Minőségellenőrzés mindenekelőtt!

Nyomást gyakorol a Honda beszállítóira

Tavaly soha nem látott mennyiségben hívtak vissza autókat, így a gyártók új módszerekkel próbálják a minőséget tovább növelni. A Honda az elmúlt héten arra kérte a beszállítóit, hogy alaposan vizsgálják át működésüket annak érdekében, hogy tovább szigorítsák biztonsági és minőségi előírásaikat.


Ito Takanobu, a Honda elnöke arra kérte a vállalatát, hogy „merüljön alá“ a saját termelési, fejlesztési és beszerzési rendszereiben, ideértve a beszállítókat is, annak érdekében, hogy biztosíthassák a magas minőségi szabványokat.

A rengeteg visszahívás különösen megnehezítette a Honda számára a tavalyi év utolsó hat hónapját. A vállalatot a legérzékenyebben a számos más OEM-nek nehézséget okozó hibás légzsákok okozta tömeges visszahívások érintették. A japán gyártót továbbá hátráltatta a legújabb generációs Fit bevezetésének csúszása, illetve a kulcsfontosságú piacokon történő visszahívása.

A Honda Legend gyártása egy hónappal csúszott a minőséggel és biztonsággal kapcsolatos vizsgálatok miatt

A Hondának mindezen felül 70 millió dollár büntetést kellett befizetnie, miután nem értesítette az Egyesült Államok kormányát számos garanciális követelésről, illetve több mint 1700, a gyártó autóinak potenciális meghibásodásából adódó sérülésről, illetve halálesetről. Az NHTSA kétszer is 35 millió dollárra, a szervezet által maximálisan kiszabható összegre büntette a vállalatot.

A beszállítóknak szóló felhívás része egy nagyszabású minőségellenőrzésnek. A Honda bejelentette, hogy felvesz egy minőségmérnököt az Egyesült Államokban található részlegére, aki a beszállítói auditokat fogja irányítani. A minőség javítására irányuló törekvések miatt a gyártó egy hónappal elhalasztotta a legújabb hibrid modell, a Legend bemutatását. A bemutató elhalasztására azért volt szükség, hogy a gyártó további ellenőrzéseket végezhessen el az autó biztonsági rendszerein és hibrid hajtásrendszerén.

Forrás: www.autopro.hu

Vizsgálatok végzését is vállaljuk! Kérjen tőlünk ajánlatot!

E-mail: info@atestor.hu

 

 
 

Akciós ajánlat univerzális keménységmérőre

Az INNOVATEST gyártó akciót hirdet! A Nemesis 9000-es család egyik tagja, a Nemesis 9001 készülék, mely 1-250 kg terheléstartománnyal rendelkezik, Vickers, Brinell, Rockwell keménységmérésre alkalmas, univerzális keménységmérő a készlet erejéig kedvezményes áron érhető el.  

bővebben

Fenix 200 analóg telepített Rockwell keménységmérő

Itt az új FENIX 200-as család!   A FENIX 200-as család manuális és félautomata Rockwell/Brinell keménységmérőket tartalmaz. Egyszerű kezelés, kedvező ár/érték arány jellemzi. Tekintse meg keménységmérőinket!  

bővebben

Klímakamrák múltja és jövője

Egy érdekes újságcikkre bukkantunk egy archívumban. Az alábbi képen szereplő eredeti hirdetés Olaszországban került feladásra még 1954-ben internet és a modern technika hiányában egy újságban jelent meg.  

bővebben

PV1210 sópermet szabvány

PV1210 sópermet szabvány, avagy amiről érdemes tudni Magyarországon igen népszerű szabványnak számít a PV1210 (VW/Audi)) amely egy kvázi klimatikus elemet tartalmazó sópermet tesztet ír elő. Maga a szabvány nagyon hasonló a VDA 621-415 és az ISO11997 szabványokhoz (az áthivatkozások miatt a DIN 50 017 szabvány is ide sorolható). Miről is szól a PV1210?

bővebben

Új Defelsko mikroszonda!

Az  EXTRA hosszú F90ES rétegvastagságmérő szonda a Positector 6000-es készülékekhez csatlakoztatható.

bővebben

Magas kopásállóságú mérőszonda erős igénybevételre!

Az új, kopásálló FXS típusjelű mérőszonda Defelsko Positector 6000 rétegvastagság mérő készülékhez ajánlott, elsősorban érdes felületeken történt rétegvastagság mérési feladatokra kínál megfelelő megoldást.

bővebben