Hitachi FT230

ft230
ft230

A Hitachi FT230 XRF rétegvastagságmérőt kifejezetten arra tervezték, hogy jelentős mértékben csökkentse a mérésekre fordítandó időt. A készülék megalkotásakor a gyártót az a felismerés vezérelte, mely szerint a vizsgálati idők jelentős részét a mintaelőkészítés és a mérési módszer kiválasztása teszi ki. Az FT230 ezzel szemben gyakorlatilag önmagát állítja be, ezáltal jócskán lefaragva a tesztidőből. Ennek köszönhetően egy-egy műszak során jóval több minta mérésére van lehetőség. Az automatizált működés és az innovatív szoftver is a gyorsabb és egyszerűbb használatot szolgálja. Az olyan intelligens felismerő modulok alkalmazásával, mint Find My Part™ a kezelőnek csak annyi feladata van, hogy behelyezze a mintát, megerősítse, hogy milyen alkatrész kerül mérésre, a készülék pedig elvégzi a többit. Az FT230 megtalálja az ideális mérési pontokat - nagyméretű alapanyagon is - kiválasztja a megfelelő mérési programot és elküldi az eredményeket a minőségellenőrző rendszernek. Ezeknek köszönhetően az időt spórolunk meg és csökkentjük a kezelői hibák valószínűségét. Az eredmény pedig: több mérés kevesebb idő alatt. 

SZABVÁNYOK

MEGNÖVELT SEBESSÉG

Az autofókusz felgyorsítja a minták megfelelő elhelyezését még akkor is, ha különböző formájú és méretű alkatrészeket vizsgálunk.
GYORS BEÁLLÍTÁS

A Find My Part intelligens felismerő rendszer automatikusan kiválasztja a helyes vizsgálati módszert és megtalálja a megfelelő mérési helyet.
KIEMELKEDŐ BETEKINTÉS

A készülék széles látószögű kamerával rendelkezik, így a minta felületének nagy része megjelenik a képernyőn. Ez és az állíható LED megvilágítás leegyszerűsíti a releváns területek kijelölését.
MAXIMÁLIS ÜZEMIDŐ

Az önellenőrző diagnosztika folyamatosan ellenőrzi a készülék stabilitását és működését. Az adatokat megoszthatjuk a Hitachi support csapatával a Hitachi ExTOPE Connect felhőrendszeren keresztül, így az adatokat szakértők is szemügyre vehetik.
ZÖKKENŐMENTES INTEGRÁCIÓ

A készülék más szoftver-rendszerekbe is probléma nélkül integrálható (QMS, SCADA, MES, ERP). Az testreszabható adatátvitel és jegyzőkönyv készítés mindenki számára egyszerű. 
EGYSZERŰ HASZNÁLAT

Az új felhasználói interfészt olyan felhasználók számára tervezték, akik kevésbé tapasztaltak az XRF-elemzés területén. Intuitív és problémamentes, a megfelelő vizsgálati módszer pedig mindössze egy kattintásnyira van.
ERŐTELJES SOKOLDALÚSÁG

Az FT230 képes akár négy bevonatréteg (plusz alapanyag) mérésére is (fémötvözetek és fürdők esetén is), ezzel egyszerűsítve le a tesztprogramot.Típus Hitachi FT230
Röntgencső W-target (volfrám) mikrofókusz röntgencső, felső-alsó orientációval. Max. 50 kV/50W
Detektor Nagyfelbontású, 50 mmterületű SDD
Elsődleges szűrők 5 elsődleges szűrő (2x Al, Ti, Mo, Ni) + 1 nyitott pozíció
Elemek Al (13) - U (92)
Rétegek száma Maximum 5 (4 réteg plusz hordozó)
Választható elemek Szabadon választható
Atmoszféra kompenzáció Automatikus hőmérséklet és nyomás kompenzáció
Atmoszféra Levegő
Szabványok ASTM B568, DIN ISO 3497
Minta pozícionálás
Legnagyobb mintaméret 500 x 400 x 150 mm
Mérőtálca mozgathatóság 250 x 200 mm
Mérőtálca méret 900 x 600 mm - motorizált tálca, bevágásos kamranyílás
270 x 210 mm - motorizált tálca, zárt kamra
540 x 540 mm - fix tálca
Tálca sebessége
(motorizált)
80 mm/s
Tálca precizitás
(motorizált)
kevesebb, mint 5 mikron
Minta max. súly 10 kg - fix mérőtálca
5 kg - motorizált mérőtálca
Z-tengely mozgási távolság 205 mm
Munkatávolság 5 mm - névleges, fókusz lézer
5 - 67 mm - autófókusz (opcionális)
Mérőtálca, Z-tengely vezérlés Szoftver és 3 tengelyes joystick start gombbal
Fókusz Lézer fókusz (Class 1), távolságtól független mérés/autofókusz (opcionális), automatikus munkatávolság (opcionális)
Látómező (kamera) 7,1 x 5,3 mm
Látómező (széles látószögű kamera - opcionális) 250 x 200 mm
Pozicionálási támogatás Pozicionáló lézer, előre-pozicionált lézer (motorizált mérőtálca konfiguráció)
Szoftver részletek
Felhasználói interfész FT Connect
Standard tulajdonságok Bevonatvizsgálat (FP és empirikus), anyagelemzés (FP és empirikus), többpontos programozás, kvalitatív mód, adattárolás, diagnosztika, jelszóval védett ExTOPE Connect, több hozzáférési szint
Intelligens felismerés Fin My Part
Nyelvek Egyszerűsített kínai, Hagyományos kínai, cseh, angol, francia, német, olasz, japán, koreai, portugál, orosz, spanyol
PC specifikáció Windows 10 64-bit

Hitachi FT230