Házhoz jön a mobil labor

Öt tesztlaboraboratórium tudása egyben

A helyszínen végez bonyolult autóipari méréseket egy mobil laboratórium ezentúl Magyarországon. A testORG program lényege, a kis- és középvállalkozásoknak nem kell külön mérőeszközöket vásárolni egy-egy feladatra, a profi műszerekkel felszerelt labor helyben ad gyors, pontos teszteredményt.


Több laboratórium képességét foglalja magába PSC P920 nevű eszköz, amelyet 14,8 millió forintos Európai Uniós támogatással a budapesti Atestor Kft. helyezett üzembe Magyarországon. A beruházás teljes összege 23 millió forint volt, és elsősorban a kis-és középvállalkozások számára könnyíti meg a vizsgálati feladatok elvégzését, főként a fémiparban dolgozó autóipari beszállító cégek részére.

Mivel a kisebb vállalkozások számára nem rentábilis önálló laboratóriumi kapacitást fenntartani, ám időnként szükségük van komoly vizsgálatokra, ezért eddig keresniük kellett megfelelő labort és várni az eredményre, ami lassította a termelést. A cég testORG programjának mobil állomása a megrendelő telephelyén végzi a méréseket, az eredményt a lehető leggyorsabban produkálni tudják.

Az állomás alkalmas többek között autóiparban felhasznált korrózióvédő, technológiai, vagy díszítő bevonatok szabványoknak megfelelő bevizsgálására. A húszéves tapasztalattal rendelkező cég 2 év alatt jelentősen növelte a vizsgálati területen szerzett bevételeit, ezentúl a fejlesztés iránt új piaci szegmensek érdeklődése is várható.

 
 

Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartalma hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelni ezen eszközöknek, nem beszélve felhasználói elvárásokat. Mindezekre nyújt kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

bővebben

Akciós ajánlat univerzális keménységmérőre

Az INNOVATEST gyártó akciót hirdet! A Nemesis 9000-es család egyik tagja, a Nemesis 9001 készülék, mely 1-250 kg terheléstartománnyal rendelkezik, Vickers, Brinell, Rockwell keménységmérésre alkalmas, univerzális keménységmérő a készlet erejéig kedvezményes áron érhető el.  

bővebben

Fenix 200 analóg telepített Rockwell keménységmérő

Itt az új FENIX 200-as család!   A FENIX 200-as család manuális és félautomata Rockwell/Brinell keménységmérőket tartalmaz. Egyszerű kezelés, kedvező ár/érték arány jellemzi. Tekintse meg keménységmérőinket!  

bővebben

Klímakamrák múltja és jövője

Egy érdekes újságcikkre bukkantunk egy archívumban. Az alábbi képen szereplő eredeti hirdetés Olaszországban került feladásra még 1954-ben internet és a modern technika hiányában egy újságban jelent meg.  

bővebben

PV1210 sópermet szabvány

PV1210 sópermet szabvány, avagy amiről érdemes tudni Magyarországon igen népszerű szabványnak számít a PV1210 (VW/Audi)) amely egy kvázi klimatikus elemet tartalmazó sópermet tesztet ír elő. Maga a szabvány nagyon hasonló a VDA 621-415 és az ISO11997 szabványokhoz (az áthivatkozások miatt a DIN 50 017 szabvány is ide sorolható). Miről is szól a PV1210?

bővebben

Új Defelsko mikroszonda!

Az  EXTRA hosszú F90ES rétegvastagságmérő szonda a Positector 6000-es készülékekhez csatlakoztatható.

bővebben