Napelem gyárat épít a Siemens és az Angelantoni Spa

2011 tavaszától évente akár 75 000 szolárvevőt fognak itt gyártani, majd a második lépésben a kapacitást évi 140 000-re növelik.

 

 


Az Archimede Solar Energy Srl - az Angelantoni Industrie Spa ipari csoport és a Siemens Energy vegyes vállalata - az itáliai Umbria tartománybeli Perugia közelében fekvő Massa Martana városban lefektette egy új szolárvevő-gyár alapkövét. Az új gyárban olyan szolárvevőket készítenek, amelyek termo-olaj helyett olvasztott sót használnak hőszállító közegként.

Az alapkő-letétel alkalmából René Umlauft, a Siemens Energy megújulóenergia-divíziójának CEO-ja kijelentette: az új gyár beruházása fontos lépés a megújuló energiából való áramtermelés technológiájának fejlesztésében. Mint hozzátette, a Siemens rendelkezik a legszélesebb portfólióval a naphő-energiatermelés kecsegtető jövőjű növekedési piacán, és parabola-vályús erőművek komponenseinek 70%-a szerepel kínálatában, de kereslet esetén komplett megoldásra is tud vállalkozni.

Az Archimede Solar Energy joint venture-ben a Siemens 28%-kal részesedik. Az új gyár révén a Siemens a jövőben kétféle szolárvevő-technológiának lesz birtokában. A parabola-vályús erőmű két fő része az energia-blokk (vagyis az áramfejlesztő rész) és a szolármező. Az olvasztott sónak mint hőszállítónak az alkalmazása révén jelentősen növekszik a naphő-erőművek hatásfoka. A só nemcsak hőszállító, hanem szükség esetén hőtárolóként is használható. A benne tárolt hőt éjjeli áramtermelésre lehet használni. Szicíliában most építik az első kommerciális ilyen erőművet. A Priolo Gargallo nevű projekt keretében 1500 darab olvasztott sós vevőt telepítenek, amelyek 2010 nyarától lépnek üzembe.

2020-ig a naphő-erőművek piacát kétszámjegyű növekedési ráta fogja jellemezni, és több mint 20 milliárd eurós üzleti volumen valósul meg. A növekedéshez főleg az USA, Dél-Afrika, Ausztrália, Spanyolország, Izrael, India, Észak-Afrika és a Közel-Kelet piacai járulnak majd hozzá.

Forrás: www.siemens.hu

 
 

Akciós ajánlat univerzális keménységmérőre

Az INNOVATEST gyártó akciót hirdet! A Nemesis 9000-es család egyik tagja, a Nemesis 9001 készülék, mely 1-250 kg terheléstartománnyal rendelkezik, Vickers, Brinell, Rockwell keménységmérésre alkalmas, univerzális keménységmérő a készlet erejéig kedvezményes áron érhető el.  

bővebben

Fenix 200 analóg telepített Rockwell keménységmérő

Itt az új FENIX 200-as család!   A FENIX 200-as család manuális és félautomata Rockwell/Brinell keménységmérőket tartalmaz. Egyszerű kezelés, kedvező ár/érték arány jellemzi. Tekintse meg keménységmérőinket!  

bővebben

Klímakamrák múltja és jövője

Egy érdekes újságcikkre bukkantunk egy archívumban. Az alábbi képen szereplő eredeti hirdetés Olaszországban került feladásra még 1954-ben internet és a modern technika hiányában egy újságban jelent meg.  

bővebben

PV1210 sópermet szabvány

PV1210 sópermet szabvány, avagy amiről érdemes tudni Magyarországon igen népszerű szabványnak számít a PV1210 (VW/Audi)) amely egy kvázi klimatikus elemet tartalmazó sópermet tesztet ír elő. Maga a szabvány nagyon hasonló a VDA 621-415 és az ISO11997 szabványokhoz (az áthivatkozások miatt a DIN 50 017 szabvány is ide sorolható). Miről is szól a PV1210?

bővebben

Új Defelsko mikroszonda!

Az  EXTRA hosszú F90ES rétegvastagságmérő szonda a Positector 6000-es készülékekhez csatlakoztatható.

bővebben

Magas kopásállóságú mérőszonda erős igénybevételre!

Az új, kopásálló FXS típusjelű mérőszonda Defelsko Positector 6000 rétegvastagság mérő készülékhez ajánlott, elsősorban érdes felületeken történt rétegvastagság mérési feladatokra kínál megfelelő megoldást.

bővebben