blank.png

Automotive Hungary 2016

Idén is megrendezésre kerül az Automotive Hungary kiállítás a Hungexpon. Mint minden évben, az ATESTOR Kft. ott lesz a kiállítók között!

Kiállítás ideje: 2016. október 19-21.

Nincs készüléke? Összehasonlítaná egy újjal? Vagy csak vizsgálatot szeretne? Hozzon mintát, mi megmérjük! Ha csak kíváncsi, jöjjön el, kipróbálhatja a legújabb készülékeinket!

 

Bővebben

Ön vajon jól látja?

A méréstechnikában a mérhető mennyiségeket szeretjük. Mennyi mindent tudunk kezdeni egy darab vassal! Megmérhetjük a méreteit, keménységét, összetételét, elszakíthatjuk, stb. Viszont mi történik akkor, ha egy színnel állunk szemben?

A válaszokért olvasson tovább!

Bővebben

Továbbra is megfelelünk

Amikor időpontot keresünk egy auditra, sosem az motivál minket, hogy jó időnk legyen, de tagadhatatlan, hogy a kellemes őszi napsütésben még a dokumentumok átvizsgálása is kellemesebb, mint amikor szakad az eső.

Bővebben

Vevői elégedettségmérés

 Mi mindent megmérünk... természetesen a vevőink elégedettségét is.

Kérjük, segítse cégünk további fejlődését azáltal, hogy válaszol az alábbi kérdésekre, mert számunkra fontos az Ön véleménye.

Kérdőívünket itt találja.

Köszönjük, hogy visszajelzésével hozzájárult cégünk fejlődéséhez! :)

Bővebben

Mit tenne, ha kapna 80 milliót?

Legalább 80 millió vissza nem térítendő támogatás közép-magyarországi KKV-knak.

Mit kell tennie, hogy részesülhessen a támogatásból? Milyen feltételeknek kell megfelelnie? Mit vásárolhat tőlünk a támogatás keretében?

Olvasson tovább, és elmondjuk!

Bővebben

Néhány szóban Miskolcról

 2016. június 10-én tartottuk a Miskolci Egyetemmel közösen idei második sópermet szemináriumunkat.

Bővebben

TERMÉKEK

Analitika és összetétel elemzés

Az anyagok kémiai összetételének vizsgálatára  elsősorban az Oxford Instruments optikai emissziós spektrométereit (OES) valamint röntgen-fluoreszcens (WD-XRF, ED-XRF)  elemzőit ajánljuk.

Festék, bevonat vizsgálat

Kínálatunkban a legegyszerűbb nedvesréteg-mérőtől, a roncsolásos vizsgálatokon át, a röntgen fluoreszcenciás rétegeket is mérő összetételelemzőkig minden feladathoz megtalálja a megfelelő eszközöket.

Fémek vizsgálata

Összetétel, keménység és szövetszerkezet vizsgálatára is kínálunk berendezéseket. A fém-anyagvizsgálat valamennyi klasszikus kellékét megtalálja nálunk.

Műanyagok vizsgálata

Mind a műanyagtermékek, mind a felhasznált alapanyagok minőségét szükséges különböző fizikai és kémiai tulajdonságok mentén megvizsgálni, pl.: mechanikai ellenállás, összetétel, szilárdság, fényesség, keménység.

Klímakamrák. Környezeti hatás szimuláció

Választékunk: hőmérséklet és klíma kamrák (hőmérséklet+pára), melyek alkalmasak hőállóság, hidegtűrés, környezeti szimulációs klímakamrás és Agree- vizsgálatokhoz. Speciális Walk-in kamrák és stressz kamrák.

Tartóssági tesztek. Xenon, UV, sópermet, ózon.

UV és napfény (Xe) kamrák fény- és időjárás-állósági vizsgálatokhoz. Korróziós kamrák sópermet, nedvesköd és ciklikus korróziós vizsgálatokhoz.

Textilvizsgálat

Fonalak, szövetminták, késztermékek szakítószilárdságának, légáteresztésének, fényességének és színtartósságának vizsgálatára alkalmas eszközök.

