MetaVue™ VS3100 érintésmentes színmérő

MetaVue main MetaVue 1 MetaVue 2 MetaVue 3
MetaVue main MetaVue 1 MetaVue 2 MetaVue 3

Az X-Rite MetaVue™ termékcsaládja, ezen belül is a 3100-as széria az egyik leginnovatívabb érintésmentes színmérő, melyet festékek színeinek pontos meghatározásához használhatunk. A pontosság egészen új szintjét képviseli, emellett pedig a mérhető minták köre is szélesedett.

Sokoldalú teljesítmény
A festékkel kereskedő felhasználók az árusítás során festékminták széles körével találkoznak az egyeztetésekkor (festett fadarabok, szövetek stb.). Ezek a változatos minták komoly kihívást jelentenek a kereskedők számára, hogy megtalálják a velük azonos színt/festéket. Az egyeztetést segítő készülékek korlátai sok esetben vezettek/vezetnek nem megegyező színű festékekhez, ebből következve pedig vásárlói elégedetlenséghez. 

A MetaVue egy egyszerűen használható érintésmentes színmérő, mely kifogástalan mérési teljesítmény nyújt a lehető legkülönbözőbb mintákon is, ezzel lehetővé téve a pontos színformulációt. A festékipari kereskedők mostantól bármilyen mintát könnyedén kezelhetnek, mérhetik meg azok színét. 

Az új MetaVue egyedülálló pontosságot biztosít, legyen szó akár műanyagról, textilről, fáról stb. Sokoldalú és egyszerű használata már elsőre tökéletes színformulációt eredményez.
 
Előnyök
  • Innovatív mérési technológiájának köszönhetően precíz színegyeztetést biztosít, mely a mérés során a minta textúráját és más megjelenést befolyásoló tulajdonságait is figyelembe veszi.
  • Több méréstípusnál is pontos, legyen szó akár kisebb, akár egyenetlen, szokatlan alakú mintákról. A digitális "célzó" funkció, mely kijelzőn is lekövethető, nagy könnyebbséget biztosít a készülék kezelője számára, hogy a mintát a megfelelő ponton mérje.
  • Állítható apertúramérete eddig nem látott sokoldalúságot biztosít. Az apertúraméretek 2mm-től 12mm-ig terjednek. Ezáltal a többszínű minták pontos, domináns színei is mérhetőek lesznek.
  • Egyszerűen kezelhető felhasználói interfész, élő előnézet a mintáról és egy mérési gomb a készüléken. Ezek összessége nagyban csökkenti a hibalehetőségeket, legyen szó kezdő, vagy tapasztalt felhasználóról.
  • Az X-Rite ColorDesigner PLUS-al együtt használva a pontos és gyors színformuláció még egyszerűbbé válik.

Appertúra: 2 - 12 mm
Kommunikációs interfész: USB
Méretek (Sz x Ma x Mé): 24.7 x 18 x 18.4 cm
Páratartalom: 1 - 85 % (nem kondenzáló)
Reflexiós appertúra: 14 mm
Mérés közbeni érintés: Érintésmentes
Kijelző: nincs
Fényforrás: Full Spectrum LED
Működési hőmérsékleti tartomány: 10°C - 40°C
Mérési ciklus ideje: < 8 másodperc
Mérési geometria: 45/0 
Mérési távolság: 50 mm
Fotometriás tartomány: 0 - 150 %
Fotometriás felbontás: 10 nm
Reflexiós appertúra: 2 - 12 mm
Műszerek közötti reprodukálhatóság: 0.30 avg CIELAB
Rövidtávú megismételhetőség - fehér: 0.04 CIELAB
Szoftverfejlesztő készlet: van
Spektrális tartomány: 400 - 700 mm
Állapotpanel: Háromszínű LED
Tárolási hőmérséklet: -20°C - 70°C
Elektromos csatlakozás: Univerzális, 100 - 240 VAC