Atlas SunTest XXL+ időjárásállóság-vizsgáló készülék élelmiszerekhez

Atlas Suntest XXL+ Food and Drinks Adatmentés Atlas Suntest XXL+ SunCal XenoTouch Víztartály
Atlas Suntest XXL+ Food and Drinks Adatmentés Atlas Suntest XXL+ SunCal XenoTouch Víztartály

Az Atlas SunTest XXL+ egy módosított verziója, amelyet kifejezetten az élelmiszerek teszteléséhez szükséges szempontok alapján alakítottak át. Lényeges paraméterei megegyeznek a tradicionális SunTest XXL+ készülékkel, de sokkal több feladatra alkalmas.

Sík mintatartó
Az Atlas SunTest XXL+ egy síkmintatartós készülék, így a minták alakja nem szab határt a tesztelésnek. Elsősorban élelmiszerek fotostabilitás vizsgálataihoz fejlesztették ki, de bármilyen laborban megállja a helyét, ahol nagyobb mintákat kell tesztelni. Magas mintaterének köszönhetően 10 cm magas minták is tesztelhetők, anélkül, hogy a minta magassága befolyásolja a mérés eredményét.
A mintatartó tálca kicsúsztatható, így 5 centiméterrel mélyül a mintatér. Ez az 5 centiméteres plusz mélység lehetővé teszi a 1.5 literes üdítőitalok vizsgálatát is. A túl magas minták, mivel a minta túl közel kerül a xenon lámpához, negatívan befolyásolhatják a teszt eredményét.
Léghűtéses
A SunTest XXL+ FD készülék xenon lámpái léghűtésesek, ezért nincs szükség hűtővíz ellátásra. Amennyiben a labor hőmérséklete mégis túl magas lenne, akkor a készülék hőbiztosítéka kiold, és leállítja a futó tesztet. Ezzel megóvva a mintáit és a készüléket is a károsodástól.
Lámpa és kalibráció
A készülékben három xenon lámpa található. Ezek külön-külön kalibrálhatóak, így a lámpák teljesítménye közötti különbség a lehető legkisebbre csökkenthető. Évente csak egy kalibráció szükséges, amelyet szakszervizünk végez el. Amennyiben szeretné, saját kalibráló szenzor beszerzésére is van lehetőség.
Szűrők
Non-ageing szűrőinek köszönhetően elég csak 25000 üzemóra után szűrőt cserélnie, mellyel töredékére csökkenthető a készülék fenntartási költsége. Ugyanakkor elérhetőek a hagyományos, 4000 óra élettartamú fényszűrők is.
A praktikusa kazettás kialakításnak köszönhetően a lámpa és a szűrő cseréje pillanatok alatt elvégezhető. Csak húzza ki a kazettát, tekerni a nagy fekete csavarokat oldalt, és már hozzá is fér a szűrőhöz és a lámpához.
SunCool
A SunCool klímaegység lehetővé teszi a hőérzékeny anyagok (például gyógyszerek) tesztjét. Akár 15°C-on is végezhetünk teszteket.
 
Ultrahangos párásítás
Ultrahangos párásító rendszere hideg párát állít elő, ezért nem befolyásolja a vizsgálótér hőmérsékletét a párásító ciklus. A párásításhoz és az esőztetéshez felhasznált nagy tisztaságú vizet egy 60literes víztartályban tárolja a készülék, hogy ne legyen szükség folyamatos vízellátásra.
Hőmérsékletmérés
BST/BPT dual hőmérővel olyan teszteket is el lehet vele végezni, ahol a vizsgálati előírás a BPT hőmérő használatát írja elő. A készülékeket alapfelszereltségben BST hőmérővel szállítjuk. A fekete minta hőmérsékleten kívül a vizsgálótér hőmérsékletét (CHT) is vezérli a készülék.
Kijelző és vezérlés
A vezérlés és a programozás 5.7"-os, színes, érintő kijelzővel rendelkező XenoTouch vezérléssel történik. A képernyőn nem csak a tesztek programozását és a készülék beállítását végezhetjük el, hanem teszt közben grafikonon figyelhetjük meg a beállított és mért paraméterek alakulását.
Az előre beállított toleranciáknak köszönhetően a készülék leállítja a működését, ha valamilyen okból nem tudja fél órán keresztül a programozott értékeket tartani.
A szoftverben lehetőség van többszintű fiókok létrehozására, így Ön eldöntheti, hogy ki jogosult tesztet indítani és ki új programokat írni, vagy a meglévőket módosítani.
Add-on szoftverek
Az Add-on szoftverek használatával lehetővé válik a távoli elérés, távoli monitorozás és a készülékek képesek e-mailt küldeni a beállított e-mail címekre, ha egy teszt lefutott, megállt, vagy valamilyen egyéb műszaki probléma lépett fel.
Adatmentés
Folyamatos teszt közbeni adatmentés SD kártyára. A készülék minden monitorozott paraméterét rögzíti a rendszer, a diagnosztikai üzenetekkel együtt. Ezt elég egyszerűen a számítógépbe helyezni, és máris Excelben szerkeszthetőek az adatok.

Lámpa
Teljesítmény: 1700W/db
3db
Léghűtéses
Vezérlés
340 nm kültéri szürő: 0.34-0.62 W/m^2
340 nm beltéri szűrő: 0.26-0.56 W/m^2
420 nm kültéri szűrő: 0,75-1,45 W/m^2
420 nm beltéri szűrő: 0,65-1,30 W/m^2
300-400 nm kültéri szűrő: 40-65 W/m^2
300-400 nm beltéri szűrő: 30-60 W/m^2
Tesztidő mérése
Besugárzás vagy beállított idő alapján
Hőmérséklet
Fekete minta (BST): 25 - 100C
Kamra hőmérséklet (CHT): 15-70C
Esőztető rendszer
Vízigény: 0,3l/min
Víztisztaság: 1 ppm oldott anyag, 0.1 ppm szilikát
Párásítás
Ultrahangos párásító
Vízigény: 0.03l/min
Víztisztaság: 1 ppm oldott anyag, 0.1 ppm szilikát
 
Mintatartó
Sík
3000cm^2
Kamra
Anyaga: 316-os rozsdamentes acél
Tömege: 290kg
Alapterület: 900x910x1720mm, padlón álló
Elhelyezés: Klimatizált terem
Hűtőlevegő mennyiség: 650m^3/h
Kijelző, szoftver
5.7" színes TFT
Diagnosztikai üzenetek megjelenítése
10 db előre programotott teszt, 10 db üres programhely
Nyelv: Angol, német, olasz, francia, spanyol, lengyel, orosz, kínai, cseh, magyar
Számítógépes kapcsolat: Ethernet, XenoTouch Add-On (opcionális), memóriakártya, USB
Adatmentés
Ethernet, XenoTouch Add-On (opcionális), memóriakártya, USB

Gyógyszerek ICH Guideline szerinti fotostabilitás tesztje
Élelmiszerek fotostabilitás vizsgálata
Üdítőitalok fotostabilitás vizsgálata
Csomagolt élelmiszerek vizsgálata
Tisztítószerek csomagolásának fényállóság tesztje
1700W-os xenon lámpa csomag (3db/csomag)

Kihúzható mintatálca

Fényszűrő beltéri tesztekhez

Fényszűrő kültéri tesztekhez

Fényszűrő ICH Guideline szerinti tesztekhez

SunCal kalibrálószenzor

BPT hőmérő szenzor

Add-on szoftverek