Corro-Salt korróziós só

Corrosalt
Corrosalt

Az Ascott termékskálájába tartozó Corro-Salt korróziós só rendkívül nagy tisztaságú, így ideális választás szabványos sópermet-tesztekhez, beleértve a rendkívül szigorú ASTM B117-t is. 

Kiszerelések:
- 25kg hordós kiszerelés (mérőkanállal)
- 25kg zsákos kiszerelés
(Nagyobb mennyiség kérésre elérhető)

Miért válassza az Ascott korróziós sót?


Egy sópermet teszt elvégzéséhez nem csak megfelelően beállított sópermet kamrára, hanem nagytisztaságú sóból előállított sóoldatra is szükség van. Több szabvány is szigorúan meghatározza a só összetételét, amelyet még egy analitikai só sem képes minden esetben teljesíteni.
 
Annak ellenére, hogy a só az egyik leggyakoribb anyag, a nagytisztaságú NaCl-t lényegesen nehezebb beszerezni. A só higroszkópos (nedvszívó) tulajdonságai miatt hamar megcsomósodik, ezért a sógranulátumhoz összetapadást gátló adalékot adnak hozzá. Azonban az ilyen adalék hozzáadását a legtöbb sóködteszt szabvány megtiltja. Például, az ASTM B117 szabvány is, egyúttal pedig minimalizálja más szennyezők mennyiségét is az alábbiak
szerint:
 
  • összes szennyező < 0.3%
  • halogének, kivéve a kloridok < 0.1%
  • réz < 0.3ppm

A sónak tehát valóban nagyon tisztának kell lennie, különös tekintettel a rézre megadott rendkívül alacsony értékre. Más nemzeti és nemzetközi tesztszabványok is a fentihez hasonló követelményeket, előírásokat fogalmaznak meg. A megfelelősség biztosítása érdekében az Ascott cég a korróziós só minőségét egy UKAS* akkreditált laboratóriummal ellenőrizteti.

*UKAS = United Kingdom Accreditation Service. (Egyesült Királyság Akkreditációs Bizottság)
 
 
Ascott korróziós só típusanalízise
ASTM B117 szabványkövetelmény
Elemzés röntgenfluoreszcenciával Szennyező anyag leírása Elfogadható mennyiség
Összes szennyezőanyag < 0,1 % Összes szennyezőanyag <0,3 %
Bromid < 0,01 % Halogének (fluorid, bromid és jodid) kivéve a klorid <0,1 %
Fluorid < 0,01 %
Jodid < 0,01 % Réz <0,3 ppm
Réz < 0,03 ppm Nem szilárd anyagok nincs