Minőségellenőrzés mindenekelőtt!

Nyomást gyakorol a Honda beszállítóira

Tavaly soha nem látott mennyiségben hívtak vissza autókat, így a gyártók új módszerekkel próbálják a minőséget tovább növelni. A Honda az elmúlt héten arra kérte a beszállítóit, hogy alaposan vizsgálják át működésüket annak érdekében, hogy tovább szigorítsák biztonsági és minőségi előírásaikat.


Ito Takanobu, a Honda elnöke arra kérte a vállalatát, hogy „merüljön alá“ a saját termelési, fejlesztési és beszerzési rendszereiben, ideértve a beszállítókat is, annak érdekében, hogy biztosíthassák a magas minőségi szabványokat.

A rengeteg visszahívás különösen megnehezítette a Honda számára a tavalyi év utolsó hat hónapját. A vállalatot a legérzékenyebben a számos más OEM-nek nehézséget okozó hibás légzsákok okozta tömeges visszahívások érintették. A japán gyártót továbbá hátráltatta a legújabb generációs Fit bevezetésének csúszása, illetve a kulcsfontosságú piacokon történő visszahívása.

A Honda Legend gyártása egy hónappal csúszott a minőséggel és biztonsággal kapcsolatos vizsgálatok miatt

A Hondának mindezen felül 70 millió dollár büntetést kellett befizetnie, miután nem értesítette az Egyesült Államok kormányát számos garanciális követelésről, illetve több mint 1700, a gyártó autóinak potenciális meghibásodásából adódó sérülésről, illetve halálesetről. Az NHTSA kétszer is 35 millió dollárra, a szervezet által maximálisan kiszabható összegre büntette a vállalatot.

A beszállítóknak szóló felhívás része egy nagyszabású minőségellenőrzésnek. A Honda bejelentette, hogy felvesz egy minőségmérnököt az Egyesült Államokban található részlegére, aki a beszállítói auditokat fogja irányítani. A minőség javítására irányuló törekvések miatt a gyártó egy hónappal elhalasztotta a legújabb hibrid modell, a Legend bemutatását. A bemutató elhalasztására azért volt szükség, hogy a gyártó további ellenőrzéseket végezhessen el az autó biztonsági rendszerein és hibrid hajtásrendszerén.

Forrás: www.autopro.hu

Vizsgálatok végzését is vállaljuk! Kérjen tőlünk ajánlatot!

E-mail: info@atestor.hu

 

 
 

Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartalma hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelni ezen eszközöknek, nem beszélve felhasználói elvárásokat. Mindezekre nyújt kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

bővebben

Akciós ajánlat univerzális keménységmérőre

Az INNOVATEST gyártó akciót hirdet! A Nemesis 9000-es család egyik tagja, a Nemesis 9001 készülék, mely 1-250 kg terheléstartománnyal rendelkezik, Vickers, Brinell, Rockwell keménységmérésre alkalmas, univerzális keménységmérő a készlet erejéig kedvezményes áron érhető el.  

bővebben

Fenix 200 analóg telepített Rockwell keménységmérő

Itt az új FENIX 200-as család!   A FENIX 200-as család manuális és félautomata Rockwell/Brinell keménységmérőket tartalmaz. Egyszerű kezelés, kedvező ár/érték arány jellemzi. Tekintse meg keménységmérőinket!  

bővebben

Klímakamrák múltja és jövője

Egy érdekes újságcikkre bukkantunk egy archívumban. Az alábbi képen szereplő eredeti hirdetés Olaszországban került feladásra még 1954-ben internet és a modern technika hiányában egy újságban jelent meg.  

bővebben

PV1210 sópermet szabvány

PV1210 sópermet szabvány, avagy amiről érdemes tudni Magyarországon igen népszerű szabványnak számít a PV1210 (VW/Audi)) amely egy kvázi klimatikus elemet tartalmazó sópermet tesztet ír elő. Maga a szabvány nagyon hasonló a VDA 621-415 és az ISO11997 szabványokhoz (az áthivatkozások miatt a DIN 50 017 szabvány is ide sorolható). Miről is szól a PV1210?

bővebben

Új Defelsko mikroszonda!

Az  EXTRA hosszú F90ES rétegvastagságmérő szonda a Positector 6000-es készülékekhez csatlakoztatható.

bővebben