Atlas SunTest XXL+ fényállóság vizsgáló készülék

Atlas Suntest XXL+ Atlas Suntest XXL+ Atlas Suntest XXL+ Atlas Suntest XXL+ Atlas Suntest XXL+ Atlas Suntest XXL+ Adatmentés Atlas Suntest XXL+ SunCal Víztartály XenoTouch
Atlas Suntest XXL+ Atlas Suntest XXL+ Atlas Suntest XXL+ Atlas Suntest XXL+ Atlas Suntest XXL+ Atlas Suntest XXL+ Adatmentés Atlas Suntest XXL+ SunCal Víztartály XenoTouch

Az Atlas SunTest termékcsalád legnagyobb tagja, amely teljeskörű megoldást nyújt az időjárásállóság vizsgálatára, esőztet, párásít, nappal-éjszaka ciklust vezérel. Nagy mintaterének köszönhetően akár 80 cm-es minták is beférnek.

Sík mintatartó
Az Atlas SunTest XXL+ egy síkmintatartós készülék, így a minták alakja nem szab határt a tesztelésnek. Autóipari és műanyagipari termékek fotostabilitás vizsgálataihoz fejlesztették ki, de bármilyen laborban megállja a helyét, ahol apró mintákat kell tesztelni. Magas mintaterének köszönhetően 10 cm magas minták is tesztelhetők, anélkül, hogy a minta magassága befolyásolja a mérés eredményét.
Lámpa és kalibráció
A készülékben három xenon lámpa található. Ezek külön-külön kalibrálhatóak, így a lámpák teljesítménye közötti különbség a lehető legkisebbre csökkenthető. Évente csak egy kalibráció szükséges, amelyet szakszervizünk végez el. Amennyiben szeretné, saját kalibráló szenzor beszerzésére is van lehetőség.
Léghűtéses
A SunTest XXL+ készülék xenon lámpái léghűtésesek, ezért nincs szükség hűtővíz ellátásra. Amennyiben a labor hőmérséklete mégis túl magas lenne, akkor a készülék hőbiztosítéka kiold, és leállítja a futó tesztet. Ezzel megóvva a mintáit és a készüléket is a károsodástól.
Non-ageing szűrő
Non-ageing szűrőinek köszönhetően elég csak 25000 üzemóra után szűrőt cserélnie, mellyel töredékére csökkenthető a készülék fenntartási költsége. Ugyanakkor elérhetőek a hagyományos, 4000 óra élettartamú fényszűrők is.
A praktikusa kazettás kialakításnak köszönhetően a lámpa és a szűrő cseréje pillanatok alatt elvégezhető. Csak húzza ki a kazettát, tekerje el a nagy fekete csavarokat oldalt, és már hozzá is fér a szűrőhöz és a lámpához.
 
Ultrahangos párásítás
Ultrahangos párásító rendszere hideg párát állít elő, ezért nem befolyásolja a vizsgálótér hőmérsékletét a párásító ciklus. A párásításhoz és az esőztetéshez felhasznált nagy tisztaságú vizet egy 60 literes víztartályban tárolja a készülék, hogy ne legyen szükség folyamatos vízellátásra.
Hőmérsékletmérés
BST/BPT dual hőmérővel olyan teszteket is el lehet vele végezni, ahol a vizsgálati előírás a BPT hőmérő használatát írja elő. A készülékeket alapfelszereltségben BST hőmérővel szállítjuk. A fekete minta hőmérsékleten kívül a vizsgálótér hőmérsékletét (CHT) is vezérli a készülék.
Kijelző és vezérlés
A vezérlés és a programozás 5.7"-os, színes, érintő kijelzővel rendelkező XenoTouch vezérléssel történik. A képernyőn nem csak a tesztek programozását és a készülék beállítását végezhetjük el, hanem teszt közben grafikonon figyelhetjük meg a beállított és mért paraméterek alakulását.
Az előre beállított toleranciáknak köszönhetően a készülék leállítja a működését, ha valamilyen okból nem tudja fél órán keresztül a programozott értékeket tartani.
A szoftverben lehetőség van többszintű fiókok létrehozására, így Ön eldöntheti, hogy ki jogosult tesztet indítani és ki új programokat írni, vagy a meglévőket módosítani.
Add-on szoftverek
Az Add-on szoftverek használatával lehetővé válik a távoli elérés, távoli monitorozás és a készülékek képesek emailt küldeni a beállított email címekre, ha egy teszt lefutott, megállt, vagy valamilyen egyéb műszaki probléma lépett fel.
Adatmentés
Folyamatos teszt közbeni adatmentés SD kártyára. A készülék minden monitorozott paraméterét rögzíti a rendszer, a diagnosztikai üzenetekkel együtt. Ezt elég egyszerűen a számítógépbe helyezni, és máris Excelben szerkeszthetőek az adatok.

