Egyszerű sópermet kamra

Ascott S120IS S120IP S450IP Ascott porlasztó Ascott S450IP Ascott S1000IP zárva Ascott S1000IS nyitva Ascott S2000IP zárva Ascott 2000IS nyitva
Ascott S120IS S120IP S450IP Ascott porlasztó Ascott S450IP Ascott S1000IP zárva Ascott S1000IS nyitva Ascott S2000IP zárva Ascott 2000IS nyitva

A legalapvetőbb és egyben leggyakrabban használt sópermet teszt (más néven sóköd, vagy nedves sóteszt) során folyamatos sópermet képzés történik egy állandó hőmérsékleti érték mellett. A legnépszerűbb egyszerű sópermet szabványok az ISO9227 és az ASTM B117, amelyek egyben a legtöbb modern korróziós teszt alapciklusát adják. Ezen egyszerű tesztek elvégzésére kiválóan használható az Ascott egyszerű sópermet kamrái, amelyek 120 literes változattól egészen 2600 literes változatig érhetőek el standard kialakításban. Mindazonáltal ezen egyszerű sópermet kamrák is fejlett vezérlővel rendelkeznek a ciklikus készülékek egyes üzemmódjaival, így például folyamatos sópermet mellett lehetőség van kondenzációs és szárítás üzemmódok alkalmazására is, azaz ciklikus programok hozhatók létre, biztonságosan és felhasználóbarát kialakításban.

Standard modell (IS)
A Standard modelleket „IS” folyamatos sóköd (sópermet) tesztre tervezték. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó által beállított hőmérsékleten a mérőtérben folyamatos sópermet képzés történik (például az ASTM B117, ISO 9227, JIS Z 2371, stb.  szabványok). A kamrák alkalmasak NSS semleges pH-jú sóoldat, vagy ecetsavas (AASS), illetve rézzel gyorsított ecetsavas (CASS) tesztekre is.
Fejlett vezérlés (IP)
Az fejlett vezérlőrendszert „IP” típusok tartalmaznak, amely miatt a kamra "félciklikus" üzemmódban is futtathatóak, azaz a hagyományos folyamatos sópermet képzés mellett lehetőség van kondenzációs (nedvesköd) és szárítás üzemmódok használatára is (vagy ezek komplex ciklikus futtatására pl.: ASTM G85 tesztek is elvégezhetőek). Például: sóköd és kondenzációs pára (SWAAT) vagy sóköd és szárítás (PROHESION). Gyakran alkalmazott kondenzációs ISO 6270-2 (CH) üzemmód is problémamentesen futtatható ezen készülékeken, így egy készülékben megtalálható a párakamra és sóköd kamra minden tulajdonsága.
Modern dizájn
A hagyományos hűtőláda kinézettől eltérően az Ascott kamrák ergonomikus kialakításúak, ennek köszönhetően a mintatér elérése könnyű és alacsonyan helyezkedik el, vagyis a felhasználónak egyszerűbb a nehéz mintákat elhelyeznie (nem kell a nehézkes beemeléssel bajlódni) illetve nem elhanyagolható, hogy a mintatér teszt utáni kitakarítása is sokkal kényelmesebben elvégezhető. A kamraajtó magasra nyílik, akár egészen függőlegesig is, így emelőszerkezettel nehéz minták is könnyedén beemelhetők (pl.: keréktárcsák, futóművek, stb.).
Vezérlés, programozás
A standard modellek esetében monokróm amíg a prémium modellek esetében színes, érintőképernyős vezérlő és programozó kijelzővel szereltek fel a könnyű kezelhetőségért, amelyekben magyar nyelv is beállítható így nem szükséges idegen nyelv ismerete a kamra használatához. A programozás egyszerűen elsajátítható a piktogram alapú vezérlőn, egy komplett ciklikus teszt elkészítése prémium kamrák esetében sem igényel hosszú időt. Az éppen folyamatban lévő vizsgálatról képes idő/hőmérséklet és idő/páratartalom grafikont rajzolni, hogy a kezelőszemélyzet folyamatosan ellenőrizhesse a vizsgálat alakulását (ezek az adatok kimenthetőek szoftver használatával).
Számitógépes kapcsolat, távoli elérés
A modern kezelőfelülettel rendelkező modelleket Ethernet kommunikációs porton helyi LAN hálózathoz lehet kapcsolni. A készüléket külön programmal számítógépről távolról is el lehet érni, és nyomonkövethető az aktuálisan futó vizsgálat, vagy programozni lehet.
 
