Falcon 5000G2 Vickers/univerzális keménységmérő

falcon5000_1 falcon5000_2
falcon5000_1 falcon5000_2

Az Innovatest Falcon 5000 széria telepített keménységmérő készülékei a legmodernebb eszközök vonalát képviselik. Univerzálisak, több keménységskálán is tudnak mérni és nem csak átszámolják az értékeket.

A Falcon 5000 szériához tartozó készülékek az univerzális (Mikro Vickers, Vickers, Mikro Brinell, Knoop, Rockwell) keménységmérők új generációját alkotják, amelyek lehetővé terszik, hogy a felhasználó által elkövethető hibákat kizárják, és egy teljesen automatizált mérést hajtsanak végre, ahol csak annyi szerepe van az embernek, hogy megnyomja az "ON" gombot.

A kimagasló pontosságú zárthurkos terhelő rendszerrel és a terhelő szenzorok fejlesztésével a mérések kimagasló reprodukálhatósága vált lehetővé.

A különböző tesztek és terhelések között a váltás csak néhány kattintás a kezelővelületen. Az elektromos terhelőrendszernek köszönhetően, nem kell a súlyokat manuálisan pakolni. Egy pillanattal sem tart tovább az átállása, mint, amíg betölti a soronkövetkező vizsgálati metódus elemeit. A terhelő súlyok pontossága 0,1-1% közé esik, függően a súly méretétől.

A mérést és kiértékelést az Impression szoftver vezérli. A szoftveren keresztül lehet teszt programokat írni és raktározni későbbi felhasználásra. A motorizált CNC asztalok vezérlését is az Impression végzi. Az előzetesen beállított alsó- és felső határoknak való megfelelőséget már a mérés után közvetlenül kijelzi. A mért értéket szükség szerint más keménység skálákra is átkonvertálja. A mért értékekből néhány kattintással jegyzőkönyvet készít, amin nemcsak a mért értékek, hanem a készülék beállításai és a teszt paraméterei is látszódnak, így Önnek csak alá kell írni, miután kinyomtatta a beépített lézernyomtatóval.

A Falcon 5000 informatikai megoldásokból is a csúcsot hozza. Nagysebességű dual SSD meghajtója és i7-es processzora együtt a legmodernebb informatikai megoldást nyujtják. Az SSDnek köszönhetően kimagaslóan magas élettarttamra számíhat, aki ezt a készüléket választja.

Az Impression szoftvernek köszönhetően a tesztek kiértékelése teljesen automatikus. Így Önnek nem kell az idejét a kiértékeléssel tölteni. Amennyiben úgy érzi, hogy a rendszer nem jól vette fel a lenyomat méreteit, akkor lehetősége van az átlók megadására kézzel is.

Több mérést szertne ugyanazon a mintán? A Falcon 5000-es szériának ez sem jelent akadályt. Mérjen egymás után sorban, és a mérési eredmények mellett az Impression a mérési pontok koordinátáit is felveszi.

A készülék egyedülálló kamerarendszerrel van felszerelve, így akár 2500x-os nagyítás is elérhető úgy, hogy a kép élességéből nem veszít semmit. Emellett a második, opcionális kamera segítségével az egész mintát egyben láthatjuk a kijelzőn, rázoomolhatunk, és így, akár milliméter pontosságal ki lehet váasztani, hogy hol szetnénk mérni.

A készülék váza ellenálló, így nem szükségesek laborkörülmények a készülék telepítéséhez.

Monden Falcon 5000-es készülék alapfelszereltsége a motorizált mozgatású CNC asztal, így Önnek csak gombnyomással kel irányítania. A pontos pozícionálást egy lézer segíti, amely a mérési pontot jelöli ki.

A Falcon 5000-es szériához mintatartók, üllők és satuk széles választékát kínáljuk. Egyes üllők cseréje csak egy mozdulat a speciális kialakításnak köszönhetően. Szintén eléhető speciális forgó üllő, amely gyorsabbá teszi a minták újrapozícionálását.

Standard szállítás: Impression, mintatartók, mintarögzítők, vezetéknélküli egér és billentyűzet, 2 behatolótest pozíció a revolverfejen, 4 objektív, revolverfej-védő, motorizált CNC tárgyasztal, lengéscsillapító, kalibrációs bizonyítvány, tartalék biztosíték

Falcon 5000 széria készülékei: Falcon 5000HV 10g-62,5kgf (Micro Vickers, Vickers, Knoop, alacsony terhelésű Brinell, KiC) Falcon 5000HVR 10g-150kgf (Micro Vickers, Vickers, Knoop, alacsony terhelésű Brinell, KiC) Falcon 5000HVRB 10g-250kgf (Micro Vickers, Vickers, Knoop, alacsony terhelésű Brinell, KiC, Brinell, Rockwell, HVT, HBT, műanyag)
Keménység skála: Micro Vickers, Vickers, Knoop, alacsony terhelésű Brinell, Brinell, Rockwell, felületi Rockwell, HVT, HBT, Shore
Terhelés: 10gf - 250kgf
Behatolótest: Szabványos Vickers gyémántgúla Szabványos Knoop gyémánt Brinell golyó Rockwell golyó Rockwell gyémánt
Kijelző: 15"-os színes érintőkijelző
Stasztikák: Átmérő hossza, keménységérték, konvertált keménységérték, terhelési idő, online statisztikák
Keménység konverzió: Vickers, Rockwell, Rockwell Superficial, Brinell, Leeb, szakítószilárdság, Shore
Optika: 2,5x, 5x, 10x, 20x, 40x, 60x, 100x
Revorverfej: Automatikus, nagy sebességű, motorizált, 8 pozíciós revolverfej.
Vizsgálat: Teljesen automatikus, de manuálisan is végezhető mérés
Felbontás: 0,1 HV, HK 0,5 HB 0,0 1HR
Számítógépes kapcsolat: 6 db USB, RJ45 Ethernet LAN, W-LAN, RS232,
Terhelési idő: 1-99 s
Mintaméret (max függőleges x vízszintesméret a középvonaltól): 380x220 mm
Asztal mérete: 400x225 mm
Tömeg: 190 kg
Méretek (WxDxH): 400x650x1440 mm
Elektromos ellátás: 100/240 VAC 50/60Hz, egy fázis
Vékony anyagok keménységmérése
Galvanizált rétegek keménységmérése
Vékonyfalú csövek keménységmérése
Autóipari alkatrészek keménységmérése
Hegesztési varratok keménységmérése
Kalibrált behatolótest

Kalibrált keménység etalon

Mintatartók

Továbbfejlesztett CNC asztal, nags precizitású pozívionálás

Motorikus forgóasztal

Nagyfelbontású, 13megapixeles kamera

Lapos üllő 80mm

V üllő 80mm

Forgtható üllő

Gyors üllőcserét lehetővé tevő alap

Precíziós satu: 50mm, 75mm, 100mm

Színes lézernyomtató (A4, A3)

Manuális mozgatású tárgyasztal

Rázkódásmentes asztal nagyterhelésű tesztekhez

Rázkódásmentes asztal kisterhelésű tesztekhez

Objektív: 2,5x, 5x, 10x, 20x, 40x, 60x, 100x