2020 színe a Klasszikus Kék

classic blue
classic blue

A Pantone minden év decemberében meghatározza a következő évre jellemző divatszínt. 2020-ban kékbe borulhatunk, az év divatszíne ugyanis a klasszikus kék.


Az idei évet meghatározó "Living Coral" színhez képest egy jóval hagyományosabb megoldásnak tűnik a 2020-as választás. A 19-4052 kódú klasszikus kék (Classic Blue) szín a nyugalom és a kapcsolat színe. A cég megofgalmazása szerint "az időtálló kék árnyalat jelképezi vágyunkat a megbízható és stabil alapokra, melyre hidat építhetünk egy új évtizedbe".


Idótálló és tartós kék árnyalat. A PANTONE 19-0452 Klasszikus kék a maga egyszerűségében elegáns. Pszichénkbe a nyugalom színeként vonult be. A klasszikus kék a béke és nyugalom érzetét nyújtja az emberek számára. Segíti a koncentrációt és a tisztánlátást, rendbeteszi gondolatainkat.

 

Ahogy a PANTONE ügyvezetője, Leatrice Eiseman fogalmaz:

"Egy olyan korban élünk, melyben szükségünk van a bizalomra és a hitre. Ezt a fajta állandóságot és bizalmat fejezi ki a PANTONE 19-4052 Klasszikus kék, egy szilárd és megbízható kék árnyalat melyre mindig számíthatunk. Kiegyensúlyozottságának köszönhetően a Klasszikus Kék biztos alapot nyújt. A hatalmas és végtelen esti égboltot megidéző határtalan klasszikus kék szín arra bátorít minket, hogy a nyilvánvaló mögé lássunk, ezzel tágítva gondolkodásunkat. Megteremti a mélyebb gondolkodás kihívását, növeli a perspektívánkat és segíti a kommunikációt."Ahogy a technológia folyamatos versenyben van, az ember agy egyre kevésbé képes mindent befogadni és feldolgozni. Ennek tükrében nem nehéz megérteni miért is húzunk az őszinte, a védelem érzetét nyújtó színek felé. Nem agresszív, könnyen kapcsolódhatunk hozzá, így a PANTONE 19-0452 Klasszikus kék a nyugodt interakciók színe. A mindig eljövő új napok jelképeként ez az univerzális kedvenc nyugodtan befogadható.
 


A Pantone Év Színe

 

A Pantone Év Színe már több, mint 20 éve van hatással a termékfejlesztésre és vásárlási döntésekre több iparágban is, mint pl.: divat, bútorok, ipari tervezés, csomagolás és grafikus tervezés.

A Pantone Év Színe kiválasztási folyamata gondos megfontolást és trendelemzést igényel. A szín kiválasztásához a Pantone Color Institute színszakértői az egész világot átfésülve keresik az új, hatással bíró színeket. Ez magába foglalja a szórakoztaóipart és filmgyártást, utazó kiállításokat és új művészeket, divatot, a design minden területét, népszerű úticélokat, csakúgy, mint az új életstílusokat, társadalmi-gazdasági körülményeket. A behatások származhatnak új technológiákból, anyagokból, textúrákból és a releváns social media platformokat, világméretű sporteseményeket meghatározó színekből.

A Pantone Color Institute

 

A Pantone Color Institute a Pantone azon üzleti egysége, mely kijelöli a szezonálisan meghatározó színeket, kiválasztja a Pantone Év Színét, illetve előrejelzi a globális színtrendeket. Emellett vállalati tanácsadással is foglalkozik a termékek és brandek színvilága terén. A szezonális trendek előrejelzésével, színpszichológiával és színtanácsadással a Pantone Color Institute globális márkákkal áll partnerségben, hogy hatékonyan képviselje a színek erejét, a tervezési stratégiájukban.

 

 
 

Degradációs UVC teszt az Atlastól

A textileket, műanyagokat, festékeket és más termékeket is egyaránt károsítja a bakteriális fertőtlenítésre használt UV-C sugárzás, mely egyre népszerűbb megoldás a koronavírus-veszély elleni küzdelemben.

bővebben

Óriási űrszimulációs kamra került telepítésre Oxfordshire-ben

Az Egyesült Királyság eddigi és Európa egyik legnagyobb méretű űrszimulációs tesztkamrája került telepítésre az Oxfordshire-ben található National Satellite Test Facility (NSTF) területén. Az Angelantoni Test Technologies (ACS) által a Rutherford Appleton Laboratory (RAL) számára gyártott berendezés beüzemelésének első fázisa ezzel lezártnak tekinthető.

bővebben

Ascott - Mindig válasszuk az eredetit!

A kétes eredetű, hamisított termékek a kereskedelmi piac egészét behálózzák. A kisebb használati tárgyaktól, ruhaneműktől kezdve, a komolyabb értéket képviselő műszaki cikkekig - kis keresgélés után - gyakorlatilag mindennek megtaláljuk a töredék áron elérhető, ám silányabb minőségű mását. A kép azonban sokszor megtévesztő lehet, hiszen sok esetben a hamis termék a megszólalásig hasonlít eredeti társára, a "rafináltabbak" pedig akár a gyári logóval is ellátják az adott cikket, tovább nehezítve a laikus vásárlók dolgát. Azt gondolhatnánk, hogy ez a tendencia az olyan magas árkategóriát és műszaki összetettséget képviselő termékeknél, mint pl. egy klíma- vagy sópermet kamra, nem érvényes. Az Ascott figyelmeztetése azonban egyértelmű: a kamrák piacán is óvakodnunk kell a másolatoktól.

bővebben

Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülékek

Sokoldalú, költséghatékony Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülék

bővebben

Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartama hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelniük, nem beszélve a felhasználói elvárásokról. Mindezekre nyújtanak kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

bővebben

Fenix 200 analóg telepített Rockwell keménységmérő

Itt az új FENIX 200-as család!   A FENIX 200-as család manuális és félautomata Rockwell/Brinell keménységmérőket tartalmaz. Egyszerű kezelés, kedvező ár/érték arány jellemzi. Tekintse meg keménységmérőinket!  

bővebben