Kamraajtó
A döntött pneumatikus működtetésű kamraajtó csökkenti a baleset lehetőségét, megkönnyíti a kamra nyitását és zárását, a betekintőablaknak köszönhetően a minták elváltozásai folyamatosan nyomonkövethetőek. Egyúttal a mintatérbe zárja az erősen korrozív közeget (sóköd) illetve egyes tesztek sajátosságai miatt fellépő baktériumokat (pl.: legionella). Az Ascott sópermet kamrát használóknak nem kell aggódniuk az előbbiekben felsorolt korrozív közegtől vagy baktériumoktól, mivel a készülék sópermet tesztet követően egy folyamatos légöblítési üzemmódot aktivál, így teljesen megtisztítja a mintateret a felhasználók és a kamra környezetének biztonsága értékben.
 
A kamraajtó színét a megrendelő saját kívánsága szerint további költség nélkül megváltoztathatja, így beleillesztve a vállalati környezetbe a készüléket.
Kamraház
A kamra fémvázas erősítésű üvegszálas házzal rendelkezik, ezzel biztosítva, hogy a kamra belsejében lévő korrozív környezet ne károsítsa saját magát a készüléket.
Szigetelés
A kamraajtó szigetelése úgynevezett száraz szigetelés, ami meggátolja a sós pára kijutását a kamrából teszt során, ellentétben a hagyományos vízzáras megoldáshoz képest itt ténylegesen nincs szivárgás.
Sóóldat tartály
Nagyméretű sóoldat tartály csatlakozik kívülről a kamrához, amely átlátszó fallal rendelkezik, így vizsgálat közben folyamatosan tudjuk ellenőrizni a sóoldat szintjét. Kerekeken gurul, a teszt megszakítása nélkül lehet rákötni egy másik tartályra, ha az első éppen kiürülne, mobilitása miatt a tisztása is egyszerű, amelyet egyszerűsít a tartályba gyárilag beépített leeresztő csap.
Kiegészítők, tartozékok
Számtalan kiegészítőt lehet a készülélhez rendelni, így minden cég kialakíthatja az igényeinek megfelelő összeállítást, és a kamrát alkalmassá teheti például kéndioxidos vagy egyéb speciális vizsgálat elvégzésére.
Sóköd kihullás, kiterülés
Az Ascott speciális teszt- illetve felhasználóbarát kialakítása miatt a sópermet tesztek kulcsfontosságú elemét, azaz a kihullási és kiterülési érték könnyen beállítható. Nincs szükség a szabvány által előírt nyomásérték megváltoztatására ahhoz, hogy megfelelő kihullási és kiterülési értéket állítsunk be a mintatértben, a beépített perisztaltikus pumpa segítségével szavatolható a tényleges, szabványos körülmények.

Standard sóköd kamrák S120iS S450iS S1000iS S1300iS S2000iS S2600iS
Prémium sóköd kamrák S120iP S450iP S1000iP S1300iP S2000iP S2600iP
Mérőtér térfogata 120 liter 450 liter 1000 liter 1300 liter 2000 liter 2600 liter

Üres tömeg
(választható kiegészítők nélkül)
                                               
76 kg 190 kg 255 kg 285 kg 330 kg 355 kg
Kialakítás Asztali készülék Padlón álló Padlón álló Padlón álló Padlón álló Padlón álló
Bepakolási magasság 280mm 800mm 800mm 800mm 800mm 800mm
Külső méretek                     Szé

Ma
1315mm                  680mm   
800mm
1660mm              840mm   
1510mm
2025mm                  1145mm   
1720mm
2025mm                  1156mm   
1906mm
2885mm                  1145mm   
1720mm
2885mm                  1156mm   
1906mm
Mérőtér méretek Szé

