Ki kicsoda? Autopro interjú

Szappanos György (fotó: Pataki Gábor)
Szappanos György (fotó: Pataki Gábor)

Pataki Gábor interjúja cégünk vezetőjével az Autopro részére „Hangsúlyossá vált a kkv cégek saját termékfejlesztése” címmel.

Az ATESTOR Kft. ügyvezető igazgatója jónak látja a magyar autóipari cégek lehetőségeit, elárulta, milyen dilemmával kell megküzdeniük a beszállítással foglalkozó vállalkozásoknak, rámutatott hogy szerinte milyen lehetőségeket kell megragadnia a magyar kkv szektornak – de egy még megvalósulatlan álmát sem titkolta el. Interjú Szappanos Györggyel.


– Ha valaki még sose hallott volna az ATESTOR Kft-ről, annak röviden hogyan mutatná be a céget?

– Vizsgáló- és mérőműszerek kereskedelmével, szervizével és szaktanácsadással foglalkozó magyar vállalkozás vagyunk.

– Mekkora piaca van ezeknek a berendezéseknek itthon?

– Hogy pontosan mekkora a piac, nem tudom, mert nincsenek ilyen statisztikák, de a mi éves értékesítési volumenünk körülbelül 40-50%-át a járműipari gyártók, és beszállítók jelentik. Egy másik nagyjából 40%-ot pedig azok az oktatási intézmények és kutató intézetek, amelyeknek valamilyen kapcsolódása van az autóiparhoz.

Teljes interjút itt találja:

http://www.autopro.hu/ki-kicsoda/Szappanos-Gyorgy-Hangsulyossa-valt-a-kkv-cegek-sajat-termekfejlesztese/3459/

 
 

Óriási űrszimulációs kamra került telepítésre Oxfordshire-ben

Az Egyesült Királyság eddigi és Európa egyik legnagyobb méretű űrszimulációs tesztkamrája került telepítésre az Oxfordshire-ben található National Satellite Test Facility (NSTF) területén. Az Angelantoni Test Technologes (ACS) által a Rutherford Appleton Laboratory (RAL) számára gyártott berendezés beüzemelésének első fázisa ezzel lezártnak tekinthető.

bővebben

Ascott - Mindig válasszuk az eredetit!

A kétes eredetű, hamisított termékek a kereskedelmi piac egészét behálózzák. A kisebb használati tárgyaktól, ruhaneműktől kezdve, a komolyabb értéket képviselő műszaki cikkekig - kis keresgélés után - gyakorlatilag mindennek megtaláljuk a töredék áron elérhető, ám silányabb minőségű mását. A kép azonban sokszor megtévesztő lehet, hiszen sok esetben a hamis termék a megszólalásig hasonlít eredeti társára, a "rafináltabbak" pedig akár a gyári logóval is ellátják az adott cikket, tovább nehezítve a laikus vásárlók dolgát. Azt gondolhatnánk, hogy ez a tendencia az olyan magas árkategóriát és műszaki összetettséget képviselő termékeknél, mint pl. egy klíma- vagy sópermet kamra, nem érvényes. Az Ascott figyelmeztetése azonban egyértelmű: a kamrák piacán is óvakodnunk kell a másolatoktól.

bővebben

Hydrajaws 2008

A Hydrajaws Ltd. 1960-ban alakult meg Birmingham-ben. Az 1980-as évek utolsó éveiig a vállalat fő profilja befogószerkezetek és eszközök gyártása volt a gépipar számára. Az azóta eltelt időben a rögzítéstechnikai tesztberendezések fejlesztésének, gyártásának és forgalmazásának specialistái lettek. A 2019-es év végén az Atestor Kft. is meggyőződhetett , a 145 kN maximális kapacitással rendelkező Hydrajaws 2008 hatékonyságáról és felhasználási lehetőségeiről. Cikkünkhöz kikértük a vásárló/felhasználó szakértő véleményét is.

bővebben

Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülékek

Sokoldalú, költséghatékony Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülék

bővebben

Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartama hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelniük, nem beszélve a felhasználói elvárásokról. Mindezekre nyújtanak kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

bővebben

Fenix 200 analóg telepített Rockwell keménységmérő

Itt az új FENIX 200-as család!   A FENIX 200-as család manuális és félautomata Rockwell/Brinell keménységmérőket tartalmaz. Egyszerű kezelés, kedvező ár/érték arány jellemzi. Tekintse meg keménységmérőinket!  

bővebben