blank.png
KörnyezetállóságSópermet tesztHogyan működik?

Sóköd kamra az öregedés felgyorsítására használható. Bár a valóságos és a mesterséges öregedés kevés hasonlóságot mutat, a sóköd kamrában tesztelt minták jó közelítéssel megmutatják a várható élettartamot. A reprodukálhatóság fontos az összehasonlíthatóságért, ezért is létezik számtalan szabvány az eltérő felhasználási körülmények függvényében.

A sóköd kamrák optimális illetve helyes működéséhez szükséges a megfelelő sóoldat (szabványos só és ioncserélt víz keveréke) megléte, illetve a működéshez használt sűrített levegőnek olajmentesnek kell lennie és a kéménykivezetés megfelelő kialakítása is elengedhetetlen. A működés az alkalmazott szabvány függvényében eltérő, de az alapciklus minden esetben ugyanaz.


A készülék sűrített levegővel porlasztja szét a sóoldatot, amely a kamrában egyenletesen szétoszlik, de a sűrített levegő nyomásának szabályozásával változtatható a szétterülés mértéke illetve a kihullás is. A sóoldatot típustól függően egy külső vagy belső tartályból használ a készülék, amelyet a felhasználónak kell bekevernie. A porlasztófej a kamra közepén vagy középen az oldalfalon elhelyezve található. A belső térben egy vagy több mintatartó helyezkedik el a minták helyes pozíciójának beállítása érdekében. Lehetőség van a belső hőmérséklet beállítására, de készüléktípustól függően akár páratartalmat szabályozhatunk vagy egyéb beállításokat is használhatunk (Bővebb információ: Sópermet teszt).

Milyen korróziós szabványok léteznek? (Bővebben itt: Korróziós szabványok)

Kamrakialakításról (Bővebben itt: Kamrák kialakítása)Kapcsolat

1016 Budapest, Aladár utca 19.
Tel.: (+36 1) 319 1 319
Fax.: (+36 1) 319 22 84
info@atestor.hu
TÉRKÉP
Névjegy letöltése

SZERVIZ

VIZSGÁLAT