Ma
715mm                  490mm   
490mm
1010mm                  640mm   
1140mm
1300mm                  980mm   
1320mm
1300mm                  980mm   
1528mm
2160mm                  980mm   
1320mm
2160mm                  980mm   
1528mm
Kamra kialakítás Üvegszálas műanyag, polipropilén és PVC részekkel
Színválaszték 9-féle standard színből
Elektromos tápfeszültség   
- Standard sóköd modellek
- Prémium sóköd modellek

 
1 fázis 1 fázis 1 fázis 1 fázis 1 fázis  1 fázis
1 fázis 1 fázis 1 fázis 1 fázis 3 fázis 3 fázis
Feszültség (VAC) és váltóáram frekvencia (Hz) az adott ország specifikációinak megfelelően
Vízellátás A légnedvesítőnek, a párásító egységnek és a sóoldat tartálynak külön-külön bekötést kell kiépíteni, egy folyamatos, 1.5-5.0 bar (21-73 psi) nyomású, ioncserélt/desztillált vízhálózatról
Levegőellátás Tiszta, száraz és olajmentes, 4.0 … 6.0 bar (58-87 psi) nyomású hálózat, legalább 240 liter/perc hozammal
Kilevegőzőcső 3m hosszú kilevegőzőcsövet tartalmaz, melyet ki kell vezetni az épületből
Lefolyó 3m hosszú lefolyócsövet tartalmaz, melyet padlólefolyóba kell bekötni
Környezeti működési feltételek Beltéri készülék, hőmérséklet +18°C … +23°C között, páratartalom max. 85% RH (nem kondenzáló)
KTL festett termékek korrózióállósága
Porfestett termékek korrózióállósága
Galvanizált termékek korrózióállósága
Saválló és rozsdamentes termékek korrózióállósága
Aluminium alkatrészek korrózióállósága
Lakkozott felületek korrózióállósága
Extra fűtőlapok (60°C-os sópermet teszthez)
SO2 gázadagoló (pl: ASTM G85 annex A szabványhoz)
Levegőkompresszor (nagyteljesítményű száraz kompresszor)
Víz-ioncserélő rendszer (szabványos nagytisztaságú víz előállítására)
Átemelő szivattyú szennyvíztartállyal
Gördíthető állvány (120 literes modellhez)
Sóoldat tartály (80, 115, 160 literes változatban)
Sóoldat tartály alacsony sóoldat szintjelző
Sóoldat tartály oldatkeverő
Sóködmentesítő egység a kiszellőzőhöz (keringetőszivattyúval)
Hordozható pH-mérő
Hőmérséklet és páratartalom analóg adattovábbítása
Sikkens® karcolószerszám
Hordozható sóoldat koncentrációt mérő refraktométer
Sóoldat fogyasztásmérő
Kihullásmérő-készlet
Független hőmérséklet adatrögzítő
Független hőmérséklet és pára adatrögzítő
SIM-kártya csatlakoztatás (SMS riasztáshoz)
Adatrögzítő szoftver
Guardian Angel rendszer (jelzőlámpás riasztórendszer)
Fali átvezető nyílás (35 vagy 110 vagy kombinált 35/110 mm átmérőben)
Változtatható szögű mintatartó
Hálós mintatartó
Bevágásos mintatartók (ISO9227 szerinti 15°-os dőlésszöggel)
General Motors Tesztlemez készlet
Rúd alakú mintatartók
Tüskés mintatartó
Megerősített teherbírású padlólemez
Belső világítás
Kamraemelő készlet
Kézi töltésű légnedvesítő torony
Betekintőablakra helyezhető szigetelő takaró
Sűrített levegő gyorscsatlakozó
Porlasztófej levegőáramlás optimalizáló
Függőleges, teljes nyitású fedél
Pakolási kapacitást növelő készlet
Éves fogyóanyag készlet
3 éves fogyóanyag és alkatrész készlet
6 éves fogyóanyag és alkatrész készlet
 

Ascott sópermet kamraAscott sópermet kamra személyreszabásaAscott sópermet kamra programozásAscott S2000IS sópermet kamraAscott korróziós kamrákAscott sópermet kamra megerősített kamrafenékAscott hálós mintatartóAscott mintatartók