blank.png
Analitika és összetétel elemzés

 

Analitika és összetétel elemzés

Az anyagok kémiai összetételének vizsgálatára elsősorban az Oxford Instruments optikai emissziós spektrométereit (OES) valamint röntgen-fluoreszcens (WD-XRF, ED-XRF)  elemzőit ajánljuk.

Mindkét anyagösszetétel vizsgálat esetén megkülönböztetünk asztali/laboratóriumi és kézi/hordozható változatot, ami nem csupán a mérés helyszínére, de a vizsgálat tartalmára is utal, bár a technológia fejlődése összemossa a klasszikus határokat.

Mintaelőkészítő csiszolók

Asztali és hordozható kivitelű csiszoló berendezés acél minták spektroszkópiai vizsgálatának előkészítésére.

Hordozható összetétel elemzők (XRF, OES)

A hordozható spektrométerek segítségével a helyszínen végezhetünk összetétel elemzést. Ezek a korszerű ötvözet azonosítók felület előkészítés nékül, ,,tedd rá és olvasd le!" módban dolgoznak. Vas, acél és szinesfémek elemzését/azonosítását végzik, néhány másodperc alatt.

Asztali- és telepített XRF készülékek

Bármilyen halmazállapotú minta (folyadék, por, szilárd) gyors elem-analízisére.

Az Oxford Instruments termékkínálata, energiadiszperzív (EDXRF) és hullámhossz diszperzív (WDXRF) készüléket egyaránt felölel.

Egy- és többrétegű (galván) bevonat ellenőrző

Nagy pontosságú bevonat-vastagság mérők (precíziós berendezések, profi felületkezelőknek).

Röntgenfluoreszcencia elvén (XRF), roncsolásmentesen mérhetünk egy- és többrétegű bevonatvastagságot és rétegrendet. A mérendő minta mérete és az elvárt mérési pontosság határozza meg a pontos összeállítást (és az árat).

RoHS mérés

A 2002/95/EC számjelű, ,,Restriction of Hazardous Substances” EU-direktíva – ismertebb nevén RoHS – különböző vegyületek felhasználását korlátozza elektromos árammal működő termékekben.

Pontosan mit jelent ez? Milyen módszerekkel tanúsítható a megfelelőség?Kapcsolat

Csomós Zilia Csomós Zilia

Projekt vezető
Tel.: +36 (1) 457 8458
csomos@atestor.hu
My status Névjegy letöltés

SZERVIZ

VIZSGÁLAT