Házhoz jön a mobil labor

Öt tesztlaboraboratórium tudása egyben

A helyszínen végez bonyolult autóipari méréseket egy mobil laboratórium ezentúl Magyarországon. A testORG program lényege, a kis- és középvállalkozásoknak nem kell külön mérőeszközöket vásárolni egy-egy feladatra, a profi műszerekkel felszerelt labor helyben ad gyors, pontos teszteredményt.


Több laboratórium képességét foglalja magába PSC P920 nevű eszköz, amelyet 14,8 millió forintos Európai Uniós támogatással a budapesti Atestor Kft. helyezett üzembe Magyarországon. A beruházás teljes összege 23 millió forint volt, és elsősorban a kis-és középvállalkozások számára könnyíti meg a vizsgálati feladatok elvégzését, főként a fémiparban dolgozó autóipari beszállító cégek részére.

Mivel a kisebb vállalkozások számára nem rentábilis önálló laboratóriumi kapacitást fenntartani, ám időnként szükségük van komoly vizsgálatokra, ezért eddig keresniük kellett megfelelő labort és várni az eredményre, ami lassította a termelést. A cég testORG programjának mobil állomása a megrendelő telephelyén végzi a méréseket, az eredményt a lehető leggyorsabban produkálni tudják.

Az állomás alkalmas többek között autóiparban felhasznált korrózióvédő, technológiai, vagy díszítő bevonatok szabványoknak megfelelő bevizsgálására. A húszéves tapasztalattal rendelkező cég 2 év alatt jelentősen növelte a vizsgálati területen szerzett bevételeit, ezentúl a fejlesztés iránt új piaci szegmensek érdeklődése is várható.

 
 

Akciós ajánlat univerzális keménységmérőre

Az INNOVATEST gyártó akciót hirdet! A Nemesis 9000-es család egyik tagja, a Nemesis 9001 készülék, mely 1-250 kg terheléstartománnyal rendelkezik, Vickers, Brinell, Rockwell keménységmérésre alkalmas, univerzális keménységmérő a készlet erejéig kedvezményes áron érhető el.  

bővebben

Fenix 200 analóg telepített Rockwell keménységmérő

Itt az új FENIX 200-as család!   A FENIX 200-as család manuális és félautomata Rockwell/Brinell keménységmérőket tartalmaz. Egyszerű kezelés, kedvező ár/érték arány jellemzi. Tekintse meg keménységmérőinket!  

bővebben

Klímakamrák múltja és jövője

Egy érdekes újságcikkre bukkantunk egy archívumban. Az alábbi képen szereplő eredeti hirdetés Olaszországban került feladásra még 1954-ben internet és a modern technika hiányában egy újságban jelent meg.  

bővebben

PV1210 sópermet szabvány

PV1210 sópermet szabvány, avagy amiről érdemes tudni Magyarországon igen népszerű szabványnak számít a PV1210 (VW/Audi)) amely egy kvázi klimatikus elemet tartalmazó sópermet tesztet ír elő. Maga a szabvány nagyon hasonló a VDA 621-415 és az ISO11997 szabványokhoz (az áthivatkozások miatt a DIN 50 017 szabvány is ide sorolható). Miről is szól a PV1210?

bővebben

Új Defelsko mikroszonda!

Az  EXTRA hosszú F90ES rétegvastagságmérő szonda a Positector 6000-es készülékekhez csatlakoztatható.

bővebben

Magas kopásállóságú mérőszonda erős igénybevételre!

Az új, kopásálló FXS típusjelű mérőszonda Defelsko Positector 6000 rétegvastagság mérő készülékhez ajánlott, elsősorban érdes felületeken történt rétegvastagság mérési feladatokra kínál megfelelő megoldást.

bővebben