Nexus 8003B/HBT telepített Brinell keménységmérő

Innovatest Nexus 8003B/HBT keménységmérő Innovatest Nexus 8003B/HBT keménységmérő Innovatest Nexus 8003B/HBT keménységmérő Innovatest Nexus 8003B/HBT keménységmérő
Innovatest Nexus 8003B/HBT keménységmérő Innovatest Nexus 8003B/HBT keménységmérő Innovatest Nexus 8003B/HBT keménységmérő Innovatest Nexus 8003B/HBT keménységmérő

Az Innovatest Nexus 8003B/HBT keménységmérő magában ötvözi a hagyományos Brinell keménységmérést és a modern kort, ahol az érintőképernyő és az automatizált kiértékelés nem drága extra, hanem kötelező minimum.

A Nexus 8003B/HBT telepített keménységmérő egy igazi nagy készülék a nagy feladatokhoz. 5-3000 kgf terhelési tartományával a széleskörűen felhasználható készülékek közé tartozik, így egészen puha anyagokat is lehet vele mérni.

Főként lágyabb anyagoknál lényeges, hogy a terhelés ideje hosszabb legyen, ezért a terhelés ideje változtatható, 99 másodpercig növelhető. Így biztos lehet benne, hogy a lenyomat eléri végleges mélységét.

A Nexus 8003B/HBT lényeges tulajdonsága, hogy vizsgálat közben 1%-os pontossággal tartja a terhelőerőt. Ennek köszönhetően a terhelés ingadozásából adódó mérési különbségek kizárhatóak.

A készülék színes érintőkijelzőjén a mért és konvertált keménységértékeken kívül folyamatosan frissülő statisztikai számítások jelennek meg. Emellett nyomon követhetjük az aktuális beállításokat, szükség esetén változtathatunk rajtuk. A szoftver 3 különböző keménységskálába tudja átkonvertálni a mért értéket a méréssel párhuzamosan. Az automatikus mérésnek köszönhetően képes rá, hogy kiválassza a megfelelő átlókat a lenyomaton, és kiszámítja a keménységértéket. Amenniyben szeretnénk, mindezt manuálisan is meg lehet tenni.

A Brinell Indent Optical Scanner (BIOS) megjeleníti a lenyomat képét az LCD kijelzőn. A rendszer színhelyes LED megvilágítással rendelkezik, így kizárhatóak a megvilágításból eredő mérési hibák. Kényelmes, gyors, automatikus mérést támogató rendszer.

A készülék Windows operációs rendszerrel van ellátva, így nem okoz gondot a különböző MS szoftverek (Excel, Word stb.) használata az adatmentéshez. A készülék hálózatba köthető, így minden adat azonnal, online elérhető. A szoftver a mérésekről jegyzőkönyvet is generál, amin a mért értékeken kívül megjelenik a mérés ideje, a készülék beállításai stb.

A készülék tárgyasztala cserélhető, így nagyobb, vagy éppen egyedi kialakítású asztal is felszerelhető, hogy a minta alakja ne jelentsen akadályt a keménységmérésben.

A készülék tárgyasztala X-Y irányban egy kézikerékkel állítható. Opciós tartozékként motoros mozgatással is rendelhető a tárgyasztal. A motoros mozgatás esetében elég csak 2 gombot megnyomni, hogy a minta a megfelelő pozícióba kerüljön.

A készülék RS232, W-LAN és USB porton keresztül számítógépre, vagy közvetlenül nyomtatóra köthető.

Robosztus kivitelének köszönhetően a nagyobb környezeti terhelést is kibírja.
Keménység skála: Brinell (HB), Brinell depth (HBT)
Terhelés (kgf): 5-3000
Behatoló test: Acél golyó: 1 mm - 2,5 mm - 5 mm - 10 mm
Videorendszer: Brinell Indent Optical Scanner (BIOS-1), opcionálisan BIOS-2
Kijelző és operációs rendszer: 15"-os színes érintő kijelző, automatikus és manuális mérés, Windows operációs rendszer, nagy sebességű SSD meghajtó
Teszterő kiválasztás: Elektronikus, zárt hurkos erőcellás, erővisszacsatolásos rendszer, kijelzés kgf vagy N. A terhelés kiválasztása a menüben történik.
Teszt menete: Teljesen automatikus előterhelés/terhelés/terhelés levétel
Terhelési sebesség: Változtatható, függ a terheléstől
Terhelő erő pontossága: 1%
Kijelzett értékek: Átmérő hossza, keménység érték, konvertált keménység érték, terhelési idő, online statisztikák
Felbontás: N/A
Konvertált keménységérték: Rockwell, Vickers, Brinell, Leeb, szakító szilárdság, 3 skála használata párhuzamosan
Statisztikák: Összes mérés, max, min, átlag, szórás, standard eltérés, minden mérés után frissül
Kezelőfelület: Manuális és automatikaus mérés, zoom, keménység skála konverzió, adattárolás, jegyzőkönyv készítés, beállítások mentése, tesztprogramok tárolása, behatoló test pozicionálása grafikus támogatással
Számítógépes kapcsolat: RS232, USB, W-LAN, UTP-RJ45-LAN
Terhelés mechanizmusa: Teljesen automatius, zárt hurkos erőcellás, erővisszacsató rendszer, előterhelés, terhelés, leterhelés
Terhelési idő: 0-99 s között állítható (10s alapértelmezetten)
Nyomatató: N/A
Kiértékelés: Video kiértékelő rendszer
Mintaméret (max függőleges x vízszintes méret a középvonaltól): 380 x 250 mm
Tömeg: 370 kg
Áramellátás: 100V AC - 240V AC, 50 Hz/60Hz egy fázis
Működési hőmérséklet: 10- 35 °C
Páratartalom: 10- 90 %, kondenzáció mentes
Méretek (WxDxH): 380x753x1390 mm
Ón, ólom keménységmérése
Csapágyfémek keménységmérése
Alumínium-cink ötvözetek keménységmérése
Réz ötvözetek keménységmérése
Nikkel ötvözetek keménységmérése
Vasötvözetek keménységmérése
Lapos és/vagy hornyolt minták keménységmérése
Keménységmérés autóiparban
Keménységmérő etalon

Kalibrált behatolótest

Nagy (350x250 mm) tárgyasztal

Extra nagy (450x350 mm) tárgyasztal T-slotokkal

Egyedi kialakítású tárgyasztal

X-Y koordináta mentén motorikus mozgatású tárgyasztal

Nagyszilárdságú állvány és tárolószekrény

Innovatest gyárvideó