Degradációs UVC teszt az Atlastól

A textileket, műanyagokat, festékeket és más termékeket is egyaránt károsítja a bakteriális fertőtlenítésre használt UV-C sugárzás, mely egyre népszerűbb megoldás a koronavírus-veszély elleni küzdelemben.

A felületek UV-C sugárzással (egész pontosan 253,7 nm) való fertőtlenítését immáron több, mint 40 éve alkmazzák az emberi kórokozók ellen. A megfelelő dózisú UV-C használata nagy hatékonysággal került bevetésre a COVID-19 vírushoz közeli rokonságot mutató SARS COV-1 ellen. Az International Ultraviolet Association (IUVA) szakértői szerint az eljárás legalább ekkora hatékonysággal használható a COVID-19 fő vírustörzse, a SARS COV-2 ellen is.

A COVID-19 világméretű elterjedése és súlyossága eddig soha nem látott mértékben élénkítette fel az érdeklődést az UV-C fertőtleítő hatásai iránt. Mára számos UV-C sugárzást használó készülék található a piacon. Az időszakonként elvégzendő fertőtlenítések egyaránt szükségessé váltak a kórházakban, az autókban, repülőkön, taxikon, vonatokon és más tömegközlekedési eszközökön, csakúgy, mint a kereskedelmi- és lakóhelyiségek, múzeumok, gyárak belső tereiben. 

 
   

 
 
Fontos tudni, hogy a köznyelvben az "UVC" és "UV-C" formák egyaránt használatosak. Az UVC sugárzás (vagy UVC fény) a definíció szerint egy 100-280 nm közötti elektromágneses sugárzás. Az UVC-t más alternatív elnevezésekkel is illetik, mint pl. rövidhullámú UV, fertőtlenító ultraibolya sugárzás, vagy épp UVGI. Az UV-C sugárzás fertőtlenítőként való elterjedése az ipari szereplők oldaláról azt a felismerést is elhozta, hogy ez a fajta eljárás meglehetősen komoly fotodegradációnak teszi ki az anyagaikat. Az aggodalmuk fő tárgya az, hogy ez az új típusú "stressz" jóval nagyobb károsodást okoz, mint az UV, ezáltal pedig a termékek várható élettartamát is csökkenti.

Az UV-C sugárzás degradációs hatásait vizsgáló készülékek még nem igazán elterjedtek a piacon. Az utóbbi időben számos vállalat kereste fel az Atlast, hogy dolgozzanak ki megoldást a degradáció mértékénet vizsgálatára, a megfelelő körülmények szimulációjára. Az igény a legtöbb esetben a következő anyagok és alkalmazások kapcsán merült fel:
 • Fogyasztói elektronika
 • Elektromos készülékek
 • Autóbelsők
 • Vonatok, repülők, vasútállomások és repülőterek belső terei
 • Bérautók, tömegközlekedési eszközök és iskolabuszok
 • Berendezési tárgyak és bútorok, pl.: textilek, szőnyegek, padlóburkolatok stb.
 • Kórházak, iskolák, közigazgatási és más közösségi intézmények
 • Kutatóintézetek
 • és még sok egyéb …
 


 
Az Atlas UVCTest™ kifejezetten a 254 nm középtartományú sugárzásnak való kitettség vizságlatára lett tervezve. Az alapját a népszerű UVTest™ képezi, melyen speciális módosításokat hajtottak végre a biztonság és megbízhatóság szempontjából. Az UVC-254 lámpák által kibocsátott sugarak a fertőtlenítő készülékek UV-C sugárzását szimulálják. A készülék főbb jellemzői a következők:
 • 8 fluoreszkáló UVC-254 lámpa - 40 W
 • Black Panel Temperature (BPT - Fekete Panel Hőmérséklet) szabályzás
 • Biztonsági ajtó és lekapcsolás túlhevülés esetén
 • CE megfelelőség és UL & CSA tanúsítvány
 • Mintatartók
 • Többnyelvű, érintésérzékeny kijelző
 • Biztonságos hozzáférési portok besugárzási kalibrációhoz
 • Ergonomikusan tervezett mintatartó gyűrűk
Az Atlas UVC készülékéről további információk a gyártó oldalán érhetők el.
 

 
 

Sópermet vizsgálat (korrózióvizsgálat) elérhető az ATESTOR-nál!

A sópermet kamrákban végzett korrózióvizsgálatok sokat változtak az elmúlt 15-20 évben, bonyolultabbak és összetettebbek lettek. Erre a változásra azonban szükség is volt, hiszen az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatokhoz képest a ciklikus, gyakran klimatikus elemmel társított tesztek sokkal jobban hasonlítanak a valóságban a terméket ért behatásokra, mint az egyszerű sópermet kamrás vizsgálatok.

bővebben

Degradációs UVC teszt az Atlastól

A textileket, műanyagokat, festékeket és más termékeket is egyaránt károsítja a bakteriális fertőtlenítésre használt UV-C sugárzás, mely egyre népszerűbb megoldás a koronavírus-veszély elleni küzdelemben.

bővebben

Óriási űrszimulációs kamra került telepítésre Oxfordshire-ben

Az Egyesült Királyság eddigi és Európa egyik legnagyobb méretű űrszimulációs tesztkamrája került telepítésre az Oxfordshire-ben található National Satellite Test Facility (NSTF) területén. Az Angelantoni Test Technologies (ACS) által a Rutherford Appleton Laboratory (RAL) számára gyártott berendezés beüzemelésének első fázisa ezzel lezártnak tekinthető.

bővebben

Ascott - Mindig válasszuk az eredetit!

A kétes eredetű, hamisított termékek a kereskedelmi piac egészét behálózzák. A kisebb használati tárgyaktól, ruhaneműktől kezdve, a komolyabb értéket képviselő műszaki cikkekig - kis keresgélés után - gyakorlatilag mindennek megtaláljuk a töredék áron elérhető, ám silányabb minőségű mását. A kép azonban sokszor megtévesztő lehet, hiszen sok esetben a hamis termék a megszólalásig hasonlít eredeti társára, a "rafináltabbak" pedig akár a gyári logóval is ellátják az adott cikket, tovább nehezítve a laikus vásárlók dolgát. Azt gondolhatnánk, hogy ez a tendencia az olyan magas árkategóriát és műszaki összetettséget képviselő termékeknél, mint pl. egy klíma- vagy sópermet kamra, nem érvényes. Az Ascott figyelmeztetése azonban egyértelmű: a kamrák piacán is óvakodnunk kell a másolatoktól.

bővebben

Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülékek

Sokoldalú, költséghatékony Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülék

bővebben

Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartama hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelniük, nem beszélve a felhasználói elvárásokról. Mindezekre nyújtanak kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

bővebben