Alacsony hőmérséklet a szabadban is

EMMA EMMAQUA
EMMA EMMAQUA

 Az Atlas MTS-nek a világ minden táján található kültéri állomása. Ezeken a területeken a természetes napfény, és más időjárási tényezők hatását vizsgálják a mintákon. Kidolgoztak egy seciális mintatartót, ami tükrökkel a mintákra irányítja a napfényt, így sokkal nagyobb dózis éri a mintát, és a tesztidő a töredékére csökken.

A koncentrált napfénydózis miatt erős melegedés jelentkezett, ami megnehezítette, sokszor lehetetlenné tette, a hőérzékeny anyagok ilyen mintatartóban való tesztelését. Egészen mostanáig...


Az új alacsony hőmérsékletet biztoító EMMA és EMMAQUA készülékek titka a különleges tükör rendszerben rejlik. Míg a korábbi típusnál hagyományos tükröket alkalmaztak, addig most speciális, a fény hullámhosszalapján szétválasztó tükrök kerültek a készülékekbe. Ennek köszönhetően az UV és a látható fény rövidebb hullámhosszait a mintákra irányítják, de a hőmérsékletért felelős infravörös sugárzást átengedik.

Az EMMA és EMMAQUA rendszerekkel, akár 63-szoros gyorsítást is el lehet érni egyes anyagokná, mindezt rendkívül jó 0,9-es korrelációs együtthatóval, ami a legjobb az összes gyorsított vizsgálat körül.

Az új rendszer megfelel az ASTM G90-es szabványnak.