Napelem gyárat épít a Siemens és az Angelantoni Spa

2011 tavaszától évente akár 75 000 szolárvevőt fognak itt gyártani, majd a második lépésben a kapacitást évi 140 000-re növelik.

 

 


Az Archimede Solar Energy Srl - az Angelantoni Industrie Spa ipari csoport és a Siemens Energy vegyes vállalata - az itáliai Umbria tartománybeli Perugia közelében fekvő Massa Martana városban lefektette egy új szolárvevő-gyár alapkövét. Az új gyárban olyan szolárvevőket készítenek, amelyek termo-olaj helyett olvasztott sót használnak hőszállító közegként.

Az alapkő-letétel alkalmából René Umlauft, a Siemens Energy megújulóenergia-divíziójának CEO-ja kijelentette: az új gyár beruházása fontos lépés a megújuló energiából való áramtermelés technológiájának fejlesztésében. Mint hozzátette, a Siemens rendelkezik a legszélesebb portfólióval a naphő-energiatermelés kecsegtető jövőjű növekedési piacán, és parabola-vályús erőművek komponenseinek 70%-a szerepel kínálatában, de kereslet esetén komplett megoldásra is tud vállalkozni.

Az Archimede Solar Energy joint venture-ben a Siemens 28%-kal részesedik. Az új gyár révén a Siemens a jövőben kétféle szolárvevő-technológiának lesz birtokában. A parabola-vályús erőmű két fő része az energia-blokk (vagyis az áramfejlesztő rész) és a szolármező. Az olvasztott sónak mint hőszállítónak az alkalmazása révén jelentősen növekszik a naphő-erőművek hatásfoka. A só nemcsak hőszállító, hanem szükség esetén hőtárolóként is használható. A benne tárolt hőt éjjeli áramtermelésre lehet használni. Szicíliában most építik az első kommerciális ilyen erőművet. A Priolo Gargallo nevű projekt keretében 1500 darab olvasztott sós vevőt telepítenek, amelyek 2010 nyarától lépnek üzembe.

2020-ig a naphő-erőművek piacát kétszámjegyű növekedési ráta fogja jellemezni, és több mint 20 milliárd eurós üzleti volumen valósul meg. A növekedéshez főleg az USA, Dél-Afrika, Ausztrália, Spanyolország, Izrael, India, Észak-Afrika és a Közel-Kelet piacai járulnak majd hozzá.

Forrás: www.siemens.hu

 
 

Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartalma hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelni ezen eszközöknek, nem beszélve felhasználói elvárásokat. Mindezekre nyújt kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

bővebben

Akciós ajánlat univerzális keménységmérőre

Az INNOVATEST gyártó akciót hirdet! A Nemesis 9000-es család egyik tagja, a Nemesis 9001 készülék, mely 1-250 kg terheléstartománnyal rendelkezik, Vickers, Brinell, Rockwell keménységmérésre alkalmas, univerzális keménységmérő a készlet erejéig kedvezményes áron érhető el.  

bővebben

Fenix 200 analóg telepített Rockwell keménységmérő

Itt az új FENIX 200-as család!   A FENIX 200-as család manuális és félautomata Rockwell/Brinell keménységmérőket tartalmaz. Egyszerű kezelés, kedvező ár/érték arány jellemzi. Tekintse meg keménységmérőinket!  

bővebben

Klímakamrák múltja és jövője

Egy érdekes újságcikkre bukkantunk egy archívumban. Az alábbi képen szereplő eredeti hirdetés Olaszországban került feladásra még 1954-ben internet és a modern technika hiányában egy újságban jelent meg.  

bővebben

PV1210 sópermet szabvány

PV1210 sópermet szabvány, avagy amiről érdemes tudni Magyarországon igen népszerű szabványnak számít a PV1210 (VW/Audi)) amely egy kvázi klimatikus elemet tartalmazó sópermet tesztet ír elő. Maga a szabvány nagyon hasonló a VDA 621-415 és az ISO11997 szabványokhoz (az áthivatkozások miatt a DIN 50 017 szabvány is ide sorolható). Miről is szól a PV1210?

bővebben

Új Defelsko mikroszonda!

Az  EXTRA hosszú F90ES rétegvastagságmérő szonda a Positector 6000-es készülékekhez csatlakoztatható.

bővebben