Lámpa
Teljesítmény: 1700W/db
3db
Léghűtéses
Vezérlés
340 nm kültéri szürő: 0.34-0.62 W/m^2
340 nm beltéri szűrő: 0.26-0.56 W/m^2
420 nm kültéri szűrő: 0,75-1,45 W/m^2
420 nm beltéri szűrő: 0,65-1,30 W/m^2
300-400 nm kültéri szűrő: 40-65 W/m^2
300-400 nm beltéri szűrő: 30-60 W/m^2
 
Tesztidő mérése
Besugárzás vagy beállított idő alapján
Hőmérséklet
Fekete minta (BST): 45 - 100C
Kamra hőmérséklet (CHT): 15-70C
Esőztető rendszer
Víztatály márete: 60l
Víztisztaság: 1 ppm oldott anyag, 0.1 ppm szilikát
Vízfogyasztás: 0,3 l/min
Párásítórendszer
Ultrahangos
Vízfogyasztás: 0,03 l/min
Víztisztaság: 1 ppm oldott anyag, 0.1 ppm szilikát
 
 
Mintatartó
Sík
3000cm^2
Kamra
Anyaga: 316-os rozsdamentes acél
Tömege: 290kg
Alapterület: 900x910x1720mm, padlón álló
Elhelyezés: Klimatizált terem
Hűtőlevegő mennyiség: 650m^3/h
Kijelző, szoftver
5.7" színes TFT
Diagnosztikai üzenetek megjelenítése
10 db előre programotott teszt, 10 db üres programhely
Nyelv: Angol, német, olasz, francia, spanyol, lengyel, orosz, kínai, cseh, magyar
Számítógépes kapcsolat: Ethernet, XenoTouch Add-On (opcionális), memóriakártya, USB
Adatmentés
Ethernet, XenoTouch Add-On (opcionális), memóriakártya, USB

Műanyag lapok időjárásállóság vizsgálata
Porfestett termékek időjárásállóság vizsgálata
Textilek időjárállóság vizsgálata
Nyomatok, plakátok időjárásállóság vizsgálata
Szemészeti implantátumok tesztje
Fogászati protézisek fényállóságának vizsgálata
Műanyag eszközök fényállóság vizsgálata
Műanyag játékok
Autóipari alkatrészek időjárásállóság tesztje
Kültéri bűtorok fényállóság tesztje
Falfestékek időjárásállóság tesztje
Lakkozott felületek időjárásállóság tesztje
1700W-os xenon lámpa csomag (3db/csomag)

Kihúzható mintatálca

Fényszűrő beltéri tesztekhez

Fényszűrő kültéri tesztekhez

SunCal kalibrálószenzor

BPT hőmérőszenzor

Add-on szoftverek

Atlas Suntest termékcsaládMiért alapvető fontosságú a műanyagok tesztelése?Tartósság és megbízhatóság, Allen Zielnik előadásaSikeres időjárásállóság vizsgálatokKorreláció a gyorsított és a természetes időjárásállóság vizsgálatok között