Az Év Pantone Színe 2021

A Pantone minden év decemberében meghatározza a következő évre jellemző divatszínt. 2021-ben - 5 év után - ismét két színre és azok kombinációjára esett a választás. Az idei évben a két győztes az Ultimate Gray és az Illuminating.

A PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating, két független szín, melyek azt jelképezik, hogy két teljesen különböző elem is összeilleszthető, sőt, akár egymás támogatására is képesek. Gyakorlatias és sziklaszilárd, ezzel egyidőben mégis melegséget árasztó és pozitív. A PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating egyesítése az erőt és az optimizmust jelenti. A színek egyszerre foglalják magukban a komoly, mélyebb érzéseket és valami napos és barátságos ígéretét. A két szín kombinációja a boldogság üzenetét közvetíti: törekvésre ösztönöz és reményt ad. Az egészséges emberi lélekhez létfontosságú az az érzés, hogy egyszer minden szebb és jobb lesz.



 
A már jó ideje uralkodó bizonytalan és meglehetősen sötét helyzetben az emberek folyamatosan azt keresik, hogy milyen úton erősíthetik magukat energiával és reménnyel, hogy hamarosan túljutunk a nehézségeken. A PANTONE 13-0647 Illuminating egy világos, vidám és élénk sárga árnyalat, mely magában hordozza a napfény erejét. A PANTONE 17-5104 Ultimate Gray a szilárd és megbízható anyagokat jelképezi, melyek örökérvényűek és biztos alapot nyújtanak. Az Ultimate Gray tengerparti kavicsokra és megviseltebb természeti elemekre hajazó árnyalata azon képességünket igyekszik kiemelni, melynek köszönhetően kiállhatjuk az idők próbáját. A szín biztató, bátorító érzéseket kelt, egyben nyugalmat és türelmet sugároz.

 
 

"A szürke Ultimate Gray kombinálása az élénksárga Illuminating színnel a pozitív hozzáállás üzenetét hordozza, melyet a bátorság erősít meg. Gyakorlatias és sziklaszilárd, de ezzel együtt melegséget árasztó és optimista. Ez a színkombináció reményt és ellenállást közvetít. Bátornak és magabiztosnak kell éreznünk magunkat, hiszen ez az emberi lélek számára alapvető." - fogalmaz Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute vezetője.

 

 
 

17. Nemzetközi Mocon Konferencia

Idén immár 17. alkalommal kerül megrendezésre a csomagolásvizsgálat témakörével foglalkozó Nemzetközi Mocon Konferencia, ezúttal a németországi Höhr-Grenzhausenben.

bővebben

Kérdezz-felelek Matt Kreiner termékmenedzserrel a Hitachi új, FT230 XRF készülékéről

Matt Kreiner a Hitachi bevonatelemző készülékeinek gyártásáért felelős termékmenedzser. Munkája során A Hitachi világszerte jelenlévő, különböző iparágakban tevékenykedő, bevonatokkal dolgozó felhasználói hálózatára fókuszál és igyekszik új megoldásokat találni azokra a kihívásokra, melyekkel a partnerek a napi munka során szembesülnek. A cégnél töltött 19 éve során jelentős tapasztalatot szerzett az XRF technológiával kapcsolatban és számos különböző szerepben próbálhatta ki magát.

bővebben

Új keménységmérővel bővült cégünk tesztkapacitása

Cégünk egyik fontos projektje a testORG, melynek keretében nem csupán a hazai laboratóriumok tesztkapacitását igyekszünk összefogni és egyszerűen elérhetővé tenni partnereink számára, de egyben saját laboratóriumunk eszközparkját és mérőkapacitását is folyamatosan növeljük. A már meglévő eszközök mellé nemrég sikerült beszereznünk egy új Innovatest Falcon 600 keménységmérőt, mely várhatóan fontos részét képezi majd a repertoárunknak. Az alábbiakban a készülékről találhatnak néhány alapvető információt.

bővebben

A tisztaságvizsgálat főbb típusai

A felület tisztasága szinten minden felületkezelő gyártási eljárás, bevonatfelvitel előtt kritikusan fontos. A szennyeződések forrása szerteágazó. Olajmaradék egy gyártó gépből, lerakódások, salakok a gyártási eljárásból, hűtő- és korróziógátló folyadékok, korróziós lerakódások, vagy akár emberi érintésből származó szennyeződés olyan sokszor láthatatlan problémát okoz, ami nehezíti a felületkezelők munkáját. Az ilyen szennyezők ronthatják a bevonat tapadását, a felület egyenletességét, némely esetben korrózióhoz, vagy mechanikai meghibásodásokhoz vezethetnek. Az alapanyagtól, a termék méretétől, az alkalmazás típusától függően számost tisztítási eljárást találunk, de hogy történik ezeknek a minőség ellenőrzése?

bővebben

Sópermet szeminárium igényfelmérés

A korábbi években cégünk rendszeresen szervezett különböző elméleti és gyakorlati szemináriumokat különböző méréstechnikai területekkel, vizsgálati kihívásokkal kapcsolatban, a fókusz pedig több alkalommal is a sópermet teszteken és a korrózióvizsgálaton volt. A tendenciát elsősorban a COVID-járvány okozta korlátozások és biztonsági intézkedések szakították meg, de szándékaink szerint ismét a személyes találkozás és a csoportos szemináriumok terepére lépnénk.

bővebben

Metallográfiai csomagok mintaelőkészítéshez

Cégünk gyakran találkozik olyan megkeresésekkel, melyek a metallográfiai mintaelőkészítési megoldásokra vonatkoznak. Mivel kínálatunkban készülékek és fogyóanyagok egyaránt megtalálhatók, mindig örömmel segítünk partnereinknek. Ez sokszor trükkös feladat, hiszen ahány anyagtípus, annyiféle ideális mintaelőkészítési megoldás, mi pedig mindig igyekszünk a leginkább személyre szabott, a végletekig optimalizált megoldást kínálni. Ennek szellemében állítottuk össze legújabb csomagajánlatainkat, melyekben metallográfiai készülékeket és teljes metallográfiai sorokat kínálunk kedvező áron! A készülékek természetesen csak a folyamat egyik részét képezik, anyag- és mintatípustól függően különböző fogyóanyagokra is szükség lehet, melyet egyedi ajánlat alapján szintén biztosítani tudunk. Ha felkeltettük érdeklődését, keressenek minket megadott elérhetőségeink valamelyikén és találjuk meg együtt a legideálisabb mintaelőkészítési megoldást!  

bővebben