben

Ascott - Mindig válasszuk az eredetit!

A kétes eredetű, hamisított termékek a kereskedelmi piac egészét behálózzák. A kisebb használati tárgyaktól, ruhaneműktől kezdve, a komolyabb értéket képviselő műszaki cikkekig - kis keresgélés után - gyakorlatilag mindennek megtaláljuk a töredék áron elérhető, ám silányabb minőségű mását. A kép azonban sokszor megtévesztő lehet, hiszen sok esetben a hamis termék a megszólalásig hasonlít eredeti társára, a "rafináltabbak" pedig akár a gyári logóval is ellátják az adott cikket, tovább nehezítve a laikus vásárlók dolgát. Azt gondolhatnánk, hogy ez a tendencia az olyan magas árkategóriát és műszaki összetettséget képviselő termékeknél, mint pl. egy klíma- vagy sópermet kamra, nem érvényes. Az Ascott figyelmeztetése azonban egyértelmű: a kamrák piacán is óvakodnunk kell a másolatoktól.

bővebben

Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülékek

Sokoldalú, költséghatékony Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülék

bővebben

Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartama hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelniük, nem beszélve a felhasználói elvárásokról. Mindezekre nyújtanak kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

bővebben