2016 színe és ami mögötte van

 A Pantone minden év decemberében meghatározza a következő év divatszíneit. Nem volt ez másként 2015 decemberében sem. Az idei csavar a történetben pedig nem más, mint hogy nem egy, hanem két színt jelöltek meg. 2016-ra felerősödni látszik a korábban már megfigyelhető pasztell trend, és talán ezért is két pasztell szín nyerte el a megtisztelő pozíciót. Az egyik a rózsakvarc (Rose Quartz) (13-1520) a másik a derű (Serenity)(15-3919) fantázianevű halványkék.  

Ahogy a felhasználók az éberséget és jólétet keresik, mint egyfajta ellenszert a modern élet stresszére, úgy szívesen fogadja az olyan színeket, melyek pszichológiailag kielégítik igényünket a megnyugvásra és biztonságra. 

"A Rose Quartz és Serenity árnyalatok egymással párosítva egyensúlyt mutat: egy melegebb, békés rózsa árnyalat, illetve egy hidegebb, megnyugtató kék velejáró egyensúlyát. A két színárnyalat a rend, a béke, a kapcsolat és a jólét érzetét sugározza." - Leatrice Eiseman

A Rose Quartz és a Serenity uralkodó kombinációja a hagyományos észlelést és színasszociációt is kihívások elé állítja.

 
A világ számos részén a nemek összemosódását tapasztaljuk, főleg a divaton belül, mely nagy hatással van az ott használt színtrendekre is. Ez az egyoldalúbb közelítés a színekhez egybeesik a gender egyenlőséget célzó társadalmi megmozdulásokkal. Ezzel együtt pedig a fogyasztók is magabiztosabban használják a színeket, mint kifejezési formát. Egy generáció, melyet kevéssé érdekel a beskatulyázás és az ítélkezés, illetve nyitottan állnak a digitális információcseréhez is, mely felnyitotta szemünket a színhasználat különböző megközelítéseire.


Az biztos, hogy az év színei idén is nagy figyelmet kapnak. A kozmetikai iparban, lakberendezésben, textil és fonal piacon pasztell szintek dömpingje kezdőhet hamarosan.
 

A Pantone cég a színskálák és színazonosítók mellett egyre több ajándéktárgyat készít. Színes, vidám és egyedi kiegészítői lehetnek bármely irodának vagy lakásnak. Legyen szó telefontokról, karóráról, vagy színes kávéfőzőről, sok ajándéktárgyat találunk. Minden évben, így idén is elkészül az "Év bögréje" is. Az idei díszdobozos kiadás igazán szemetgyönyörködtető látvány lett, és bátran mondhatjuk, hogy nincs az az álmos reggel, amikor nem esne jól egy forró tejeskávé ebből a bögréből.
 

 
 

Óriási űrszimulációs kamra került telepítésre Oxfordshire-ben

Az Egyesült Királyság eddigi és Európa egyik legnagyobb méretű űrszimulációs tesztkamrája került telepítésre az Oxfordshire-ben található National Satellite Test Facility (NSTF) területén. Az Angelantoni Test Technologies (ACS) által a Rutherford Appleton Laboratory (RAL) számára gyártott berendezés beüzemelésének első fázisa ezzel lezártnak tekinthető.

bővebben

Ascott - Mindig válasszuk az eredetit!

A kétes eredetű, hamisított termékek a kereskedelmi piac egészét behálózzák. A kisebb használati tárgyaktól, ruhaneműktől kezdve, a komolyabb értéket képviselő műszaki cikkekig - kis keresgélés után - gyakorlatilag mindennek megtaláljuk a töredék áron elérhető, ám silányabb minőségű mását. A kép azonban sokszor megtévesztő lehet, hiszen sok esetben a hamis termék a megszólalásig hasonlít eredeti társára, a "rafináltabbak" pedig akár a gyári logóval is ellátják az adott cikket, tovább nehezítve a laikus vásárlók dolgát. Azt gondolhatnánk, hogy ez a tendencia az olyan magas árkategóriát és műszaki összetettséget képviselő termékeknél, mint pl. egy klíma- vagy sópermet kamra, nem érvényes. Az Ascott figyelmeztetése azonban egyértelmű: a kamrák piacán is óvakodnunk kell a másolatoktól.

bővebben

Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülékek

Sokoldalú, költséghatékony Atlas XenoTest 440 napfényszimulációs készülék

bővebben

Klímakamra trend, avagy miért fontos fejlődni?

A különböző környezetszimulációs eszközök élettartama hosszú, ezáltal működésük során a megfelelő üzembiztosság mellett a mindenkori informatikai előírásoknak is meg kell felelniük, nem beszélve a felhasználói elvárásokról. Mindezekre nyújtanak kiváló megoldást az Angelantoni készülékei, az intuitív vezérlőfelület az új készülékekbe már egy beépített 10,1”-os érintőképernyőn is elérhető.

bővebben

Fenix 200 analóg telepített Rockwell keménységmérő

Itt az új FENIX 200-as család!   A FENIX 200-as család manuális és félautomata Rockwell/Brinell keménységmérőket tartalmaz. Egyszerű kezelés, kedvező ár/érték arány jellemzi. Tekintse meg keménységmérőinket!  

bővebben

PV1210 sópermet szabvány

PV1210 sópermet szabvány, avagy amiről érdemes tudni Magyarországon igen népszerű szabványnak számít a PV1210 (VW/Audi)) amely egy kvázi klimatikus elemet tartalmazó sópermet tesztet ír elő. Maga a szabvány nagyon hasonló a VDA 621-415 és az ISO11997 szabványokhoz (az áthivatkozások miatt a DIN 50 017 szabvány is ide sorolható). Miről is szól a PV1210?

bővebben