Nemesis 9003B/HBT telepített Brinell keménységmérő

Innovatest Nemesis 9000 Innovatest Nemesis 9000 Innovatest Nemesis 9000 Innovatest Nemesis 9000 Innovatest Nemesis 9000 Innovatest Nemesis 9000
Innovatest Nemesis 9000 Innovatest Nemesis 9000 Innovatest Nemesis 9000 Innovatest Nemesis 9000 Innovatest Nemesis 9000 Innovatest Nemesis 9000
A Nemesis 9003B/HBT telepített keménységmérő egy igazi nagy készülék a nagy feladatokhoz. 5-3000 kgf terhelési tartományával a széleskörűen felhasználható készülékek közé tartozik, így egészen puha anyagokat is lehet vele mérni.

Főként lágyabb anyagoknál lényeges, hogy a terhelés ideje hosszabb legyen, ezért a terhelés ideje változtatható, 99 másodpercig növelhető. Így biztos lehet benne, hogy a lenyomat eléri végleges mélységét.

A Nemesis 9003HBT-XL lényeges tulajdonsága, hogy vizsgálat közben 0,5%-os pontossággal tartja a terhelőerőt. Ennek köszönhetően a terhelés ingadozásából adódó mérési különbségek kizárhatóak.

A készülék színes érintőkijelzőjén a mért és konvertált keménységi értékeken kívül folyamatosan frissülő statisztikai számítások jelennek meg. Emellett nyomon követhetjük az aktuális beállításokat, szükség esetén változtathatunk rajtuk. A szoftver 3 különböző keménységskálába tudja átkonvertálni a mért értéket a méréssel párhuzamosan. Az automatikus mérésnek köszönhetően képes rá, hogy kiválassza a megfelelő átlókat a lenyomaton, és kiszámítja a keménységértéket. Amenniyben szeretnénk, mindezt manuálisan is meg lehet tenni.

A készülék Windows operációs rendszerrel van ellátva, így nem okoz gondot a különböző MS szoftverek (Excel, Word stb.) használata az adatmentéshez. A készülék hálózatba köthető, így minden adat azonnal, online elérhető. A szoftver a mérésekről jegyzőkönyvet is generál, amin a mért értékeken kívül megjelenik a mérés ideje, a készülék beállításai stb.

A készülék tárgyasztala cserélhető, így nagyobb, vagy éppen egyedi kialakítású asztal is felszerelhető, hogy a minta alakja ne jelentsen akadályt a keménységmérésben.

A készülék tárgyasztala X-Y irányban egy kézikerékkel állítható. Opciós tartozékként motoros mozgatással is rendelhető a tárgyasztal. A motoros mozgatás esetében elég csak 2 gombot megnyomni, hogy a minta a megfelelő pozícióba kerüljön.

A készülék RS232, W-LAN és USB porton keresztül számítógépre, vagy közvetlenül nyomtatóra köthető.

Robosztus kivitelének köszönhetően a nagyobb környezeti terhelést is kibírja.
Keménység skála: Brinell (HB), Brinell depth (HBT)
Terhelés (kgf): 5-3000
Behatoló test: Acél golyó: 1 mm - 2,5 mm - 5 mm - 10 mm
Video rendszer: Brinell mikroszkóp
Kijelző és operációs rendszer: 15"-os színes érintőkijelző, automatikus és manuális mérés, Windows operációs rendszer, nagy sebességű SSD meghajtó
Teszterő kiválasztás: Elektronikus, zárt hurkos erőcellás, erővisszacsatolásos rendszer, kijelzés kgf vagy N. A terhelés kiválasztása a menüben történik.
Teszt menete: Teljesen automatikus előterhelés/terhelés/terhelés levétel
Terhelési sebesség: Változtatható, függ a terheléstől
Terhelő erő pontossága: 0,50%
Kijelzett értékek: Átmérő hossza, keménység érték, konvertált keménység érték, terhelési idő, online statisztikák
Felbontás: N/A
Konvertált keménység érték: Rockwell, Vickers, Brinell, Leeb, szakító szilárdság, 3 skála használata párhuzamosan
Statisztikák: Összes mérés, max, min, átlag, szórás, standard eltérés, minden mérés után frissül
Kezelőfelület: Manuális és automatikaus mérés, zoom, keménység skála konverzió, adattárolás, jegyzőkönyv készítés, beállítások mentése, tesztprogramok tárolása, behatoló test pozicionálása grafikus támogatással
Számítógépes kapcsolat: RS232, USB, W-LAN, UTP-RJ45-LAN
Terhelés mechanizmusa: Teljesen automatius, zárt hurkos erőcellás, erővisszacsatoló rendszer, előterhelés, terhelés, leterhelés.
Terhelési idő: 0-99 s között állítható (10s alapértelmezetten)
Nyomatató: N/A
Kiértékelés: Video kiértékelő rendszer
Mintaméret (max függőleges x vízszintesméret a középvonaltól): 380x220 mm
Tömeg: 190 kg
Áramellátás: 100V AC - 240V AC, 50 Hz/60Hz egy fázis
Működési hőmérséklet: 10- 35 °C
Páratartalom: 10- 90 %, kondenzáció mentes
Méretek (WxDxH): 400x650x1440 mm
Ón, ólóm keménységmérése
Csapágyfémek keménységmérése
Aluminium-cink ötvözetek keménységmérése
Réz ötvözetek keménységmérése
Nikkel ötvözetek keménységmérése
Vasötvözetek keménységmérése
Keménységmérő etalon

Kalibrált behatolótest

Nagy (350x250 mm) tárgyasztal

Extra nagy (450x350 mm) tárgyasztal T-slotokkal

X-Y koordináta mentén motorikus mozgatású tárgyasztal, forgatható, billenthető

Brinell optikai képalkotórendszer

Nagyszilárdságú állvány és tárolószekrény

Innovatest gyárvideó