Napelem gyárat épít a Siemens és az Angelantoni Spa

2011 tavaszától évente akár 75 000 szolárvevőt fognak itt gyártani, majd a második lépésben a kapacitást évi 140 000-re növelik.

 

 


Az Archimede Solar Energy Srl - az Angelantoni Industrie Spa ipari csoport és a Siemens Energy vegyes vállalata - az itáliai Umbria tartománybeli Perugia közelében fekvő Massa Martana városban lefektette egy új szolárvevő-gyár alapkövét. Az új gyárban olyan szolárvevőket készítenek, amelyek termo-olaj helyett olvasztott sót használnak hőszállító közegként.

Az alapkő-letétel alkalmából René Umlauft, a Siemens Energy megújulóenergia-divíziójának CEO-ja kijelentette: az új gyár beruházása fontos lépés a megújuló energiából való áramtermelés technológiájának fejlesztésében. Mint hozzátette, a Siemens rendelkezik a legszélesebb portfólióval a naphő-energiatermelés kecsegtető jövőjű növekedési piacán, és parabola-vályús erőművek komponenseinek 70%-a szerepel kínálatában, de kereslet esetén komplett megoldásra is tud vállalkozni.

Az Archimede Solar Energy joint venture-ben a Siemens 28%-kal részesedik. Az új gyár révén a Siemens a jövőben kétféle szolárvevő-technológiának lesz birtokában. A parabola-vályús erőmű két fő része az energia-blokk (vagyis az áramfejlesztő rész) és a szolármező. Az olvasztott sónak mint hőszállítónak az alkalmazása révén jelentősen növekszik a naphő-erőművek hatásfoka. A só nemcsak hőszállító, hanem szükség esetén hőtárolóként is használható. A benne tárolt hőt éjjeli áramtermelésre lehet használni. Szicíliában most építik az első kommerciális ilyen erőművet. A Priolo Gargallo nevű projekt keretében 1500 darab olvasztott sós vevőt telepítenek, amelyek 2010 nyarától lépnek üzembe.

2020-ig a naphő-erőművek piacát kétszámjegyű növekedési ráta fogja jellemezni, és több mint 20 milliárd eurós üzleti volumen valósul meg. A növekedéshez főleg az USA, Dél-Afrika, Ausztrália, Spanyolország, Izrael, India, Észak-Afrika és a Közel-Kelet piacai járulnak majd hozzá.

Forrás: www.siemens.hu

 
 

Óriási űrszimulációs kamra került telepítésre Oxfordshire-ben

Az Egyesült Királyság eddigi és Európa egyik legnagyobb méretű űrszimulációs tesztkamrája került telepítésre az Oxfordshire-ben található National Satellite Test Facility (NSTF) területén. Az Angelantoni Test Technologes (ACS) által a Rutherford Appleton Laboratory (RAL) számára gyártott berendezés beüzemelésének első fázisa ezzel lezártnak tekinthető.

bővebben

Ascott - Mindig válasszuk az eredetit!

A kétes eredetű, hamisított termékek a kereskedelmi piac egészét behálózzák. A kisebb használati tárgyaktól, ruhaneműktől kezdve, a komolyabb értéket képviselő műszaki cikkekig - kis keresgélés után - gyakorlatilag mindennek megtaláljuk a töredék áron elérhető, ám silányabb minőségű mását. A kép azonban sokszor megtévesztő lehet, hiszen sok esetben a hamis termék a megszólalásig hasonlít eredeti társára, a "rafináltabbak" pedig akár a gyári logóval is ellátják az adott cikket, tovább nehezítve a laikus vásárlók dolgát. Azt gondolhatnánk, hogy ez a tendencia az olyan magas árkategóriát és műszaki összetettséget képviselő termékeknél, mint pl. egy klíma- vagy sópermet kamra, nem érvényes. Az Ascott figyelmeztetése azonban egyértelmű: a kamrák piacán is óvakodnunk kell a másolatoktól.

bővebben

Hydrajaws 2008

A Hydrajaws Ltd. 1960-ban alakult meg Birmingham-ben. Az 1980-as évek utolsó éveiig a vállalat fő profilja befogószerkezetek és eszközök gyártása volt a gépipar számára. Az azóta eltelt időben a rögzítéstechnikai tesztberendezések fejlesztésének, gyártásának és forgalmazásának specialistái lettek. A 2019-es év végén az Atestor Kft. is meggyőződhetett , a 145 kN maximális kapacitással rendelkező Hydrajaws 2008 hatékonyságáról és felhasználási lehetőségeiről. Cikkünkhöz kikértük a vásárló/felhasználó szakértő véleményét is.

bővebben

Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülékek

Sokoldalú, költséghatékony Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülék

bővebben

Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartama hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelniük, nem beszélve a felhasználói elvárásokról. Mindezekre nyújtanak kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

bővebben

Fenix 200 analóg telepített Rockwell keménységmérő

Itt az új FENIX 200-as család!   A FENIX 200-as család manuális és félautomata Rockwell/Brinell keménységmérőket tartalmaz. Egyszerű kezelés, kedvező ár/érték arány jellemzi. Tekintse meg keménységmérőinket!  

bővebben