CarFlash multi-angle színmérő

CarFlash main CarFlash 1 CarFlash 2
CarFlash main CarFlash 1 CarFlash 2

Az X-Rite termékcsaládjába tartozó CarFlash egy érintésmentes, multi-angle színmérő, melyet kifejezetten robotikus rendszerekbe való beépítésre terveztek, ezzel biztosítva a színek tartósságát és egyenletességét az autóipari gyártási folyamatok során.

Az X-Rite CarFlash érintésmentes multi-angle színmérő egy ipari robottal együttműködve dolgozik azon, hogy színadatokat gyűjtsön be a bevonatokról, ezzel biztosítva a teljesen automata információgyűjtést a minőségellenőrzéshez az autóipari gyártás során. A CarFlash gyártósorba építésével a színminőség már a gyártási folyamat egy korábbi szakaszában is kontrollálható. A többszöri megismételhetőségnek köszönhetően pedig elkerülhetők a színproblémák az autók és azok alkatrészeinek gyártása során.

Az érintésmentes mérés csökkenti a bevonat esetleges sérülésének esélyét a mérési folyamat során, ezen felül a CarFlash és a laboratóriumokban használt X-Rite multi-angle színmérők műszerek közötti reprodukálhatóság is remek. Ez biztosítja az egyenletes minőséget a tervezéstől a gyártásig még a legkomplexebb festékek és bevonatok esetén is.


Előnyök:

  • A CarFlash 100%-ban megbízható eredményeket produkál, ezzel fejlesztve a minőséget és az általános folyamatintegritást, megelőzve a potenciálisan drága hibákat már a gyártás korai fázisában
  • Az érintésmentes működésnek köszönhetően nem kell tartanunk a festék esetleges sérülésétől a mérési folyamat során.
  • Teljesen automata, ipari robottal együtt gyártósorba építhető rendszer.
  • Több szögben (15°-tól 75°-ig) is  lehetséges az egyidejű, szimultán mérés, mely biztosítja a teljes lefedettséget.
  • A kompatibilis X-Rite multi-angle színmérőkkel kombinálva az autóipari tervezés és gyártás más területein, a CarFlash biztosítja a legmagasabb gyártási minőséget és állandóságot.
Rövidtávú megismételhetőség - Fehér: dE < 0.1
Mérési geometria: 15°/25°/45°/75°
Mérési idő: 3 másodperc (pozicionálással együtt)
Mérési távolság: 35 mm
Spektrális tartomány: 400 - 700 mm