Farnsworth Munsell 100 színárnyalat teszt és szoftver

munsell kit munsell piece munsell szoftver munsell display
munsell kit munsell piece munsell szoftver munsell display

Az X-Rite-nál elérhető Fransworth Munsell 100 teszt egy könnyen elvégezhető és rendkívül hatékony módszer a színek közötti különbsgtétel képességének mérésére és értékelésére. A 4 színsorból álló tesztkészlet és a hozzá tartozó program segítségével részletes és teljes képet kaphatunk színlátásunkról

Munsell-teszt
Tesztelje színlátását és érzékelését!

Mindannyian másképp észleljük a színeket. Ezért is fontos mindenki számára, aki a színek értékelésével hivatásosan is foglalkozik, hogy pontos és valós képet kapjanak színlátásukról. A Farnsworth-Munsell 100 Színárnyalat Teszt (vagy FM100 Színárnyalat Teszt) egy könnyen lebonyolítható és rendkívül hatékony módszer azon képességünk mérésére, mely a színek/színárnyalatok megkülönböztetését szolgálja. A teszt elvégzéséhez szabványos, nappali fénynél végzett körülmények szükségesek, ugyanolyanok, melyek az X-Rite SpectraLight QC és Judge QC színnéző kabinjaiban is megjelennek.

Nemzetközi szabvány, melyet már több, mint 60 éve használnak az iparban. Ez a teszt értékeli és osztályozza a színek éleslátását. A készlet 4 rekeszből és összesen 85 kivehető színreferencia "kupakból" áll, mely lefedi a látható spektrumot. A színlátási adottságokat a tesztalany azon képességén keresztül mérik, hogy milyen pontosan rakja sorba a kupkakokat árnyalat szerint.

Előnyök:

  •  A teszt a színlátási hiányosságok típusára és súlyosságára is választ ad.
  • A színérzékeny területeken dolgozók színlátásának teljes analízisét elvégzi.
  • Más színlátási tesztek hitelességének független ellenőrzésére is használható.

 

 
Munsell értékelő szoftver
Az olyan cégek/válallatok számára, akik folyamatosan végeznek színlátási teszteket, a hozzá tartozó program egy még egyszerűbb megoldást kínál.
A Farnsworth-Munsell Színárnyalat Teszt - Értékelő Szoftver meggyorsítja és leegyszerűsíti a teszteredmények kiértékelését, ezen felül pedig számos hasznos és sokoldalú analitikai és adminisztratív megoldást kínál.
Az eredmények elmenthetők, poláris vagy lineáris formátumban előhívhatók, illetve különböző algoritmusok alapján szűrhetők és elemezhetők.

Munsell-tesztGyártó

bővebben