Minőségellenőrzés mindenekelőtt!

Nyomást gyakorol a Honda beszállítóira

Tavaly soha nem látott mennyiségben hívtak vissza autókat, így a gyártók új módszerekkel próbálják a minőséget tovább növelni. A Honda az elmúlt héten arra kérte a beszállítóit, hogy alaposan vizsgálják át működésüket annak érdekében, hogy tovább szigorítsák biztonsági és minőségi előírásaikat.


Ito Takanobu, a Honda elnöke arra kérte a vállalatát, hogy „merüljön alá“ a saját termelési, fejlesztési és beszerzési rendszereiben, ideértve a beszállítókat is, annak érdekében, hogy biztosíthassák a magas minőségi szabványokat.

A rengeteg visszahívás különösen megnehezítette a Honda számára a tavalyi év utolsó hat hónapját. A vállalatot a legérzékenyebben a számos más OEM-nek nehézséget okozó hibás légzsákok okozta tömeges visszahívások érintették. A japán gyártót továbbá hátráltatta a legújabb generációs Fit bevezetésének csúszása, illetve a kulcsfontosságú piacokon történő visszahívása.

A Honda Legend gyártása egy hónappal csúszott a minőséggel és biztonsággal kapcsolatos vizsgálatok miatt

A Hondának mindezen felül 70 millió dollár büntetést kellett befizetnie, miután nem értesítette az Egyesült Államok kormányát számos garanciális követelésről, illetve több mint 1700, a gyártó autóinak potenciális meghibásodásából adódó sérülésről, illetve halálesetről. Az NHTSA kétszer is 35 millió dollárra, a szervezet által maximálisan kiszabható összegre büntette a vállalatot.

A beszállítóknak szóló felhívás része egy nagyszabású minőségellenőrzésnek. A Honda bejelentette, hogy felvesz egy minőségmérnököt az Egyesült Államokban található részlegére, aki a beszállítói auditokat fogja irányítani. A minőség javítására irányuló törekvések miatt a gyártó egy hónappal elhalasztotta a legújabb hibrid modell, a Legend bemutatását. A bemutató elhalasztására azért volt szükség, hogy a gyártó további ellenőrzéseket végezhessen el az autó biztonsági rendszerein és hibrid hajtásrendszerén.

Forrás: www.autopro.hu

Vizsgálatok végzését is vállaljuk! Kérjen tőlünk ajánlatot!

E-mail: info@atestor.hu