blank.png
KörnyezetállóságSópermet tesztSóköd kamrák

Kínálatunkban három szolgáltatási szintet nyújtó sóköd kamrát különböztetünk meg, amelyek elsősorban abban különböznek, hogy a lenti alapciklusok közül hányat tudnak teljesíteni.

Nem tudja miről szól a sóköd teszt? Kattintson ide: Sópermet teszt

 

 

Egyszerű sóköd kamra: (angolul: Salt spray, salt fog, salt mist test)

Ez a készülék az alapszabvány teljesítésére alkalmas.

Állítható paraméterek:
Hőmérséklet: Környezeti °C - 50°C
Ciklusidő: óra/perc
Sóköd kihullása: oldatsebesség és légnyomás

Mely készülékek alkalmasak az egyszerű sóköd ciklus végrehajtására?

Valamennyi sópermet kamránk teljesíti az alapszabvány követelményeit (pl.: S120IS, S450IP, CC1000IP)

Ez az üzemmód a sóköd korróziós tesztek alapciklusa. Azokat a sóköd szabványokat teljesíti, ahol a korrozív közeget sóköd képzéssel, általában, 35°C, illetve 49°C-on kell a mintatérbe bejuttatni.  Ilyen pl. a MSZ EN ISO 9227, ASTM G85 Annex 1, 2, 3, 4, 5, ASTM B117, ISO 9227, DIN 50021


 

Kondenzációs (esőztető teszt) sóköd kamra

Ebben az üzemmódban a készülék egy, a felhasználó által megadott hőmérsékleten a belső párásító tartályban vízgőzt képez. A gőzképzés a teszt végéig folytatódik, hamar túltelített vízgőzzel borítva a kamrateret, így biztosítva, hogy a teljes teszt alatt a vízpára folyamatosan kicsapódjon a minta felületére.

Állítható paraméterek:

Hőmérséklet: Környezeti °C - 50°C
Ciklusidő: óra/perc

Mely készülékek alkalmasak az kondenzációs ciklus végrehajtására?

A Prémium és Ciklikus készülékeink rendelkeznek ezzel az üzemmóddal, pl. S1000IP, vagy CC450IP. Ez az üzemmód pl. az ASTM G85 A2-es teszt 3. ciklusához, illetve az ASTM G85 A3-as ciklus 2. ciklusához, illetve a DIN 50017-es KK, KTF, KTW tesztekhez is szükséges.


 

Szárítás üzemmód

Ebben az üzemmódban a készülék egy, a felhasználó által megadott hőmérsékleten folyamatosan előszárított, előfűtött levegőt pumpál a kamratérbe, amely hatására a relatív páratartalom jelentősen csökken.

Állítható paraméterek:
Hőmérséklet: Környezeti °C - 50°C (Ciklikus kamra esetén 70°C-ig)
Ciklusidő: óra/perc

Mely készülékek alkalmasak a szárítás ciklus végrehajtására?

A Prémium és Ciklikus készülékeink rendelkeznek ezzel az üzemmóddal, pl. S1000IP, vagy CC450IP. Ez az üzemmód pl. az ASTM G85 A2-es teszt 2. ciklusához, illetve az ASTM G85 A5. 2. ciklusához szükséges, de több szabványban is megtaláljuk, mint Forced Air Drying, pl. Volvo VCS 1027, 1375, vagy 1449.


 

Kontrollált pára üzemmód

Ebben a ciklusban technikailag a kondenzációs fázis és a szárítás fázis párhuzamos működtetése történik. Mindemellett a készülék már nem sűrített levegővel, hanem laborlevegővel, nagy teljesítményű ventillátorral és fűtéssel dolgozik. Ennek hatására pontos párakezelés és magasabb hőmérséklettartomány érhető el.

Állítható paraméterek:
Hőmérséklet:    Környezeti °C - 60°C (opciós felszerelésekkel bővíthető)
Páratartalom:    kb. 30% - 92% (opciós felszerelésekkel bővíthető)
Ciklusidő:         óra/perc

Ez a ciklus a modern sóköd tesztek alapciklusa. Pl. Nissan CCT 1-4, SAE J 2334, VDA 621-415, ISO 14993, P-VW 1200, TSH 1555G, TCAC D13 548

 

Milyen korróziós szabványok léteznek? (Bővebben itt:  Korróziós szabványok)

Hogyan működik a sópermet kamra? (Bővebbenitt:  Hogyan működik?)

Ascott ciklikus sópermet kamrák

Ascott ciklikus sópermet kamrák

Mikroprocesszoros vezérlésű Ascott ciklikus kamrák alkalmasak a ciklikus és az egyszerű sópermet tesztek elvégzésére. Egyszerű programozhatóság, designos kivitel!

Ascott  sópermet kamrák

Ascott sópermet kamrák

Mikroprocesszoros vezérlésű hagyományos sópermet kamra sorozat, mely alkalmas az évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő egyszerű sóködteszt elvégzésére. A készülékek célja ugyanaz: gyors, könnyen összehasonlítható eredmény a bevonatolási eljárások hatékonyságát illetően.

Ascott KorroSó. Márkafüggetlen.

Ascott KorroSó. Márkafüggetlen.

A korróziós vizsgálatok elengedhetetlen kelléke az igazolt összetételű, magas tisztaságú só, mely biztosítja a vizsgálatok reprodukálhatóságát. Az Ascott terméke teljesíti a legtöbb vizsgálati szabvány által elvárt tisztaságot és bármely gyártó sópermet kamrájában használhat.Kapcsolat

1016 Budapest, Aladár utca 19.
Tel.: (+36 1) 319 1 319
Fax.: (+36 1) 319 22 84
info@atestor.hu
TÉRKÉP
Névjegy letöltése

SZERVIZ

VIZSGÁLAT