600MBDLS telepített Rockwell keménységmérő

Az Innovatest 600MBDL telepített Rockwell keménységmérők a hagyományos Rockwell keménységmérők minden előnyét megtartva egyszerűsítik a keménységmérés folyamatát, növelik a leolvasás pontoságát és lehetőséget adnak számítógépes kapcsolatra, adatmentésre.

Az Innovatest 600MBDL telepített keménységmérők tervezésekor elsődleges szempont volt a robosztus kivitel, hogy a legkeményebb környezetben is megállja a helyét. Ugyanakkor a tervezőmérnökök figyelmet fordítottak arra, hogy a hagyományos Rockwell keménységmérők leggyengébb pontjait fejlesszék.

Digitális mérőórájáról minden szögből pontosan le lehet olvasni a keménység értéket 0,01 HR-es felbontásban. Kezelése egyszerűen, érintőgombokkal történik. A kijelzőn egyszerre megjelenik minden lényeges adat a mérésről, mint pl, hogy milyen határértékek vannak beállítva, melyik program szerint mér és egy másik keménység skálára is átszámolja a mért értéket.

Az eszköz pontossága megfelel a nemzetközi szabványok elvárásainak.

A minta vizsgálata egyszerű. Az előterhelés megadása manuálisan történik, majd utána típustól függően, vagy manuálisan vagy motorikus mozgatással ráadjuk a főterhelést. A tesztidő lejárta után a digitális kijeltőn megjelenik a keménység rték.

Az eszköz rendelkezik számítógépes kapcsolódási lehetősélggel. USB porton vagy RS232 porton lehet csatlakoztatni, így megteremti a folyamatos adatmentés lehetőségét.

A standard szállítási csomagban 1/16"-os Rockwell golyó (6db), Rockwell gyémánt, pótizzó, V-üllő ?40mm, sík üllő ?60 mm, mintatartó ?150mm, három keménység etalon 60 HRC - 25 HRC - 85HRC, állítható lábak, gyártói kalibráció, orsóvédő, tartozékoknak táska, gépkönyv.
Keménység skála: A, B, C, D, E, F, G, K, L, P, R, V
Terhelés (kgf): 10 kgf előterhelés, 60, 100, 150 kgf főterhelés 3 kgf előterhelés, 15, 30, 45 kfg főterhelés (HRT, HRN)
Behatolótest: 1/16"-os Rockwell golyó, Rockwell gyémánt
Kijelző: Digitális mérőóra
Terhelési sebesség: automatikus
Vizsgálat: Motorizált, az előterhelést kézzel kell megadni
Felbontás: 0,01 HR
Számítógépes kapcsolat: RS232, USB
Terhelési idő: 0-99 s
Mintaméret (max függőleges x vízszintesméret a középvonaltól): 170x165 mm
Tömeg: 85 kg
Méretek (WxDxH): 150x485x700 mm
Elektromos ellátás: 110/220 V 50/60 Hz
Optikai rendszer: N/A
Fémek keménységmérése
Keménység etalon

Kalibrált behatolótest és golyó