Gyógyszergyártási technológia

A gyógyszeripar és egészségügy részére kínálunk minőségvizsgáló és félüzemi, illetve kisüzemi termelőberendezéseket egyaránt.

HÍREK

Mona Lisával a cigaretta ellen

2012-ben kutatás indult 1000 dohányos bevonásával, hogy megtalálják a legvisszataszítóbb színt, melynek a jövőben az lesz a feladata, hogy az embereket leszoktassa a dohányzásról. 

Mi köze mindennek Mona Lisahoz?

Most eláruljuk!

Tovább

Képzés után röviden

2016. május 18-án megtartottuk sópermet vizsgálatokka foglalkozó szemináriumunkat a QSR24h Kft.-vel közösen Győrben.

Tovább

Megjelent az új martindale koptató

 A textilvizsgáló eszközöket gyakran éri az a vád, hogy nem igazán illeszkednek a modern kor elvárásaihoz. Nincs is mit tagadni, mind formatervezésükkel, mind tudásukkal általábancsak a kötelező minimumra törekszenek. Ezzel az irányvonallal kíván szakítani a megújult martindale koptatógép.

Tovább

Alacsony hőmérséklet a szabadban is

 Az Atlas MTS-nek a világ minden táján található kültéri állomása. Ezeken a területeken a természetes napfény, és más időjárási tényezők hatását vizsgálják a mintákon. Kidolgoztak egy seciális mintatartót, ami tükrökkel a mintákra irányítja a napfényt, így sokkal nagyobb dózis éri a mintát, és a tesztidő a töredékére csökken.

A koncentrált napfénydózis miatt erős melegedés jelentkezett, ami megnehezítette, sokszor lehetetlenné tette, a hőérzékeny anyagok ilyen mintatartóban való tesztelését. Egészen mostanáig...

Tovább

KÉPZÉS

Reológia (MFI)

Itt találja a Reológia témakörében tartott eddigi képzéseink összefoglaló anyagait.

Főbb témaköreink:
Folyásindex-mérő berendezések (MFI)
MFI mérés elvégzésének a menete
Mérés kiértékelése
Termékminősítési reológia mérések

Tovább

Fényállóság (Xenotest)

Itt találja a Fényállóság (Xenotest) témakörében tartott eddigi képzéseink összefoglaló anyagait.

Főbb témaköreink:
Időjárásállóság-alapjai, az FOW-1 (Fundamental of Weathering first level)
Szabadtéri mintavizsgálat
Laboratóriumi gyorsított vizsgálatok
Korreláció és gyorsítás
Természetes és mesterségesfénykorrózió

Tovább

Sópermet

Itt találja a Sópermet témakörében tartott eddigi képzéseink összefoglaló anyagait.

Főbb témaköreink:
Korróziós szabványok
Ciklikus korróziós kamra
Telepítési körülmények figyelembevétele

Tovább

Színmérés

Itt találja a Színmérés témakörében tartott eddigi képzéseink összefoglaló anyagait.

Főbb témaköreink:
Organikus színrendszer
Fényességmérés kérdései
Festékréteg-összetétel vizsgálat
Színmérési eredmények kiértékelése

Tovább
testORG

Zajcsökkentő, fényszűrő: az autóüvegek prémium kategóriája

Milyen előnyt jelent az utas számára az akusztikus PVB fóliával készített, félig edzett, ragasztott üveg? A kérdésre Sári Eszter, az Atestor Kft. minőségirányítási vezetője adja meg a választ.

Tovább

Házhoz jön a mobil labor

Öt tesztlaboraboratórium tudása egyben

A helyszínen végez bonyolult autóipari méréseket egy mobil laboratórium ezentúl Magyarországon. A testORG program lényege, a kis- és középvállalkozásoknak nem kell külön mérőeszközöket vásárolni egy-egy feladatra, a profi műszerekkel felszerelt labor helyben ad gyors, pontos teszteredményt.

Tovább

Pontos színminták néhány kattintással

Az autóiparban kényes kérdés a megrendelő által biztosított színminta minél pontosabb receptúrázása, illetve annak reprodukálása. Sándor Zoltán, az Atestor Kft. alkalmazástechnikai tanácsadója egy hatékony számítógépes technikát mutat be.

Tovább